Blog

iPhone / iPad tipkovnica nedostaje ili se ne pojavljuje? Kako to popraviti!

Bolesno je vidjeti kako tipkovnica iPhonea nestaje kad to želite. Neka programska pogreška iPhone tipkovnicu može učiniti nevidljivom - i baš kad vam zatreba, možda ćete primijetiti da ona nedostaje.

Prema onome što sam prikupio, problem se može pojaviti iz različitih razloga, a najviše iz tri: iPhone je i dalje povezan s nekom Bluetooth tipkovnicom ili postoji problem s aplikacijom ili zlosretnim ažuriranjem softvera. Postoji nekoliko provjerenih i testiranih rješenja koja vam mogu pomoći vratiti nedostajuću softversku tipkovnicu na iOS uređaju. Dajmo im da prekinu hajku!

iPhone ili iPad tipkovnica nedostaje ili se ne pojavljuje? Isprobajte ova rješenja

Rješenje 1. Tvrdim resetiranjem uređaja

Prvo što biste trebali pokušati riješiti ovaj problem je ponovno pokretanje uređaja. Jednostavno pritisnite i držite tipke Početna i uključivanje / isključivanje napajanja odjednom oko 10 sekundi dok na zaslonu ne vidite Appleov logotip.

Da biste resetirali iPhone 7/7 Plus, morate istovremeno pritisnuti i držati tipku za smanjivanje glasnoće i tipku ON / OFF. (Povezano: Kako ponovno pokrenuti iPhone / iPad bez gumba za uključivanje / isključivanje.)

Da biste resetirali iPhone 8/8 Plus ili noviji, pritisnite i otpustite tipku za pojačavanje glasnoće, pritisnite i otpustite tipku za smanjivanje glasnoće, a zatim pritisnite i držite bočnu tipku.

Rješenje 2. Isključite Bluetooth. Možda jednom ponovno pokreni.

Ako ste iPhone povezali s nekim Bluetooth uređajem - osobito tipkovnicom -, a zatim ga niste odspojili, postoji velika vjerojatnost da iPhone i dalje misli da ne bi trebao pokazivati ​​tipkovnicu.

Jedini način da se to popravi je isključivanje Bluetootha. Možda da i jednom ponovo pokrenete iPhone, samo da bismo bili sigurni. Rješava li ovo problem?

Rješenje 3. Vratite svoj iOS uređaj

Ako niti jedno od gore navedenih rješenja nije uspjelo u rješavanju problema, vratite uređaj pomoću iTunesa. Svakako napravite sigurnosnu kopiju prije nego što krenete u ubojstvo.

Povežite svoj iPhone ili iPad s računalom → pokrenite iTunes → odaberite uređaj → kliknite Restore iPhone / iPad i potvrdite.

Završavati

U većini slučajeva taj se problem rješava ponovnim podizanjem uređaja. Nadam se da ste uspjeli pronaći ovaj mali trik. Imate li povratnih informacija za nas? Slobodno ga podijelite s nama u komentarima ispod.