Blog

18 savjeta za stručnu upotrebu aplikacije Apple Notes na Macu

U početku sam planirao objaviti opširan post o savjetima Apple Notesa za Mac i iPhone / iPad. Međutim, morao sam se predomisliti na pola puta jer bi članak ispao prilično dug. Nakon odvojenog umotavanja 16 hakova za aplikaciju iOS Notes, mislim da je pravo učiniti istu uslugu svom kolegu iz macOS-a. Govoreći o trikovima, odabrao sam ih na temelju njihove učinkovitosti.

Ako se za bilježenje ideja oslanjate na Appleovu aplikaciju za bilješke ili ako vaš užurbani život sinkronizira s vašim prioritetom, sljedeći savjeti mogu povećati vašu produktivnost. Osim toga, oni vam također mogu pomoći da idealno prilagodite aplikaciju prema vašem tijeku rada. Čitajte dalje kako biste istražili trikove i znalački ih iskoristili kako biste najbolje iskoristili aplikaciju!

18 savjeta i trikova kako najbolje iskoristiti aplikaciju Apple Notes za Mac

# 1. Upotrijebite kameru kontinuiteta za skeniranje dokumenata ili snimanje fotografija

macOS Mojave predstavio je pametnu značajku nazvanu "Kamera kontinuiteta". Ovu dobro osmišljenu značajku možete koristiti za brzo dodavanje fotografije u bilješku ili skeniranje dokumenta pomoću iPhonea na Mac računalu.

Kad želite da vaš tijek posla bude nesmetan, kamera za kontinuitet može vam vrlo dobro doći. Jedna stvar koju valja napomenuti jest da radi između macOS Mojave i iOS 12. Dakle, osigurajte da su vaši uređaji u potpunosti ugrađeni.

Jednostavno kliknite gumb medija, a zatim odaberite Snimanje fotografije ili skeniranje dokumenata. Sada upotrijebite svoj uređaj za snimanje slike ili skeniranje dokumenta. Da biste saznali više o tome, krenite ovdje.

# 2. Bilješke pribadače

Zamislite samo da u vašoj bilješci postoji niz popisa. I kad god želite pristupiti određenom popisu, morate raščlaniti cijelu zbirku. Ne bi li bilo sjajno kada biste mogli prikazati često korišteni kontrolni popis odmah na vrhu? Tu se slika pojavljuje prikvačivanjem!

Da biste prikvačili bilješku, jednostavno je kliknite desnom tipkom i odaberite Prikvači bilješku. Sada će biti prikazan na vrhu zajedno s prikvačenom ikonom. Ako ga ikada odlučite otkvačiti, sve što trebate je ponovno desnom tipkom miša kliknuti ga i odabrati Otkvači bilješku.

# 3. Plutajuće bilješke

Pretpostavimo da ste stvorili opsežan dnevni red o stvarima koje danas morate raditi dok radite na Macu. I morate uskočiti u to iznova i iznova kako biste bili sigurni da ste sinkronizirani s planom. Tada vam plutajuća značajka može spasiti dan!

Za plutanje bilješke odaberite je. Zatim kliknite na Izbornik prozora i odaberite Float Odabrana bilješka.

# 4. Uvezite datoteke u aplikaciju Notes

Aplikacija Notes čini uvoz sadržaja prilično jednostavnim. Dakle, prilikom izrade dnevnog reda, ako ikada poželite uvesti bilo koje povezane stvari, sve što trebate je kliknuti na Izbornik datoteka u aplikaciji i odaberite Uvoz.

Zatim odaberite datoteka i kliknite na Uvoz. Na kraju, kliknite Uvezi bilješke za potvrdu. Bit će dodan u odjeljak Uvezene bilješke.

# 5. Izvezi bilješke kao PDF

Nakon izrade duge bilješke, želite je pretvoriti u PDF kako biste je učinili prijenosnijom. Sve što trebate je kliknuti na Datoteka i odaberite Izvezi bilješku kao PDF.

Sljedeći, unesite ime, dodajte odgovarajuću oznaku i odaberite željeno mjesto. Udari Gumb Spremi, i spremni ste za polazak!

# 6. Stvorite kontrolni popis

Sve ste spremni za dugu kupnju i želite stvoriti jednostavan pregledni popis. Ne brinite, jer rješenje ne trebate tražiti nigdje drugdje.

Jednostavno stavite kursor ispred prve stavke na popisu, a zatim kliknite na "Napravite ikonu kontrolnog popisa." Sada, samo naprijed unesite naziv svih predmeta.

# 7. Dodaj tablice

Dodavanje tablica u bilješke jednostavno je poput klika na gumb. Doslovno. Ako vam se ikada dogodi da napravite cjelovit list za predstojeće sastanke koji se planiraju uskoro, samo pritisnite gumb za male tablice. Tablica će se odmah dodati.

Sada kliknite desnom tipkom miša na mali Dodaj ikonu redak / stupac a zatim odaberite želite li dodajte redak ili stupac prije / poslije prema vašoj potrebi.

Napravili smo detaljan post o tome. Pogledajte ovo ovdje.

# 8. Poredajte svoje bilješke

Volim organizirati bilješke. A jedan mali trik koji mi pomaže da ih uskladim s mojim tijekom rada je "sortiranje". Ako također želite sve svoje stvari dovesti u bolje stanje, ovo definitivno može promijeniti.

Prilično poput svog iOS kolege, aplikacija Notes za macOS omogućuje vam sortiranje projekata na temelju uređenog, stvorenog ili naslova.

Da biste to učinili, otvorite aplikaciju → kliknite na Izbornik Bilješke → kliknite na Postavke → kliknite na Poredaj bilješke po padajućem izborniku i odaberite preferirana opcija.

# 9. Formatiranje teksta pomoću brzih tipkovničkih prečaca

Iskreno govoreći; Ovaj sam savjet spremio za ljude koji vole super praktične tipkovne prečace. Oblikovanje teksta možete malo olakšati tipkovnim prečacem. Sljedeće držite na radaru kako biste povećali produktivnost i uštedjeli vrijeme.

pomak + cmd + t: Stil naslova

shift + cmd + b: Stil tijela

pomak + cmd + h: Stil naslova

Možete i odabrati tekst → kliknuti Format i odabrati željeni format.

# 10. Iskoristite Siri za brzo stvaranje i uređivanje bilješki

Ne podcjenjujte Siri! Osobni asistent prilično dobro funkcionira omogućavajući vam brzo stvaranje bilješki, pa čak i uređivanje s lakoćom. Kad ne želite petljati po tipkovnicama, upotrijebite brze naredbe da završite posao.

Možete se pozvati na Siri i reći nešto poput: "Stvori novu bilješku." "Otvori moju bilješku o kupovini." "Dodaj šećer u moju bilješku o kupovini."

# 11. Promijeni zadani račun

Prema zadanim postavkama sve su vaše bilješke dizajnirane za sinkronizaciju s iCloudom. Međutim, svoj zadani račun možete prebaciti na Google, Yahoo ili drugi. Osim toga, odlučit ćete ih spremiti lokalno na računalo.

Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Notes → kliknite na Izbornik BilješkePostavke → kliknite na Padajući izbornik zadanog računa i odaberite željena usluga u oblaku.

Bilješka: Ako želite bilješke držati lokalno, potvrdite okvir slijeva od Omogući račun On My Mac.

Želite li svoje popise sinkronizirati s drugom uslugom u oblaku? Nema problema. Zapali Postavke sustavaInternet računi → Odaberite željena usluga i prijavite se.

# 12. Premjestite bilješku iz iClouda

Dakle, radilo se o prebacivanju zadanog računa. Što ako želite premjestiti određenu bilješku s iClouda na Google ili druge usluge u oblaku? To je jednako unaprijed!

Otvorite aplikaciju, a zatim idite na bilješkudesni klik na njemu → Premjesti u → Odaberite usluga u oblaku → napokon odaberite mapu za spremanje datoteke.

# 13. Koristite tamni način rada

Često morate raditi do kasno navečer da biste stvorili bilješke za sastanke ili prezentacije? Ako je odgovor da, šanse su da vas oči možda jako naprežu i sprječavaju bolji san. Kliknite na Appleov logotip iz krajnjeg lijevog kuta → Kliknite na Postavke sustava → Kliknite na Općenito → Kliknite na Mračno od Izgled mogućnosti.

Slijedite ovaj praktični vodič da biste omogućili tamni način rada na cijelom sustavu na vašem Macu.

# 14. Surađujte s prijateljima

Kad radim na maratonskom projektu i želim imati neprocjenjivo mišljenje svojih kolega, obavezno iskoristim značajku suradnje. Djeluje prilično učinkovito u ovoj aplikaciji za bilješke.

Da biste koristili ovu značajku, prvo morate pozvati svoje prijatelje. A nakon što prihvate vaš zahtjev, mogu nesmetano uvesti promjene.

Otvori odgovarajuću napomenu → pritisnite gumb ljudi → odaberite srednji i onda Podijeli sa svojim prijateljima / prijateljima kao i obično.

# 15. Pregledajte privitke iz svih bilješki

Praćenje privitaka vrlo je jednostavno. Osobno; Obavezno koristim ovu značajku iz jednog od najvećih razloga - spriječiti da aplikacija bude pretrpana.

Da biste provjerili sve svoje privitke, jednostavno kliknite na gumb za privitke.

Zatim se krećite kroz određene odjeljke poput Fotografija i videozapisa, skica, dokumenata, web stranica i još mnogo toga.

Da biste pregledali privitak, odaberite ga, a zatim pritisnite razmaknicu.

# 16. Spremite datoteke u Bilješke iz drugih aplikacija

Pregledavate web i iznenada ćete pronaći članak koji vrijedi zapamtiti. Ne biste li ga željeli spremiti na sigurno mjesto? Da, voljeli biste ga ponuditi na sigurno nebo.

Ima li boljeg mjesta za zaštitu svih vaših dobrih stvari od aplikacije Notes! Samo pogodite Gumb za dijeljenje → odaberite Bilješke iz dostupne opcije → dodaj a prikladan naslov → odaberite preferirana mapa → kliknite na Uštedjeti. I eto ti!

Bilješka: Gumb za dijeljenje možda nije dostupan u svakoj aplikaciji.

# 17. Zaključajte svoju bilješku

Pretpostavimo da ste stvorili neke osobne bilješke i da ne želite da im netko naleti bez vašeg dopuštenja. Zašto ih ne zaključati! To bi dodalo dodatni nivo zaštite vašim osobnim podacima.

Nakon što osigurate projekt, svatko tko mu želi imati pristup morat će unijeti lozinku.

Krenite do dotične bilješke, a zatim pritisnite Gumb za zaključavanjeZaključaj bilješkuunesite lozinku i kliknite na u redu potvrditi.

# 18. Obnova izbrisanih bilješki

Vi ste u kompletnoj misiji čišćenja. I želite se riješiti svih beskorisnih popisa ili mapa, tako da se čini da aplikacija više nije zbrkana. Nažalost, na kraju izbrišete neke važne bilješke i želite ih što prije vratiti.

Ne paničarite! Sve eliminirane bilješke pohranjuju se u zasebnu mapu pod nazivom "Nedavno izbrisano." Ako se ikad nađete na pogrešnoj strani, prijeđite na ovu mapu → odaberite datotekudesni klik na njemu → Premjesti u → Tada, odaberite odredište.

To je poprilično to!

Video: Apple Notes Savjeti i trikovi

Favoriti?

Ovo su neki od mojih najproduktivnijih hakova za aplikaciju Apple Notes za macOS. Koji su uspjeli pridobiti vašu naklonost ili su pronašli posebno mjesto u vašoj kolekciji?

Štoviše, ako utvrdite da neki od vaših favorita nedostaje u sastavu, ne zaboravite nas obavijestiti o njima.

Ne propustite:

  • Kako dodati sredstva na svoj Apple ID na iPhoneu, iPadu i Macu
  • Napravite snimku zaslona na Macu s MacOS-om Mojave ili starijim verzijama
  • Kako omogućiti "Type to Siri" na Macu u macOS Mojave ili High Sierra
  • Kako iskoristiti App Store i iTunes Poklon karticu