Blog

Korisni pokreti prevlačenja za iPhone X i uređaje serije 11

Apple je odlučio svoj slavni gumb Home odbaciti s iPhonea X, a među korisnicima je vladala neka vrsta furora o životu izvan nekadašnjeg Touch ID-a. No, ubrzo su se korisnici naviknuli na ugodnije geste prevlačenja i Face ID. Tehnički div nastavio je svoju povezanost sa zaslonom od ruba do ruba, pa stoga korisnici ne nalaze razlog da se vrate na Touch ID. U posljednjoj seriji iPhone 11, Apple je zadržao prikaz preko cijelog zaslona. Stoga su geste prevlačenja za korisnike postale sve važnije.

Postoje tri serije iPhona kompatibilnih s pokretima prevlačenja: iPhone X, XS i 11. Ako ste vlasnik iPhonea X, XR, XS, XS Max, iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max, možete brzo koristiti geste prevlačenja prstom za upravljanje premium uređajem. Značajke višezadaćnosti omogućuju vam nesmetano upravljanje iPhoneom.

17 Gesta prevlačenja koje trebate znati za iPhone

VAŽNO: Ako ste već ranije koristili iPhone X, bilo bi vam lako primijeniti iste poteze prevlačenja na najnovijim uređajima iz iPhone 11 serije.

# 1. Idite na početni zaslon prevlačenjem prema početnoj traci

Da biste prešli na početni zaslon na iPhoneu X i novijim, morate prijeći prstom prema gore na početnoj traci. Na ostalim iOS uređajima morate pritisnuti gumb Početna da biste prešli na početni zaslon.

# 2. Brzo skačite između aplikacija prevlačenjem lijevo / desno na početnoj traci

iPhone X ima potpuno novu gestu koja vam omogućuje brzi prelazak na prethodnu i sljedeću aplikaciju. Da biste to učinili, dovoljno je prijeći prstom ulijevo ili udesno po početnoj traci.

  • Da biste pristupili prethodnoj aplikaciji koju ste koristili, prijeđite prstom ulijevo na početnoj traci.
  • Najbolje bi bilo prijeći prstom udesno na početnoj traci da biste se vratili na prvu aplikaciju.

# 3. Povucite prema dolje s gornje lijeve strane zaslona da biste pristupili centru za obavijesti

Da biste pristupili centru za obavijesti na iPhoneu X i novijim, povucite prema dolje s lijeve strane zaslona.

# 4. Povucite prema dolje od gornjeg lijevog kuta do podizanja kontrolnog centra

Do sada ste morali prijeći prstom od donjeg okvira prema gore da biste pristupili Control Center-u na drugim iOS uređajima (uključujući iPhone 8/8 Plus). Međutim, na iPhoneu X i novijim morate prijeći prstom od gornjeg lijevog kuta prema dolje da biste pristupili CC-u.

# 5. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu za pristup Spotlightu

Pozivanje Spotlight-a na iPhoneu X / 11 prilično je jednostavno i djeluje jednako kao i na drugim iOS uređajima. Samo prijeđite prstom po zaslonu da biste otvorili Spotlight.

# 6. Pola prijeđite prstom od dna zaslona, ​​a zatim držite da biste pristupili aplikaciji za prebacivanje aplikacija

Pristupanje prebacivaču aplikacija postalo je prilično glatko na iPhoneu X / 11. Da biste provjerili sve otvorene aplikacije, dovoljno je prijeći prstom prema gore s trake pokreta, a zatim zadržati. Pazite da ne podižete prst dok povlačite prema gore po zaslonu.

# 7. Prisilno zatvorite aplikacije na iPhoneu X i novijim verzijama

Prisilno napuštanje aplikacija na iPhoneu X malo je drugačije. Prijeđite na ovaj brzi vodič kako biste saznali kako se to radi.

# 8. Prijeđite prstom prema dolje na traci pokreta da biste pristupili dostupnosti

Pristup na iPhone X / 11 prilično je jednostavan. Iako morate dvaput dodirnuti gumb Početna da biste pristupili dostupnosti na drugim iOS uređajima (uključujući iPhone 8/8 Plus), trebate dodirnuti prst na traci gesta na dnu zaslona, ​​a zatim prijeći prstom prema dolje.

Da biste se vratili na sučelje preko cijelog zaslona, ​​prijeđite prstom od trake pokreta ili dna početnog zaslona prema gore. Možete i dodirnuti područje izvan aktivnog korisničkog sučelja da biste se vratili na cijeli zaslon.

# 9. Uključite i isključite za iPhone X i novije verzije.

Prilično je jednostavno i brzo! Samo pritisnite i držite bočnu tipku na uređaju dok se ne pojavi klizač "klizanje za isključivanje". Dalje, znate što trebate učiniti. Da biste ponovno uključili iPhone, pritisnite i držite bočni gumb dok se na zaslonu ne pojavi Appleov logotip.

# 10. Probudite ili uspavajte svoj iPhone

Možete dodirnuti bočni gumb da biste probudili telefon i ponovo ga dodirnite za spavanje.

Možete i omogućiti opciju Raise to Wake na vašem iPhoneu za buđenje zaslona. Štoviše, značajku Dodirni za buđenje na iPhoneu možete koristiti i za buđenje zaslona.

# 11. Probudi Siri

Pritisnite i držite bočnu tipku dvije ili tri sekunde na svom iPhoneu. Također možete slijediti i druge načine za aktiviranje Siri na uređaju.

# 12. Upotrijebite SOS za hitne slučajeve

Sa iPhone 11 serijom to je promijenjeno. U prethodnim uređajima iz serije iPhone X i XS korisnici su trebali slijediti drugačiju metodu da bi koristili hitni SOS. Na iPhoneu 11, da biste otvorili SOS, istovremeno pritisnite i držite bočnu tipku i bilo koju tipku za glasnoću.

# 13. Privremeno onemogućite Face ID

Kad je zaslon vašeg iPhonea isključen, istodobno pritisnite i držite bočnu tipku i tipku za pojačavanje ili smanjivanje glasnoće, na zaslonu uređaja možete vidjeti dva klizača: klizanje za isključivanje i hitni SOS. Ispod dva klizača nalazi se gumb Odustani; dodirnite ovaj gumb da biste privremeno onemogućili Face ID.

Možete i Face ID potpuno onemogućiti.

# 14. Podignite Apple Pay

Dvaput dodirnite bočni gumb da biste otvorili Apple Pay na najnovijim iPhoneima. Da biste istražili puni potencijal Apple Paya, pogledajte ovaj cjeloviti vodič.

# 15. Pozovite prečace za pristupačnost

Dodirnite bočne tipke tri puta. Zatim slijedite ovaj cjeloviti vodič za upotrebu prečaca za pristupačnost na svom uređaju.

# 16. Napravite snimke zaslona

Dodirnite Bočni gumb i gumb za pojačavanje glasnoće istovremeno snimati snimke zaslona.

# 17. Resetiranje ili ponovno pokretanje

Da biste prisilno ponovno pokrenuli iPhone X i novije verzije, pritisnite i otpustite gumb za pojačavanje glasnoće → Slijedite isto s gumbom za smanjivanje glasnoće → Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje dok se na zaslonu ne pojavi Appleov logotip.

To je poprilično to!

Završavati:

Smatram da su potpuno nove geste na iPhoneu X i kasnije impresivne. Javite mi što mislite o njima u komentarima ispod.

Ne biste trebali propustiti i ove postove:

  • Kako koristiti Face ID na iPhoneu i iPadu Pro
  • Kako koristiti Apple Pay na iPhoneu
  • Najbolji iPhone X slučajevi