Blog

Relej SMS-a ne radi: "Nema aktivacijskog koda na Macu" - Kako popraviti

Kako saznajemo tijekom testiranja značajki kontinuiteta (telefonski pozivi, primopredaja itd.) Na našim iPhoneima (iOS 8.1) i Macu (OS X Yosemite), puno toga ide ispod haube. Jedan od glavnih problema koji pogađa mnoge ljude je "SMS relej ne radi".

Jedan od prvih problema s kojim biste se mogli suočiti je taj da na Mac ne dobijete aktivacijski kôd čak i nakon što pravilno postavite stvari. Čini se da je taj zastoj nastao zbog malog kvara na Pošaljite i primite dio Poruka.

Evo kako popraviti nijedan aktivacijski kod na Macu za postavljanje SMS releja

# 1. Isti iCloud račun

Ovo nije nimalo pametno, ali samo kako bismo bili sigurni da nitko ne izvlači svu kosu zbog glupe sitnice, evo dogovora: SMS relej (i sve ostale značajke kontinuiteta) funkcioniraju po principu da vaš Mac i vaš iPhone koriste isti iCloud račun.

To znači da na vašem Macu (Postavke sustava -> iCloud) i na vašem iPhoneu (Postavke -> iCloud), trebali biste biti prijavljeni u isti iCloud račun. Tako kontinuitet otkriva koji bi Mac trebao integrirati s iPhoneom.

To je prvo što biste trebali provjeriti.

Također, još nekoliko osnova:

  • Mac i iPhone na istoj Wi-fi mreži (iako mnogi korisnici izvještavaju da to nije potrebno. Specifikacije to ni ne spominju. Ali samo da budemo sigurni, budite na istom Wi-Fi na svom Macu i iPhoneu)
  • Kompatibilnost: provjerite u ovom postu kompatibilnost SMS releja. (u osnovi iOS 8.1 na vašem iPhoneu, OS X Yosemite na vašem Macu)

# 2. Provjerite e-poštu u odjeljku Slanje i primanje

Dalje morate imati ID e-pošte u opciji Slanje i primanje u postavkama poruke (u iOS 8.1 / iPhone). Nisam siguran je li ovaj ID e-pošte treba također biti isti kao iCloud ID, ali u većini slučajeva to je tako. Svoj iCloud ID uglavnom koristite i za iMessage e-poštu.

Na vašem iPhoneu:

  • Otvoren Postavke
  • Dodirnite Poruke
  • Sada dodirnite Pošaljite i primite

Trebali biste vidjeti ID e-pošte ispod IMessage vas može dosegnuti na:.

  1. Obavezno pored nje ima oznaku. (Ako nije, dodirnite ID e-pošte i pojavit će se oznaka)
  2. Ako ne postoji ID e-pošte (obično ovdje gotovo uvijek postoji ID e-pošte), dodirnite Dodaj e-poštu ... i dodajte svoj iCloud ID

Rizikujući da se ponovim, ti treba provjerite je li označen ID e-pošte.

# 3. Započnite nove razgovore od

S # 2, nadamo se da će se pojaviti aktivacijski kod. Ali kad se ne dogodi, treba provjeriti još nešto.

Na vašem iPhoneu:

  • Ići Postavke -> Poruke
  • Dodirnite Pošaljite i primite
  • Ispod oznake Započnite nove razgovore od, trebali biste vidjeti svoj broj (sivo, označeno) i ID e-pošte

Ako ne vidite ID e-pošte, odjavite se iz iMessage tako da dodirnete Apple ID na vrhu. Zatim se ponovo prijavite i vidjet ćete ID e-pošte ispod oznake.

Ako vidite e-poštu, ali nije označena, dodirnite je da biste je odabrali.

Dno je da biste trebali imati ID e-pošte pod ovom oznakom i on bi trebao biti odabran (oznaka). Kao ovo:

# 4. Izbrišite i ponovo dodajte iCloud račun

Ništa nije uspjelo? Pokušajte ponovno pokrenuti cijelu postavku. Tvrdi da je to bolno, ali ono o čemu govorimo je samo odjava iz iClouda na vašem Macu, a zatim ponovna prijava na isti.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found