Blog

Najbolji softver za upravljanje fontovima Mac u 2021. godini

Pa, fontovi su sastavni dio našeg života otkad je čovjek izumio digitalno pisanje. Svaki pojedinac koji mora sastaviti eseje ili skicirati e-poštu ili napisati bilo što i sve na svojim elektroničkim uređajima, preferira fontove. Neki vole Arial. Neki koriste Times New Roman, itd. I tako dalje. No, ljudi koji usko surađuju s pisanjem (u bilo kojem obliku) kao svojim primarnim i temeljnim oblikom rada prijeko trebaju softver i alate za upravljanje fontovima.

Iako se naš MacBook isporučuje s unaprijed instaliranim pristojnim softverom za upravljanje fontovima, zasigurno nije najbolji u svemu i zaostaje za nekoliko značajki. Zbog toga će vam trebati softver za upravljanje fontovima treće strane za vaš Mac. Softver za upravljanje fontovima organizira i upravlja fontovima vašeg Maca aktiviranjem, preimenovanjem, instaliranjem, deinstaliranjem, pregledom fontova i mnogim drugim zadacima povezanim s fontovima na vašem Macu. Stoga smo došli do najboljeg softvera i alata za upravljanje fontovima Mac za upravljanje fontovima.

1. Pismopis

Dok koristimo ove aplikacije ili alate za upravljanje fontovima, moramo imati na umu da su oni tu samo radi naše udobnosti, te bismo trebali trošiti puno vremena na to da to bude estetski ugodno. Ova aplikacija ima to na umu i pruža vam savršeno prilagođen korisničko sučelje uz funkcionalnost.

Mogli biste usporediti razne fontove na temelju kategorija. Također će navesti fontove prema njihovoj prirodi i vašoj upotrebljivosti. Podržava tamni način rada kako bi se izbjegle bilo kakve oštećenja ili naprezanje očiju.

Cijena: $19.99

preuzimanje datoteka

2. FontBase

Izgradili dizajneri, za dizajnere. Ovaj upravitelj fontova jedan je od najčešće korištenih upravitelja fontova u svim operativnim sustavima. Ne samo da je besplatan, već svojim korisnicima nudi vrlo svježe i besprijekorno iskustvo navigacije fontovima.

Ovaj softver uglavnom koriste umjetnici tetovaža i drugi. Omogućuje vam stvaranje i upravljanje zbirkama, pregledavanje zadanih i postavljanje postavki jednim klikom.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Prevrtanje tipično

Flipping Typical je web stranica do koje možete jednostavno doći iz svog web preglednika, ovo je prilično cool način za istraživanje fontova dostupnih na vašem Macu. U tom smislu ne morate instalirati nijednu određenu aplikaciju ili softver ili dodatak ili proširenje.

Jednostavno idite na web mjesto ovog laganog upravitelja fontova i bit ćete preusmjereni izravno na stranicu za odabir fontova. Prva stranica prikazuje vam oko 70 fontova s ​​vašeg Maca koji biste mogli izabrati. Ako želite istražiti više, na vašem Macu morate imati instaliran Adobe Flash.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

4. Birač fontova

Alat za odabir fontova još je jedan program bez napora koji vam omogućuje pregledavanje instaliranih fontova i sažimanje u skladu s vašim željama te ga neprestano sužava sve dok ne pronađete svoje savršeno podudaranje.

Vrlo je jednostavan za upotrebu, samo kliknite na uzorak teksta da biste ga transformirali u tekst po vašem izboru. Također možete ukloniti fontove koji vam se ne sviđaju ili odabrati one koji vam se sviđaju. Također možete prilagoditi zaslon tako da vidi fontove koje ste ušli u uži izbor.

Cijena: $3.99

preuzimanje datoteka

5. Desni font

Stvorena isključivo za umjetnike i dizajnere, aplikacija je jedan od najboljih alata za upravljanje fontovima za macOS. Iako postoje drugi jednostavni softver i aplikacije koji imaju sličnu funkcionalnost i korisničko sučelje, ova aplikacija ima prednost jer je posebno izrađena za dizajnere i kustose.

Ne možete samo omogućiti ili onemogućiti fontove, već možete i pregledati lokalne fontove iz aplikacije. Fontove možete dodati i u Photoshop ili bilo koje druge takve aplikacije stvaranjem sloja i dvostrukim klikom na željeni font. Omogućuje vam i dijeljenje fontova putem pogona u oblaku.

Cijena: $40

preuzimanje datoteka

6. Istraživač fontova

Jeste li se ikad zapitali koji je font web stranice koristio u određenom naslovu ili dijelu članka? Mi smo zahvaljujući Font Exploreru to lako mogli shvatiti. Osim što je vaš uobičajeni upravitelj fontova, ovaj vam softver omogućuje istraživanje i otkrivanje fontova koji se koriste na web mjestima ili drugim dokumentima dok pregledavate internet ili čitate neke dokumente.

Softver Font Explorer kategorizira i klasificira fontove s više od 25 jezika, a također podržava prilagodljivi pregled i popis fontova. Pregled i popis fontova možete postaviti prema vlastitim željama, a ne kako softver želi to urediti.

Cijena: $100

preuzimanje datoteka

7. Agent fonta

Uz integraciju Adobe Typekit, tražilicu fontova, prikaz tablice, dodatak za automatsko aktiviranje za Adobe Creative Cloud i FontAgent Sync, softver Font Agent za upravljanje fontovima na Macu pravi je izbor za sve nas.

S namjenskom bočnom trakom za mape i ostalim značajkama upravljanja fontovima, ovaj se softver ističe jednostavnošću i funkcionalnošću. Najbolje što mi se kod ovog softvera sviđa jest to što nudi višestruke zaslone za pregled fonta, tako da bi uspoređivanje fontova postalo vrlo jednostavno.

Cijena: $59

preuzimanje datoteka

8. SuitCase Fusion

Upravljajte svim fontovima bez obzira na njihov broj, mjesto i sinkronizaciju s ovim izvrsnim softverom. SuitCase Fusion integrira sistemske fontove, kupljene fontove, fontove sinkronizirane s Adobe Typekit, Google Fonts i druge instalirane fontove na vašem Macu te vam nudi puni trezor fontova.

Ovaj softver nudi najbolji način za organizaciju, pretraživanje, pregled i upotrebu fontova u vašem postojećem tijeku rada bez ikakvih smetnji.

Cijena: $119.95

preuzimanje datoteka

Odjava ...

Pa, to je bio popis cijelog softvera koji biste mogli koristiti za upravljanje fontovima na Macu. Iako je sav gore spomenuti softver prilično pristojan, po mom mišljenju Font Explorer ima prednost samo zato što prepoznaje fontove s web stranica i dokumenata. Javite mi u komentarima u nastavku ako ste već odabrali softver.

Povezane objave

  • Najbolji softver za roditeljsku kontrolu za Mac
  • Kako promijeniti postavke fonta i boje u aplikaciji Mac Mail
  • Kako povećati / promijeniti veličinu teksta Finder fontova u Mac OS X-u