Blog

Kako poboljšati trajanje baterije MacBook-a

Jeste li primijetili neočekivano pražnjenje baterije na vašem MacBook-u? Nije neobično vidjeti brzu potrošnju energije nakon nadogradnje softvera. I prema onome što sam doživio tijekom godina, problem možda nije nužno uzrokovan bugom.

Pa, kako biste poboljšali vijek trajanja baterije MacBooka? Pa, morate se pobrinuti za nekoliko značajki gladnih snage i osigurati da su savršeno postavljene. To nije sve; također morate voditi računa o njihovoj upotrebi.

Ali to je prilično osnovna stvar. Što je s rješavanjem greške ili greške koja se možda ušuljala? Pa, da biste se riješili takvog problema, morat ćete potražiti pomalo radikalno rješenje. Provjerimo!

Savjeti za poboljšanje trajanja baterije MacBook-a

 • Kratko pogledajte potrošnju baterije
 • Isključite Bluetooth dok se ne koristi
 • Prilagodite postavke uštede energije na Macbooku
 • Zatvorite Aplikacije koje ne upotrebljavate na Macbooku
 • Prilagodite svjetlinu zaslona na Macbooku
 • Koristite značajku tamnog načina
 • Smanjite kretanje i transparentnost
 • Koristite Safari što je više moguće
 • Ažurirajte svoje MacBook aplikacije
 • Isključite usluge lokacije
 • Isključite Dynamic Desktop
 • Resetirajte PRAM / SMC na MacBook-u
 • Ažurirajte macOS
 • Koristite Mac Cleaner Apps

Kratko pogledajte potrošnju baterije

Prvo, detaljno pogledajte upotrebu baterije na vašem Macu kako biste imali pojma o tome koje aplikacije i usluge troše najviše energije.

Ići Finder → Programi → Uslužni programi → Monitor aktivnosti (ili jednostavno pretražite “Monitor aktivnosti” iz Spotlight Search) → Kliknite na energija karticu u gornjem centru. Sad, pronađi krivci koji vrše malo veći pritisak na vaše računalo.

Ako utvrdite da neka aplikacija troši više baterije nego inače, izbrišite je i ponovo instalirajte kasnije.

Isključite Bluetooth dok se ne koristi

Kad je omogućen, Bluetooth s vremena na vrijeme provjerava signal. I treba mu snaga da to obavi. Zbog toga ima smisla držati ga onemogućenim kad nije potreban. Jednostavno kliknite na Bluetooth ikona u traci izbornika i odaberite Isključi Bluetooth.

Prilagodite postavke uštede energije na Macbooku

macOS omogućuje precizno podešavanje postavki povezanih s energijom. Na primjer, možete postaviti zaslon da se isključi nakon jedne minute, na traci izbornika prikazati status baterije, prigušiti zaslon uređaja kada je baterija napunjen i još mnogo toga.

Krenite prema Postavke sustavaUšteda energije a zatim se pobrinite sve postavke su savršeno omogućene.

Također postoji mogućnost postavljanja štednje energije na zadane vrijednosti. Da biste to učinili, kliknite na Vratiti zadane.

Zatvorite Aplikacije koje ne upotrebljavate na Macbooku

Jedan od najjednostavnijih načina produženja trajanja baterije macOS-a je izađite iz aplikacija čim ste se obračunali s njima. Drugim riječima, nemojte istodobno držati previše otvorenih aplikacija. Što su duže UKLJUČENI, to će više energije trošiti.

Prilagodite svjetlinu zaslona na Macbooku

Izbjegavajte podešavanje svjetline na najvišu razinu. Može igrati učinkovitu ulogu u očuvanju baterije vašeg prijenosnika.

Osobno podešavam svjetlinu uređaja na temelju okruženja. Kad god sam u uvjetima slabog osvjetljenja, radije prigušim svjetlinu. A kad se bavim svijetlim okolišem, držim ga malo na višoj strani. Ovaj izvrstan mali trik pomaže mi da poboljšam bateriju uređaja i da zaštitim oči od opeklina.

Koristite značajku tamnog načina

macOS dolazi s punopravnim Tamni način rada. Možete u potpunosti iskoristiti ovu značajku da ne samo poboljšate pregled, već i da baterija vašeg MacBook Pro računara traje dulje. Da biste saznali više o tome, krenite preko toga.

Smanjite pokrete i transparentnost

Kada se nastoji smanjiti nepotrebna potrošnja energije, ne biste trebali ostavljati kamen na kamenu. Stoga bi bilo prikladno smanjiti pokrete i transparentnost.

Otvoren Postavke sustavaPristupačnost.

PrikazOznačite okvire pored Smanjite pokrete i Smanjite transparentnost.

Koristite Safari što je više moguće

Safari je najnapredniji i najučinkovitiji web preglednik na svijetu. Idealno možete prilagoditi aplikaciju za sigurno pregledavanje weba i smanjiti potrošnju energije.

Još bolje, moći ćete i onemogućiti videozapise s automatskom reprodukcijom kako biste ne samo spriječili da vam neželjeni isječci odvlače pažnju, već i pomoći bateriji da predahne.

Ažurirajte svoje MacBook aplikacije

Zastarjele aplikacije mogu se pokazati vrlo problematičnima. Oni mogu oteti glatke performanse vašeg uređaja i ujedno pokrenuti neočekivano pražnjenje baterije. Dakle, bolje je da ih ažurirate. Otvoren Mac App Store → Kliknite na nadopunePritisnite Ažuriraj sve.

Isključite usluge lokacije

Ako se ne koriste pravilno, Lokacijske službe mogu biti glavni olupac koji jede tone soka od uređaja. Ne uzalud, poznata je kao jedna od najtraženijih značajki.

Omogućite ovu značajku samo kada vam je potrebna. A kad ga ne koristite, nikada ga nemojte isključiti. Postavke sustavaSigurnost i privatnost.

Kliknite na PrivatnostUsluge lociranja → Poništite okvir pored Omogućite usluge lokacije → Isključiti.

Isključite Dynamic Desktop

macOS ima Dynamic Desktop koji se automatski mijenja ovisno o dobu dana. Stoga vaš zaslon nikad ne izgleda dosadno.

Međutim, postoji jedan veliki nedostatak ovog novog dodatka. Zahtijeva neograničen pristup vašem mjestu, a to može dovesti do brzog pražnjenja baterije. Dakle, vrijedi isključiti ovu značajku.

Sad kad ste provjerili sve osnovne trikove, usredotočimo se na napredna rješenja.

Resetirajte PRAM / SMC na MacBook-u

Kad god pronađem da se moj Mac ponaša čudno ili ako se čini da osnovna rješenja ne otklanjaju nepopustljiv problem, idem na resetiranje PRAM-a / SMC-a. I češće nego ne, klikne kad mi posao završi. Da biste saznali više o tome kako to radi, slijedite ovaj cjeloviti vodič.

Nakon što resetirate PRAM, vaš MacBook trebao bi početi isporučivati ​​robu očekivano. A vijek trajanja baterije trebao bi se normalizirati.

Ali ako se stvari uopće nisu promijenile, a vi i dalje buljite u problem, vrijeme je da prijeđete na ažuriranje softvera.

Ažurirajte macOS

Ažuriranje softvera moglo bi biti od velike pomoći u rješavanju problema brze potrošnje baterije na Macu. Ako je problem zbog programske pogreške, mogao bi se odmah riješiti. Štoviše, Apple nastavlja poboljšavati sveukupne performanse macOS-a i rješavati razne probleme.

Stoga bi bilo pametno ići i za ovu opciju. Pazite, metoda ažuriranja sistemskog softvera u nedavnom macOS-u malo je drugačija. Dakle, pogledajte ovaj vodič ako trebate pomoć.

Koristite Mac Cleaner Apps

Često je nered taj koji pokreće kaos, čineći vaše računalo tromim ili postaje previše zabrljano da bi moglo glatko raditi. Ako vam je previše posla s gomilama datoteka i aplikacija, zašto ne biste isprobali svestrani Mac uređaj za čišćenje koji će lako upravljati svime.

Postoji podosta alata nezavisnih proizvođača koji vam mogu pomoći u pronalaženju suvišnih datoteka i s lakoćom ih izbaciti. Nadalje, oni vam također mogu pomoći u praćenju izvedbe aplikacija i spriječiti njihovo učinkovito rezanje na vašem uređaju. Na brzinu pogledajte ove najbolje Mac programe za čišćenje i odaberite onu najbolju za svoje računalo.

To je to! Pretpostavljam da ste pronašli načine i sredstva za stručno upravljanje baterijom.

Video:Kako uštedjeti vijek trajanja baterije MacBooka

Završavati…

Obavještavajte nas jesu li gornja rješenja kliknula umjesto vas. Ako ste pronašli bilo kakav ključni hack, recite nam i o tome kako bismo ga mogli uključiti u ovaj vodič.

ČITAJ VIŠE:

 • macOS Big Sur: Kako pregledati povijest upotrebe baterije na Macu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found