Blog

Kako promijeniti naziv mobilnog operatera na iPhoneu i iPadu [Korištenje Mac]

Izvrsno je prilagoditi svoj omiljeni uređaj i dati mu osobni pečat. Očita prednost prilagodbe je u tome što vaš gadget ističe ili se razlikuje od ostalih. Srećom, postoji mnogo načina na koje možete personalizirati svoj iOS uređaj. Na primjer, birat ćete između različitih užarenih pozadina, ugravirati svoje ime na kućište ili čak promijeniti naziv nosača na iPhoneu i iPadu.

Istražujući neke od najpametnijih načina prilagodbe iOS uređaja, slučajno sam naletio na Mac aplikaciju koju su Kevin i Daniel nazvali CarrierEditor. Aplikacija vam omogućuje jednostavnu promjenu naziva operatora na vašem iPhoneu. Za razliku od drugih sličnih aplikacija koje rade samo dopuštajući vam da naziv prijevoznika zamijenite tekstom, omogućuje vam zamjenu naziva prijevoznika unaprijed odabranom ikonom Zeppelin. Zvuči zanimljivo, zar ne? Možete birati između više gotovih logotipa zbog kojih statusna traka može izgledati stvarno cool.

Evo što će vam trebati:

  • IPhone ili iPad (mobilni)
  • Mac
  • CarierEditor

Kako promijeniti iPhone ili iPad logotip prijevoznika

Korak 1. Preuzmite datoteku CarrierEditor (.dmg) i montirajte datoteku.

Korak 2. Sada pokrenite datoteku CarrierEditor.app.

Korak # 3. Kliknite "Započnimo" za početak.

Korak # 4. Sada saznajte na kojoj je verziji vaš operater. Da biste to učinili, idite na Postavke → Općenito → O korisniku i pomaknite se prema dolje do mjesta na kojem piše 'Prijevoznik' i zapišite broj (poput 13.3, 13.2 itd.)

Korak # 5. Unesite ovaj broj u okvir za unos i kliknite Dalje

Korak # 6. Sada odaberite svoj uređaj, a zatim naziv mobilnog operatera na kojem ste trenutno. Imajte na umu da ako vaš operater nije na popisu, ova metoda neće raditi za vas.

Korak # 7. Ovo je sada najbolji dio. Možete prilagoditi dvije ikone za prilagodbu statusne trake. Uz datoteku .dmg postoji desetak Zeppelin logotipa, tako da možete birati između njih. Ako ih već imate, povucite i smjestite u dva okvira. (dvije verzije za različite scenarije, ali možete i sa samo jednom)

Korak # 8. Stavite slike i kliknite Compile Carrier Update (.ipcc)

Korak # 9. Nakon završetka, radna površina imat će dvije nove datoteke. Upotrijebit ćete jedan od njih za promjenu naziva operatora.

Konačno…

  1. Otvorite iTunes i kliknite ime uređaja
  2. Pritisnite Alt (opcija) i kliknite na "Vrati iPhone ..."
  3. Odaberite generiranu .ipcc datoteku (koja u svom nazivu nema izvornik)
  4. Jednom obnovljeni, vaš iPhone / iPad odmah će prikazati novu ikonu!

To je to.

Koliko god zvučalo jednostavno, stvar je trenutno dostupna samo korisnicima Maca. Da, čekamo i mi, korisnici Windowsa !!

Završavati

Kako personalizirate svoj iOS uređaj? Ako vam se pruži prilika, kakvu biste prilagodbu željeli unijeti u iOS 12 i macOS Mojave? Podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Kredit za slike: iPhoneHacks