Blog

Kako dopustiti Safariju da sprema lozinke za web stranice na iPhoneu

Kad god želim posjetiti neke od svojih omiljenih web stranica, ne želim unositi detalje za prijavu za njih. A pretpostavljam da se ni većini vas ne sviđa. Pa, koji je bolji način da to sigurno prebrodite? Prilično jednostavno! Ako koristite iOS, možete omogućiti Safariju da sprema lozinke za web stranice koje često posjećujete na iPhoneu. Ne za ništa, Safari se smatra najsigurnijim web preglednikom. Možete ga u potpunosti iskoristiti za sigurno pregledavanje weba. Govorit ću više o tome što to izdvaja. Za sada upoznajmo kako funkcionira njegova značajka AutoFill lozinke!

Kako omogućiti Safariju za spremanje lozinki za web stranice u iOS 12

Korak 1. Otvoren Aplikacija Postavke na vašem iOS uređaju.

Korak 2. Sada se pomaknite prema dolje i dodirnite Lozinke i računi.

Korak # 3. Provjerite je li prekidač pored Automatsko popunjavanje lozinki je UKLJUČENO, ako već nije.

Bilješka: u iOS-u 11 morate ići na PostavkeSafariAutomatsko popunjavanjeUključite prekidač pored Imena i Lozinke.

Od sada, kada posjetite bilo koju stranicu i prijavite se, Safari će tražiti da spremite lozinke. Ako često posjećujete tu stranicu, spremite lozinku i gotovi ste!

Ako ikada želite zaustaviti pregledavanje weba da vas pita za spremanje lozinki, slijedite gore spomenute korake, a zatim isključite prekidač pored AutoFill Passwords.

Kako upravljati spremljenim zaporkama u iOS-u 12 na iPhoneu i iPadu

iOS 12 omogućuje vam lako upravljanje svim spremljenim zaporkama aplikacija i web lokacija. Na primjer, možete ih izbrisati, pa čak i promijeniti lozinke izravno iz aplikacije za postavke.

Korak 1. Pokrenite Aplikacija Postavke na vašem iOS uređaju → Lozinke i računi.

Korak 2. Sada dodirnite Lozinke web lokacija i aplikacija.

Izbrišite spremljenu web stranicu i pridružene lozinke

Dodirnite Gumb Uredi gore desno i zatim odaberite web mjesto / e koju želite izbrisati. Zatim, pogodi Izbriši i potvrdi.

Promijenite lozinke

Dodirnite odgovarajuću web stranicu. Zatim dodirnite Promijenite lozinku na web mjestu. Zatim možete unijeti pogrešnu lozinku, a zatim dodirnuti "Zaboravljena lozinka." Dalje, slijedite uobičajene korake za promjenu.

To je poprilično to!

Preko tebe

Pomoću ugrađenog upravitelja lozinki postalo je prilično jednostavno preuzimanje lozinki. Štoviše, svi se vaši tajni ključevi spremaju u iCloud Privjesak i sinkroniziraju na svim sinkroniziranim uređajima. Dakle, možete ih udobno koristiti na svojim pouzdanim uređajima.

Osim toga, Safari vam također predlaže jake lozinke kako bi osigurao da vaš račun ima potrebnu zaštitu. A ako utvrdi da koristite iste lozinke s više web lokacija, upozorava vas da ih promijenite.

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:

  • Kako podijeliti lozinke pomoću AirDropa u iOS-u 12
  • Najbolje aplikacije za upravljanje lozinkom za iPhone