Blog

iPhone senzor blizine ne radi? Riješite problem!

"Senzor blizine" vrlo je koristan iz nekoliko glavnih razloga: da biste smanjili nepotrebnu potrošnju energije i spriječili da aktivni zaslon nehotice dodirne obraz ili uši. Zato kad podignete iPhone i razgovarate, zaslon automatski spava. Međutim, ponekad vam se može dogoditi da vaš iPhone senzor blizine ne radi kako se očekivalo.

Ovaj se problem pojavio na mojem iPhoneu nekoliko puta i na osnovu mog iskustva mogu reći da na svoj iPhone možete lako popraviti neispravni senzor blizine. Govoreći o negativcima koji stoje iza problema, možda ga uzrokuje prašina ili nepoznata greška. I da, ne možete isključiti ni hardversku neispravnost. Ako ste naišli na ovaj problem i želite ga se riješiti s lakoćom, pogledajte sljedeće trikove!

Senzor blizine ne radi na iPhoneu? Savjeti za rješavanje problema

Brzi savjet

Jedna od prvih stvari koje biste trebali učiniti da biste primijenili senzor blizine je čišćenje zaslona mekom krpom. Osigurava da prašina ili male čestice više neće blokirati senzor. Da biste to učinili, uklonite kućište i zaštitnik zaslona. Zatim uzmite glatku krpu i nježno očistite zaslon.

Prisilno ponovno pokrenite iPhone

Na iPhoneu X, iPhone 8 ili iPhone 8 Plus: Morate pritisnuti i brzo otpustiti gumb za pojačavanje. Zatim pritisnite i otpustite gumb za smanjenje glasnoće. Zatim morate pritisnuti i držati bočni gumb dok se na zaslonu ne pojavi Appleov logotip.

Na iPhoneu 7 ili iPhone 7 Plus: Pritisnite i držite istovremeno bočnu i tipku za smanjivanje glasnoće otprilike 10 sekundi.

Na iPhoneu 6s i starijim verzijama, iPadu ili iPod touchu: Morate istodobno pritisnuti i držati tipke Početna i Gornja (ili Bočna).

Nakon što se uređaji ponovno pokrenu, provjerite radi li senzor blizine ispravno ili ne. U većini slučajeva trebao bi početi raditi sada.

Vratite iPhone na tvorničke postavke

Ako gore spomenuti trik nije uspio, pokušajte resetirati iPhone na tvorničke postavke. Imati na umu; briše sve postojeće postavke, uključujući detalje za prijavu na web mjesto. Međutim, svi vaši podaci, kao i mediji, i dalje su sigurni.

Korak 1. Otvoren Aplikacija Postavke na vašem iOS uređaju → OpćenitoResetirati.

Korak 2. Sada dodirnite Poništi sve postavke →  unesite šifru i pogodio Ponovno resetirajte sve postavke za potvrdu.

Sada provjerite je li problem nestao. Ako nije, prijeđite na sljedeće rješenje.

Mnogo puta kada se čini da uobičajeni trikovi ne daju željeni rezultat, ažuriranje softvera završava posao umjesto mene. Češće dolazi s ispravcima programskih pogrešaka i poboljšanjima. Stoga ne bi bilo dobro izostaviti ovo pouzdano rješenje.

Ažurirajte iOS na svom iPhoneu

Korak 1. Pokreni Aplikacija Postavke na vašem iOS uređaju → OpćenitoAžuriranje softvera.

Korak 2. Sada, pritisnite Preuzmite i instalirajte. Sada slijedite upute za ažuriranje uređaja.

Ništa ne radi? Obratite se Apple podršci!

Ako nijedno rješenje nije riješilo problem, možda postoji neki hardverski problem. Ako je to slučaj, trebali biste kontaktirati Appleovu podršku.

Pratite nas još

Pretpostavljam da ste popravili problem, zar ne? Recite nam nešto o triku koji je kliknuo za vas.

Željeli biste provjeriti i ove postove:

  • Kako poboljšati vijek trajanja baterije iOS 14
  • Osobna žarišna točka nedostaje na iPhoneu? Ovdje je Popravak
  • Kako riješiti problem s Wi-Fi mrežom na MacBook Pro
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found