Blog

Što učiniti prije prodaje starog iPhonea

Nakon godina korištenja, vaš je iPhone sada počeo izgledati pomalo dosadno. Dakle, odlučili ste ga rasprodati i nadograditi na potpuno novi pametni telefon. Prije nego što prodate stari iPhone, morate napraviti određene stvari poput sigurne izrade sigurnosnih kopija podataka i brisanja sav postojećeg sadržaja kao i postavki.

To je učinjeno kako bi se osiguralo da na vašem uređaju nema ništa i da su svi vaši podaci sigurni. Slijedite nas dok vas vodimo kroz 12 najvažnijih dos!

12 stvari koje morate učiniti prije prodaje starog iPhonea

# 1. Sigurnosna kopija na iTunes

Znate da su sigurnosne kopije iCloud-a izvrsne i sjajne, ali postoji ograničenje. Također, posjedovanje stvarne, dostupne sigurnosne kopije na vašem lokalnom sustavu može mnogo pomoći samo u slučaju da stvari krenu po zlu s iCloud sigurnosnom kopijom. Zato uvijek preporučujem iTunes sigurnosnu kopiju.

Jednostavno pokrenite iTunes na računalu. Zatim spojite iPhone s računalom → Odaberite svoj uređaj. Zatim kliknite Back Up Now.

Bilješka: Ako želite spremiti podatke o zdravlju i aktivnostima sa svog iOS uređaja i Apple Watcha, obavezno šifrirajte sigurnosnu kopiju. Da biste to učinili, označite okvir pod nazivom Šifriraj sigurnosnu kopiju [uređaja], a zatim unesite nezaboravnu lozinku.

Nakon završetka postupka izrade sigurnosne kopije, datum i vrijeme možete provjeriti u odjeljku Najnovija izrada sigurnosnih kopija.

# 2. Sigurnosna kopija na iCloud

Iako su sigurnosne kopije iTunes sigurne, sigurnosne kopije iClouda korisne su kada želite jednostavan način postavljanja novog iPhonea. Kada pokušate vratiti iz iTunes sigurnosne kopije, morate biti povezani s računalom s datotekama sigurnosnih kopija. S iCloudom možete biti bilo gdje (s Wi-Fi vezom, naravno).

Sigurnosno kopiranje na iCloud je također jednostavno.

  • Otvoren Aplikacija Postavke na vašem uređaju
  • Sada dodirnite svoj ikona profila.
  • Zatim dodirnite iCloud.
  • Sljedeće dodirnite iCloud sigurnosna kopija.
  • Provjerite je li preklopnik iCloud Backup uključen NA. Sada, pritisnite Natrag natrag. Zatim pričekajte neko vrijeme dok se na vašem uređaju ne napravi sigurnosna kopija

Ovisno o brzini vaše mreže i stvarima koje izrađujete sigurnosne kopije, sigurnosno kopiranje može potrajati između nekoliko minuta i sat vremena. Dobra vijest je da ga pustite da radi u pozadini i nastavlja sa svojim poslom.

Važno je imati na umu da možete odabrati koje će se podatke sigurnosno kopirati u iCloud. Ovo je izuzetno korisno.

# 3. Izvoz kontakata u iCloud i iz njega

Bez obzira prelazite li na novi iPhone ili idete u svijet Androida, uvijek je bolje osigurati adresar. A što je bolje napraviti sigurnosnu kopiju svih kontakata nego koristiti iCloud sync. Osim toga, svoje kontakte možete izvesti i kao vCard.

Otvorite aplikaciju Postavke → dodirnite svoj profil → iCloud → sada, osigurajte da je prekidač za kontakte UKLJUČEN.

Da biste izvezli svoje kontakte kao vCard, idite na icloud.com → prijavite se pomoću svog Apple ID-a i lozinki → Kliknite ikonu Kontakti → Kliknite malenu ikonu zupčanika u donjem lijevom kutu i odaberite Izvezi vCard.

Kako izbrisati iPhone podatke prije prodaje

# 4. Izbriši fotografije

Ponovit ću to. Općenitim resetiranjem izbrisat će se sve vaše fotografije, ali uvijek je sigurnije da ih pojedinačno izbrišete. Na taj način uklanjate tragove (bolje od onoga što će učiniti općenito resetiranje).

Brisanje fotografija uključuje uklanjanje albuma. Nažalost, budući da iPhone / iOS nema opciju za brisanje fotografija aplikacija odjednom, morat ćete [pribjeći malom triku za skupno brisanje] [0].

# 5. Izbriši aplikacije

Kad završite s brisanjem fotografija (što je jedna od najosobnijih stvari koje biste imali na starom iPhoneu), možete početi brisati aplikacije.

Zašto brisati aplikacije kad ih resetiranje uklanja? Samo dodatna mjera opreza. Brisanjem aplikacija izbrisat će se većina predmemorije povezane s tim aplikacijama. Također će izbrisati sve tragove podataka za prijavu / osobne podatke koje su aplikacije možda pohranile na vašem iPhoneu. (Mislim na Facebook, Twitter, Instagram itd.)

# 6. Odjavite se iz iCloud, iMessage i Facetime

Još jedna važna stvar koju morate učiniti je odjava s iCloud, iMessage i FaceTime.

Otvorite aplikaciju Postavke → Vaš profil → Dodirnite Odjava → Unesite lozinku za Apple ID i u skočnom prozoru pritisnite Isključi.

Idite na Postavke → Poruke → Slanje i primanje → dodirnite svoj Apple ID → dodirnite Odjava.

Otvorite Postavke → FaceTime → pritisnite Apple ID → dodirnite Odjava.

# 7. Odjavite se iz iTunes / App Store

Ovo je samo rutinski postupak.

  • Otvoren Postavke
  • Pomaknite se prema dolje i dodirnite iTunes i App Store
  • Dodirnite svoj Apple ID
  • Sada dodirnite Odjavi se

# 8. Onemogućite sve lozinke / šifru vremena zaslona

Općenito resetiranje (brisanje svih sadržaja i postavki) obično resetira sve, uključujući lozinke, ali samo da biste bili sigurni, možda biste trebali onemogućiti lozinku za vrijeme zaslona, ​​ako ste je postavili.

Da biste ga onemogućili, dovoljno je prijeći na Postavke → Vrijeme zaslona → Dodirnite Promijeni lozinku vremena zaslona → Dodirnite Isključi lozinku vremena zaslona → Unesite lozinku za potvrdu.

# 9. Safari, pošta, kalendari, podsjetnici

Kada izbrišete svoj iCloud račun, nestaje većina stavki u Safariju, Podsjetnicima, Kalendarima itd. Isto tako i za poštanske račune. Ali moglo bi biti ostataka povijesti, predmemorija stranica, stavki popisa za čitanje koje biste možda željeli izbrisati na starom iPhoneu. To biste trebali učiniti sada.

Budući da se radi o aplikacijama dionica, ne možete ih izbrisati (a nema smisla ni to raditi). Dakle, izbrišete sve ostatke podataka.

iOS vam nudi jednostavan način da se riješite sve povijesti i podataka web mjesta Safari. Izvršite to kako biste osigurali uklanjanje cjelokupnih podataka o pregledavanju.

# 10. Opće poništavanje (Izbriši sav sadržaj / postavke)

Do ovog trenutka vaš iPhone već izgleda kao da je resetiran. Ali imajte na umu: i dalje imate pohranjene lozinke za Wi-Fi, možda su pohranjeni neki APN profili, osobni podaci poput imena iPhonea itd. Izbrisat ćemo ih.

  • Otvoren Postavke
  • Dodirnite Općenito
  • Pomaknite se na dno i dodirnite Resetirati
  • Dodirnite Izbriši sav sadržaj i postavke
  • Potvrdite i vaš će se iPhone resetirati, isključiti i ponovno pokrenuti

# 11. Otkažite uparivanje iPhonea i Apple Watcha

Ovo je zaista bitno. I to morate obaviti prije nego što zamijenite uređaj ili ga poklonite.

Podaci vašeg Apple Watcha automatski se izrađuju sigurnosne kopije u trenutku kada se uparivanje upari. Dakle, ne biste se trebali brinuti zbog toga. Da biste to učinili, prijeđite na ovaj post.

# 12. Odjavite iMessage

Pogotovo kada se prebacujete na uređaj koji nije Apple, trebate odjaviti iMessage. Inače, na uređaj možda nećete dobiti SMS / MMS poruke. Da biste to učinili, pogledajte ovaj praktični vodič.

Izvoli!

Završavati…

Dakle, ovo su neke od bitnih stvari koje morate učiniti prije nego što svoj uređaj poklonite nekome (ili ga prodate). Naravno, malo je dugotrajno. Međutim, bolje je proći kroz brušenje kako biste zaštitili podatke.

Ne propustite i ove postove:

  • Kako izbrisati sigurnosnu kopiju iPhonea s Maca i računala
  • Kako prenijeti podatke sa starog iPhonea na novi iPhone
  • 12 najboljih načina za ponovnu upotrebu starog iPhonea: Iskoristite maksimum od svog korištenog iPhonea
  • Početna tipka iPhonea ne radi ili ne reagira? Popravimo

Pa, na koji uređaj planirate prebaciti?