Blog

Kako prenijeti biblioteku iTunes u Google Play Music na Mac ili Windows PC

Što se tiče vrhunske usluge streaminga glazbe zasnovane na oblaku, Google Play Music je bolji od ostalih alternativa. I, njegov je najveći naglasak taj što na Googleove pouzdane poslužitelje možete besplatno uplatiti do 50.000 pjesama. Zvuči impresivno? Slijedite korake za dodavanje svoje iTunes biblioteke u Google Play glazbu pomoću računala Mac ili Windows i streaming ih s vašeg iOS-a ili drugog mobilnog uređaja i s weba.

Jedna važna stvar koju valja unaprijed napomenuti jest da Googleova glazbena aplikacija omogućuje prijenos nekoliko formata datoteka, uključujući MP3, M4A, OGG, M4P, FLAC i WMA. Međutim, pretvara sve vaše pjesme u MP3 format. Iako čuva većinu metapodataka poput podataka o izvođaču i omota albuma, stvari poput ocjena iTunesa i komentara uklanjaju se zbog nekompatibilnosti. Dakle, krenite dalje imajući na umu ove značajne stvari.

Kako dodati svoju iTunes knjižnicu na Google Play glazbu

Korak 1. Prvo što biste trebali učiniti prije nego što nastavite s postupkom je provjeriti svoju knjižnicu. Jedna očita prednost toga je što će vam pomoći pri povlačenju i ispuštanju glazbenih datoteka pomalo povoljno.

Na vašem Macu: Pokrenite Finder na svom Macu ⟶ Macintosh HD ⟶ Korisnici ⟶ Mapa s vašim imenom ⟶ Glazba ⟶ iTunes.

Na računalu sa sustavom Windows: Da biste pristupili glazbenoj mapi iTunes na računalu sa sustavom Windows, otvorite C: \ pogon u Windows Exploreru ⟶ Mapa korisnika ⟶ Vaše ime folder mapa iTunes.

Korak 2. Dalje, imate dvije mogućnosti:

  • Upotrijebite Chrome za prijenos pjesama na web sučelje Google Play glazbe
  • Iskoristite pomoć službene aplikacije Music Manager da biste svoje pjesme premjestili na Googleov oblak

Možete koristiti bilo koju od ove dvije opcije za izvoz vaše iTunes biblioteke u Google Music. Isprobat ćemo obje mogućnosti:

Otvorite Chrome na računalu i prijeđite na web mjesto Google Play glazbe. Zatim se morate prijaviti na svoj Google račun. Zatim kliknite gumb izbornika u gornjem lijevom kutu zaslona.

Korak # 3. Zatim kliknite Prenesite glazbu.

A onda jednostavno povucite i ispustite sve vaše pjesme iz iTunes biblioteke u ovaj prozor.

Možete i kliknuti na "Odaberite s računala" gumb ⟶ pomaknite se do glazbenih datoteka i prenesite ih.

Sljedeće kliknite na Nastaviti a onda trebate dodaj proširenje Google Plus Music u preglednik.

Sada morate pričekati dok se sva vaša glazba uspješno ne prenese. Vrijeme potrebno za dovršetak prijenosa ovisi o veličini datoteke, kao i o brzini Wi-Fi mreže.

Bilješka: Kada kliknete Prenesi glazbu, od vas će se zatražiti da dodate svoju karticu kao oblik plaćanja. Ne brinite, standardna usluga neće vam biti naplaćena. To je učinjeno kako bi se potvrdilo vaše prebivalište. Slijedite upute za dodavanje.

Prenos vaše iTunes biblioteke u Google Music putem Upravitelja glazbe jednako je jednostavan. Možete ga preuzeti s računala Mac i Windows.

Zatim jednostavno otvorite aplikaciju ⟶ kliknite na Nastavitiprijaviti se u svoj Google račun ⟶ odaberite što želite prenijeti i pogodio Nastaviti dugme.

Sljedeće imate tri mogućnosti:

  • Prenesite sve pjesme i popise za reprodukciju
  • Odaberite pjesme za prijenos s popisa za reprodukciju
  • Uključite podcaste u Prijenos

Možete odabrati opcije na temelju svojih potreba. Učitat ću sve pjesme i popise pjesama. Nakon što odaberete opciju, kliknite na Nastaviti opet.

Zatim ćete biti upitani želite li automatski prenijeti pjesme koje dodate u iTunes. Izaberi Da ili Ne. Kliknite na Nastaviti opet za početak postupka izvoza.

Pogledajte svoje prenesene pjesme:

Nakon što uspješno premjestite cijelu svoju glazbenu biblioteku na Google Play glazbu, možete provjeriti je li ona savršeno u vozilu ili nije. Da biste to učinili, jednostavno otvorite web aplikaciju ⟶ krenite na Glazbena knjižnicaPjesme.

Jednako je jednostavno u mobilnoj aplikaciji. Samo pokrenite aplikaciju Google Play Music na pametnom telefonu ⟶ Kartica knjižnice na dnu ⟶ pogledajte svoje pjesme.

Sad kad ste svoju glazbu premjestili u Googleovu glazbenu aplikaciju, samo naprijed i pretočite je. Trenutno aplikacija nudi obiteljski plan od 9,99 mjesečno i 14,99 američkih dolara mjesečno (do 6 osoba).

To je gotovo!

Unatoč tome što ima nekoliko impresivnih značajki, Googleova glazbena aplikacija ne vlada nadmoćnošću. Iako je Spotify i dalje na čelu velike daljine, Apple Music se brzo pokazao kao njegov najveći konkurent zahvaljujući brzom rastu. Štoviše, očekuje se da će Appleova glazbena aplikacija uskoro srušiti Spotify u SAD-u. Koja vam je omiljena glazbena aplikacija i zašto?

Možda biste htjeli pročitati i ove postove:

  • Podijelite iTunes knjižnicu u više mapa!
  • Kako resetirati iTunes knjižnicu na Macu
  • Strimirajte glazbu na više zvučnika pomoću AirPlay 2
  • Kako premjestiti iTunes knjižnicu s jednog računala na drugo
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found