Blog

Kako besplatno postaviti pjesmu kao melodiju zvona na iPhoneu

Većina korisnika iPhonea preferira zadržavanje zadane melodije zvona. Isto bi moglo stvoriti zabunu u javnom prostoru. Da biste izbjegli situaciju, puštanje omiljene pjesme kad vas nazove može vam biti od velike pomoći. Pomoću aplikacije iTunes ili Music možete jednostavno stvoriti prilagođenu melodiju zvona željene pjesme i prenijeti je na iPhone. Evo detaljnog vodiča za postavljanje pjesme kao melodije zvona na iPhoneu.

 • Izradite prilagođenu melodiju zvona za iPhone pomoću aplikacije iTunes ili Music
 • Kako postaviti pjesmu kao prilagođenu melodiju zvona za iPhone

Izradite prilagođenu melodiju zvona za iPhone pomoću aplikacije iTunes ili Music

Ako koristite radnu površinu sa sustavom Windows ili macOS Mojave i starijima, koristite iTunes ili razmislite o upotrebi Glazbene aplikacije za macOS Catalina i novije verzije. U oba scenarija koraci su identični.

 1. Unutar glazba, muzika aplikacija ili iTunes, pronađite pjesmu za koju želite stvoriti melodiju zvona. To može biti kupljena pjesma iz iTunes trgovine ili preuzeta s drugog mjesta. Napominjemo da su pjesme Apple Music zaštićene DRM-om i ne mogu se koristiti za stvaranje melodije zvona.
 2. Desnom tipkom miša kliknite pjesmu i odaberite Dobiti informacije. U iTunes za Windows to se zove Informacije o pjesmi.
 3. Odaberi Opcije tab. Označite okvir za 'početak'I'Stop‘I unesite željeni segment pjesme. Ovo će biti početna i krajnja točka vaše melodije zvona. Pazite da ne prelazi 40 sekundi. Na kraju, kliknite na 'u redu.’Važno: Vremensko trajanje između "pokretanja" i "zaustavljanja" mora biti strogo do 40 sekundi. Ako je i više od ovoga, melodija zvona neće se odraziti. Nadalje, ako ovo planirate koristiti kao ton upozorenja za poruke, e-poštu itd., Trajanje mora biti 30 sekundi ili manje.
 4. Kliknite za odabir pjesme. Sada na traci izbornika kliknite na DatotekaPretvoritiStvorite AAC verziju. Ova nova verzija imat će isto ime kao i izvorna pjesma. Međutim, trajanje će biti manje od 40 ili 30 sekundi (po vašem izboru).
 5. Desnom tipkom miša kliknite novu verziju pjesme i odaberite Prikaži u Finderu. Na računalu sa sustavom Windows kliknite Prikaži u programu Windows Explorer.
 6. iPhone prepoznaje samo .m4r kao melodiju zvona. Dakle, morat ćemo preimenovati nastavak ove audio datoteke. Da biste to učinili, kliknite datoteku desnom tipkom miša i odaberite Preimenovati. Promijenite .m4a u .m4r → U skočnom prozoru kliknite na Upotrijebite .m4r. Uspješno ste stvorili melodiju zvona. Sada ga moramo prenijeti na iPhone.

  Ali prije toga, ne zaboravite ponovno slijediti korak 3 i poništite potvrdne okvire 'start' i 'stop' za izvornu pjesmu.To će osigurati da pjesma normalno svira od početka do kraja.

 7. Upotrijebite Lightning kabel za povezivanje iPhonea s računalom. Na macOS Catalina i novijim, otvorite Finder i na lijevoj bočnoj traci kliknite na naziv uređaja. Kliknite na Povjerenje. Sada otključajte iPhone i unesite njegovu lozinku. Da biste ‘vjerovali’ na Windows PC-u i starijim Mac računalima, otvorite iTunes. Klik Nastaviti. Nakon toga otključajte iPhone i unesite njegovu šifru.
 8. Od Općenito na kartici Finder ili iTunes, potvrdite okvir doRučno upravljajte glazbom, filmovima i TV emisijama. Kliknite na Prijavite se.
 9. Povucite datoteku zvona .m4r u iPhoneov prozor za sinkronizaciju unutar aplikacije Finder ili Music. U iTunesu kliknite na Tonovi pod "Na mom uređaju" i povucite datoteku ovdje.

Sada ćemo vidjeti kako postaviti ovu pjesmu kao melodiju zvona na iPhoneu.

Kako postaviti pjesmu kao prilagođenu melodiju zvona za iPhone

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Zvukovi i haptici.
 2. Dodirnite Melodija zvona. Pri vrhu popisa vidjet ćete svoj prilagođeni ton. Dodirnite je da biste je postavili kao melodiju zvona.

Ako je trajanje kraće od 30 sekundi, ovaj prilagođeni ton možete koristiti kao ton teksta, ton nove pošte, upozorenja podsjetnika itd.

Da biste izbrisali ovu melodiju zvona, prijeđite prstom zdesna ulijevo i dodirnite "Izbriši".

Završavati

Koristeći gornje korake, bez napora možete stvoriti onoliko sjajnih melodija zvona koje želite.

Koristite aplikacije trećih strana: Za ovaj posao možete koristiti i aplikacije zvona. Osim što vam omogućuju stvaranje prilagođenih tonova iz pjesama spremljenih u iPhone glazbenu biblioteku, ove aplikacije imaju čak i bogatu biblioteku unaprijed izrađenih zvukova iz različitih kategorija. Jednom kada stvorite melodiju zvona, morat ćete pomoću računala kopirati te tonove iz aplikacije i prenijeti ih na iPhone.

Stvorite prilagođenu melodiju zvona bez računala: Ako ne želite koristiti radnu površinu, možete jednostavno stvoriti melodiju zvona ravno na iPhoneu ili iPadu. Potreban je GarageBand, što je besplatna Appleova aplikacija.

Kupi tonove: Melodije zvona nekoliko popularnih pjesama možete kupiti i iz odjeljka ‘Tonovi’ u aplikaciji iTunes Store.