Blog

Kako instalirati fontove na iPhone i iPad (podržan iOS 14)

Uz iOS 13 i iPadOS 13, Apple je napokon službeno korisnicima pružio mogućnost korištenja prilagođenih fontova. Uvođenje predstavlja prilagođene fontove u formatima TrueType Font (.ttf), OpenType Font (.otf) i TrueType Collection (.ttc). Iako je najava donijela veliko olakšanje dizajnerima, umjetnicima i drugima u kreativnom polju, komplikacije povezane s instalacijama možda su odvratile njezinu praktičnu upotrebu. Pa, nema više od toga! Pomaknite se prema dolje da biste saznali sve od toga kako instalirati fontove na iPhone i iPad.

Kako instalirati fontove na iPhone i iPad?

 1. Otvorite aplikaciju App Store i dodirnite pretraživanje i upotrebu ‘Fontovi za iPhone’ fraza. Kada pronađete aplikaciju za fontove, dodirnite DOBITI dugme.
 2. Ako ste omogućili Touch ID, Face ID ili zaporku na iTunes & App Store za instalaciju aplikacije, Apple može zatražiti da registrirate jednu od tri opcije prije nego što možete instalirati fontove. Instalirao sam Fonteer na svoj iPhone; to je besplatna aplikacija, znate!
 3. Kada se instalira aplikacija za fontove, dodirnite OTVOREN. Nakon davanja potrebnih dozvola aplikaciji, dodirnite Ikona ‘+’ gore lijevo.
 4. Dajte "Naziv zbirke" i dodirnite u redu dugme.
 5. Zatim dodirnite Ikona ‘+’ gore lijevo. Dvije opcije prijeći će od dna prema gore: Google Fonts i Font Squirrel. Trebali biste odabrati ‘Googleovi fontovi.’
 6. Sada, odaberite fontove želite dodati. Imajte na umu da možete odabrati više fontova; međutim, preporučljivo je ograničiti svoj odabir na manje od 10 fontova. Nakon odabira fontova, dodirnite ‘Dodaj u zbirku.’ Na zaslonu uređaja skočni prozor. Dodirnite U REDU.
 7. Zatim Vrati se i dodirnite ‘Instaliranje fontova’ opcija odozdo.
 8. Sada ste na Aplikacija Safari, gdje se u dijaloškom okviru traži dopuštenje ovog konfiguracijskog profila. Dodirnite ‘Dopusti.’ Kada se profil preuzme, u skočnom prozoru piše "Profil je preuzet". Zatvoriti ovaj skočni prozor i izađite iz aplikacije.
 9. Sada pokrenite Aplikacija Postavke na vašem iPhoneu ili iPadu → OpćenitoProfil.
 10. Dodirnite Font i naziv zbirke (ovdje, Fonteer - Fontabulous).
 11. Dodirnite Instalirati iz gornjeg desnog kuta. Vaš uređaj može zatražiti da uđete u lozinka; unesite kod i dodirnite Instalirati gumb opet. Nakon što je profil instaliran, dodirnite Gotovo.

Sada možete koristiti preuzete fontove u osnovnim iPhone aplikacijama. Na primjer, koristit ću fontove za iPhone u aplikaciji Mail na svom uređaju.

Također pročitajte: Najbolje aplikacije za fontove za iPhone

Kako koristiti prilagođene fontove na iPhoneu i iPadu

 1. Otvori Aplikacija za poštu na iPhoneu i dodirnite Sastaviti dugme. Ako u nacrtu imate bilo kakvu poštu, možete je otvoriti iz mape Skica.
 2. Kada dodirnete područje za sastavljanje pošte, možete vidjeti bočna strelica dodirnite je s desne strane iznad tipkovnice.
 3. Sada dodirnite Ikona fontova a zatim dodirnite Zadani font opcija.
 4. Ovdje možete vidjeti sve preuzete i zadane fontove poredane po abecednom redu. Odaberite svoj prilagođeni fontovi i počnite tipkati poštu.

Osim aplikacije Mail, prilagođene fontove možete koristiti i u Appleovim aplikacijama, poput Stranice, Brojevi, i Glavna riječ.

Kada otvorite bilo koju od tri aplikacije, možete pronaći ikona četke; dodirnite ovu četku i počnite koristiti svoj prilagođeni fontovi.

Neki fontovi možda neće raditi u aplikacijama trećih strana koje ste preuzeli na iPhone. U ovoj situaciji možete preuzeti aplikacije tipkovnice treće strane - Fontovi i tipkovnica. Jednom kada instalirate aplikaciju, možete koristiti prilagođene fontove na bilo kojem klijentu chata kao što su WhatsApp, Messenger, Snapchat i drugi.

Kako instalirati i koristiti prilagođene fontove na iPhoneu i iPadu pomoću Fontovi i tipkovnica

 1. Preuzmite aplikaciju Fonts & Keyboard iz App Storea jer je čista i jednostavna za upotrebu.
 2. Otvorite aplikaciju i dodirnite NastavitiPOSTAVITE SADA. To će vas odvesti do aplikacije Postavke.
 3. Ili, Dodirnite OpćenitoTipkovnicaTipkovniceDodaj novu tipkovnicu ...
 4. Pomaknite se prema dolje i ispod tipkovnice TREĆE STRANE dodirnite Krstionica.
 5. Dodirnite Tipkovnica fontova - Fontovi i uključite prekidač za Dopusti puni pristupDopustite.
 6. Otvorite kompatibilnu aplikaciju kao što su iOS Notes, iMessage, Pages, Instagram, Twitter itd. Počnite tipkati (ili sastavite post ili tweet).
 7. Dugo pritisnite na ikona globusa i odaberite Tipkovnica fontova - Fontovi. Da biste promijenili vrstu fonta, dodirnite F (vidi sliku) i odaberite željeni font.
 8. Sada možete unositi prilagođene fontove.

Zašto preferiram aplikacije za fontove i tipkovnice treće strane?

 • Imaju nekoliko besplatnih fontova. Osim toga, označeni su besplatni i premium fontovi, što ne dovodi do zabune.
 • Postoji nekoliko tema tipkovnice.
 • Podržavaju GIF pretraživanje.

Česta pitanja o korištenju prilagođenih fontova na iPhoneu i iPadu

1. Kako mogu dobiti prilagođene fontove na iPhoneu ili iPadu?

Vaš se uređaj mora ažurirati na iOS 13 ili noviji. Dalje, morate imati kompatibilne aplikacije koje podržavaju prilagođene fontove. Nekoliko smo imena već spomenuli u nastavku.

2. Mogu li promijeniti čitav font u cijelom sustavu na iOS-u poput Androida?

Ne, ne možete. Na iPhoneu i iPadu instalirani prilagođeni fontovi mogu se koristiti samo u podržanim aplikacijama kao što su Notes, Pages, Numbers, iMessage, Instagram, Twitter, Word, Powerpoint, Autodesk Sketchbook itd.

3. Koja je upotreba prilagođenih fontova na iPhoneu ili iPadu?

Bilo da izrađujete prezentaciju, pripremate word dokument, šaljete Instagram DM ili radite s uređivanjem teksta i fotografija, različiti fontovi pomažu vam stvoriti sjajan prvi dojam.

4. Mogu li koristiti prilagođene fontove bez instaliranja aplikacije ili profila?

Iznenađujuće, odgovor je da! No, ograničeno je na nekoliko aplikacija poput pošte, stranica itd. Ako aplikacije trećih strana (poput Over) imaju unutarnju strukturu za upotrebu različitih fontova, možete ih koristiti bez potrebe za ičim drugim.

5. Zašto vidim poruku "Font nije instaliran" čak i nakon instaliranja aplikacije?

Neće se sve aplikacije za fontove prikazati u postavkama. Ovdje će se prikazati samo određene aplikacije koje podržavaju kompatibilne biblioteke fontova. Jedan od primjera je Font Diner. Nakon što preuzmete ovu aplikaciju, vidjet ćete fontove u aplikaciji Postavke → Općenito → Fontovi. Evo kako.

 1. Besplatno preuzmite Font Diner s App Storea.
 2. Dodirnite Aktivirati pored besplatnog skupa fontova Silverware. Sljedeći, Pristani (ako učiniš).
 3. Dodirnite Instalirati.
 4. Neobvezno: Sada, kada otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → Fontovi, vidjet ćete nekoliko unosa.
 5. Otvorite aplikaciju koja podržava prilagođene fontove, na primjer Pages. Dodirnite ikona kistaFont. Vidjet ćete fontove koje je dodao Font Diner.

6. Kako izbrisati fontove treće strane?

Možete izbrisati aplikaciju treće strane da biste se riješili fontova. Možete otvoriti i aplikaciju Postavke → Općenito → Fontovi → Uredi → odaberite fontove koje želite izbrisati i dodirnite Ukloni.

Uživate u novim fontovima na iPhoneu?

Na ovaj način možete instalirati i koristiti fontove na iPhoneu i iPadu. Neke aplikacije također omogućuju upotrebu fontova instaliranjem jedinstvenog profila. Zbog sigurnosnih razloga odlučili smo to preskočiti. Ako ste zainteresirani, možete pokrenuti web pretraživanje i pronaći dovoljno resursa koji objašnjavaju ovu metodu.

Je li vam se svidjela značajka prilagođenih fontova? Podijelite svoje stavove s nama u odjeljku za komentare u nastavku.

PROČITAJTE DALJE:

 • Kako instalirati, onemogućiti i ukloniti fontove na vašem Macu
 • Kako automatski promijeniti pozadinu iPhonea
 • UKLJUČITE Reader View u Safariju na iPhoneu