Blog

Ne možete se povezati s App Storeom na iPhoneu i iPadu? Kako to popraviti

U rijetkim slučajevima vi ne može se povezati s App Storeom na vašem iPhoneu ili iPadu. Kao rezultat, preuzimanje i ažuriranje aplikacija postaje nemoguće. Srećom, ovo je poznati problem i postoji mnogo jednostavnih rješenja. Prvo nas obavijestite ukratko o tim porukama upozorenja, a zatim pogledajte kako ih popraviti.

Dogodila se sljedeća poruka o pogrešci:

Možda ćete vidjeti jednu od sljedećih poruka o pogrešci kada se ne možete povezati s Appleovim mrežnim trgovinama i uslugama kao što su App Store, iTunes Store, Apple Music aplikacija, TV aplikacija, aplikacija Vijesti, aplikacija Books ili Game Center.

  • “Ne mogu se povezati s iTunes Storeom. Došlo je do nepoznate pogreške."
  • “Nismo mogli ispuniti vaš zahtjev za iTunes Store. ITunes Store privremeno nije dostupan. Molimo pokušajte ponovo kasnije."
  • “Ne mogu se povezati s iTunes Storeom. Provjerite je li mrežna veza aktivna i pokušajte ponovo. "
  • “Nismo mogli ispuniti vaš zahtjev za iTunes Store. Nije moguće uspostaviti mrežnu vezu. Došlo je do pogreške u iTunes Store. Molimo pokušajte ponovo kasnije."

Ispravci koje ste pročitali u nastavku pomoći će vam u rješavanju problema povezanih sa svim gore navedenim problemima.

 • Provjerite je li vaš uređaj povezan s internetom
 • Provjerite stranicu sa statusom sustava
 • Prisilno napustite App Store ili iTunes Store
 • Provjerite datum i vrijeme
 • Ponovo pokrenite iPhone
 • Odjavite se sa svog Apple ID-a i ponovo se prijavite
 • Ažurirajte iPhone softver
 • Resetirajte mrežne postavke

Provjerite je li vaš uređaj povezan s internetom

Prije svega, provjerite je li vaš iPhone povezan s pristojnim Wi-Fi-jem ili mobilnim podacima. Da biste to provjerili, otvorite web mjesto u Safariju ili pokušajte reproducirati YouTube video. Ako se suočite s problemima, prijeđite na naše specifične vodiče kako to riješiti.

  • Kako riješiti problem 3G, 4G i LTE koji ne radi na iPhoneu ili iPadu
  • Kako riješiti probleme s Wi-Fi mrežom na iPhoneu ili iPadu?

Bilješka: Ako imate mobilne podatke, provjerite jesu li omogućeni za App Store, iTunes Store i bilo koju dotičnu aplikaciju. Za to otvorite Postavke aplikacija → Stanični → pomaknite se prema dolje i ispod STANIČNI PODACI osigurajte da je App Store omogućen.

Je li aplikacija koju pokušavate preuzeti pomoću mobilnih podataka veća od 200 MB? Ako je odgovor da, prijeđite na naš članak da biste znali kako povećati ograničenje preuzimanja mobilnih podataka.

Provjerite stranicu sa statusom sustava

Sljedeći je korak osigurati da sve bude u redu s Appleovog kraja. Da biste to provjerili, posjetite Appleovu stranicu statusa sustava. Ovdje provjerite nalazi li se zelena točka pored App Store, Apple ID, iCloud Account & Sign In i iTunes Store. Ponekad, ako neka druga usluga ne radi, to bi moglo pogoršati iskustvo i za internetske trgovine.

U slučaju da nešto ne radi s kraja Applea, morat ćete pričekati da se popravi. Ako je ovdje sve u redu, pročitajte sljedeća rješenja.

Prisilno napustite App Store ili iTunes Store

Kad se aplikacija zamrzne ili odbije raditi ispravno, razmislite o njenom prisilnom zatvaranju. Nakon toga ga ponovno pokrenite i trebao bi raditi glatko. Da prisilno napustite App Store ili iTunes Store itd.:

Na iPhoneu s Face ID-om prijeđite prstom od dna zaslona prema gore; na iPhoneu s gumbom Home brzo ga pritisnite dva puta. Zatim povucite karticu aplikacije prema gore da je prisilno zatvorite. Nakon nekoliko sekundi ponovo otvorite aplikaciju.

Provjerite datum i vrijeme

Datum i vrijeme na vašem iPhoneu moraju biti točni. To ćete najlakše popraviti puštanjem uređaja da u skladu s tim postavi odgovarajuće vrijeme. Uraditi ovo:

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito.
 2. Dodirnite Datum vrijeme.
 3. Omogućite prekidač za Postavi automatski.

Sada pričekajte nekoliko minuta i pokušajte koristiti App Store, iTunes Store itd.

Ponovo pokrenite iPhone

Ponovno pokretanje znači isključivanje uređaja, a zatim ponovno uključivanje. To je jednostavan, ali učinkovit način rješavanja mnogih redovitih problema. Da biste ponovo pokrenuli iPhone, upotrijebite tipke da biste ga isključili. Nakon minute ili više, ponovno ga uključite. Osim toga, to možete učiniti i odlaskom na Postavke aplikacija → OpćenitoUgasiti.

Odjavite se sa svog Apple ID-a i ponovo se prijavite

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite iTunes i App Store.
 2. Pri vrhu dodirnite svoj Apple ID. Zatim dodirnite Odjavi se.
 3. Dodirnite Prijaviti se. Unesite svoj Apple ID i lozinku za ponovnu prijavu.

Ažurirajte iPhone softver

Nijedno od gore navedenih rješenja nije uspjelo? Provjerite je li na vašem iPhoneu instalirana najnovija verzija iOS-a.

Za to otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Zatim dodirnite Ažuriranje softvera. Dajte mu minutu za obradu. Ako imate ažuriranje na čekanju, dodirnite Preuzmite i instalirajte.

Resetirajte mrežne postavke

Ovim će se korakom izbrisati spremljene mrežne postavke, pa ćete se morati ponovo prijaviti. Stoga, provjerite znate li mrežne ID-ove i lozinke.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito.
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Resetirati.
 3. Dodirnite Resetirajte mrežne postavke.
 4. Unesite lozinku za iPhone.
 5. Potvrdite svoju akciju tapkajući Resetirajte mrežne postavke.

Po završetku postupka spojite se na Wi-Fi mrežu ili mobilne podatke i gore spomenuti problem trebao bi sada biti povijest!

Završavati…

Ovo su neka rješenja za ispravljanje pogrešaka u App Storeu, iTunes Storeu i drugim sličnim problemima. Nadam se da vam je jedna od metoda uspjela. Ako nije, obratite se Apple podršci.

Također je vrijedno znati da programer ponekad ukloni aplikaciju iz trgovine, zabrani ili suspendira Apple ili čak blokira država regije. U takvim je slučajevima najbolje rješenje pronaći alternativnu aplikaciju koja izvršava isti zadatak.

PROČITAJTE DALJE:

 • Kako sakriti kupovinu App Store i iTunes u obiteljskom dijeljenju
 • Kako isključiti automatsku reprodukciju videozapisa na iPhoneu i iPadu
 • Ikona aplikacije App Store nedostaje na iPhoneu ili iPadu? Kako to popraviti
 • Kako iskoristiti App Store i iTunes Poklon karticu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found