Blog

Prikazuje li vaš iPhone / iPad pogrešno vrijeme? Ovdje je Popravak

Od uspona pametnih telefona ljudi su razvili svojevrsnu nesklonost ručnim satovima. Pametni telefon pruža višestruke prednosti, a vrijeme kazivanja jedna je od tih prednosti. Kako ovi uređaji također pokazuju međunarodni sat, korisniji je za svjetske građane.

Ali što ako vaš pametni telefon pokaže pogrešno vrijeme? Nedavno su mnogi korisnici iPhonea registrirali pritužbe na svoje iPhone i iPad, što pokazuje pogrešno vrijeme i nema nekoliko internetskih foruma. To nas je nadahnulo da stvar uzmemo u ruke i dublje istražimo problem.

IPhone i iPad obično pokazuju točno vrijeme dok i osim ako korisnici ne uključe usluge lokacije, što može pogrešno odabrati bilo koje mjesto. A ako se to dogodi, uređaj će automatski prikazati netočno vrijeme u skladu s tim mjestom.

U svakom slučaju, problem morate riješiti za svoje dobro jer pogrešno vrijeme može napraviti pustoš. Možda ćete propustiti važan sastanak, vlak ili let ako se oslanjate na svoje korumpirano iOS vrijeme.

Kako popraviti iPhone ili iPad s pogrešnim datumom i vremenom

Postoji pola tuceta zaobilaženja koja možete upotrijebiti prije nego što svoj iPhone ili iPad preuzmete u Apple Center za podršku. I vjerujte mi, iza ovih jednostavnih metoda ne stoji raketna znanost.

Provjerite verziju iOS-a

Kad god se suočite s bilo kojim problemom na razini softvera, prvo što trebate učiniti je provjeriti verziju iOS-a na iPhoneu ili iPadu. U ovom slučaju to nema nikakve veze s vremenom, ali preporučljivo je provjeriti koju verziju iOS-a koristite na uređaju. U svom najnovijem iOS-u Apple je ispravio neke bugove za ljetno računanje vremena; stoga, ako koristite prethodne verzije, trebali biste prijeći na trenutnu. IOS možete lako ažurirati na iPhoneu i iPadu putem OTA i iTunesa.

Prije nego što sinkronizirate iOS uređaj s računalom

Provjerite vrijeme na računalu s kojim želite sinkronizirati uređaj. Ako vrijeme na računalu nije točno, to će automatski utjecati na vrijeme na vašem iOS uređaju. Provjerite postavke vremena i datuma na vašem Macu iz System Preferences (Postavke sustava) u okviru okna Date (Datum). Odavde možete ručno postaviti datum i vrijeme, vremensku zonu i sat. Imajte na umu da će se ono što ovdje postavite odraziti na vašem sinkroniziranom uređaju.

Ručno / automatski postavite datum i vrijeme

Ovo može zvučati smiješno, ali ovo ponekad uspije. Dakle, ako ste ručno postavili vrijeme na iPhoneu ili iPadu, trebali biste ga promijeniti u ručno, a ako ste automatski postavili vrijeme, promijenite ga u ručno.

Korak 1. Pokrenite aplikaciju Postavke → Dodirnite Općenito.

Korak 2. Dodirnite Datum i vrijeme.

Korak # 3. Ako je opcija Postavi automatski automatski UKLJUČENA, možete je isključiti.

Korak # 4. Sada ručno podesite vrijeme.

Ako ste u prošlosti vrijeme postavljali ručno, odaberite opciju Postavi automatski.

Nakon što odaberete ručno podešavanje vremena, vidjet ćete datum i vrijeme ispod opcije Vremenska zona. Dodirnite datum i vrijeme u plavim fontovima i moći ćete ručno postaviti vrijeme i datum.

Nakon odabira opcije Postavi automatski, ova opcija ručnog odabira nestat će sa zaslona.

Trebate li kontaktirati mobilnog operatera?

Neki stručnjaci nude ovo rješenje, ali ono vam možda neće ići u prilog jer ne podržavaju sve zemlje i pružatelji usluga usluge lokacije potrebne za automatsko postavljanje vremena. Stoga vaši iPhone i iPad mogu prikazivati ​​netočno vrijeme. Pitanje je slučaja - ako rješenje dobijete od davatelja usluga, to je vaša sreća! Saznajte više informacija od Appleove podrške za prijevoznike.

Vratite iPhone / iPad na tvorničke postavke

Ovo je vaša posljednja prilika prije nego što svoj iOS uređaj odnesete u Apple Support Center. Ako sva gore navedena rješenja ne daju dobar rezultat, vratite uređaj na tvorničke postavke.

Isprobajte gornja rješenja i podijelite svoje povratne informacije na Facebooku, Instagramu i Twitteru.