Blog

Najbolje aplikacije za uređivanje HTML-a za iPhone i iPad u 2020

Uvođenjem novog iPad Pro, Apple je dodatno ojačao profil tableta koji već vlada u prednosti. Najnovija verzija iOS-a ima niz izuzetno jednostavnih značajki poput Drag and Drop koje čine iPad sposobnim za ubojstvo prijenosnih računala. Ako ste profesionalni programer ili početnik koji je spreman dizajnirati vrhunske web stranice, pronaći ćete ovaj istaknuti popis najbolje aplikacije za uređivanje HTML-a za iPhone i iPad.

# 1. Coda

Ako ste za izuzetno intuitivnim HTML uređivačem, Coda vrijedi pokušati. To je izvrstan uređivač teksta koji je opremljen da vaš zadatak uređivanja, web dizajniranja ili kodiranja učini izuzetno praktičnim.

Pomoću upravitelja datotekama omogućuje vam potpunu kontrolu nad datotekama čak i na pogonu. Kontekstne tipke igraju značajnu ulogu u ubrzavanju vašeg programiranja.

Alat za pronalaženje / zamjenu omogućuje vam zamjenu ili preuređivanje teksta bez ikakvih muka. Štoviše, Coda podržava nekoliko jezika kao što su Apache, C, CSS, Diff, Go, Haml, HTML i drugi za isticanje sintakse. Dakle, dobit ćete više slobode za izvršavanje svojih zadataka.

Cijena: $24.99

preuzimanje datoteka

# 2. Uređivač tekstualnog koda 7

Textastic je jedan od najkvalitetnijih i najfunkcionalnijih HTML uređivača za iOS. Ono što ga razlikuje od mnogih njegovih kolega je podrška isticanju sintakse u više od 80 programskih i označnih jezika.

Uz pomoć ugrađenog WebDAV poslužitelja omogućuje vam jednostavan prijenos datoteka s računala Mac ili Windows. Popis simbola omogućuje vam brzu navigaciju do datoteke.

Potpuna podrška za vanjsku tipkovnicu omogućuje vam brzo izvršavanje zadatka. Iznad svega, značajke Split View i Slide Over uvelike podupiru vašu sposobnost višezadaćnosti.

Cijena: $9.99

preuzimanje datoteka

# 3. GoCoEdit

Ovaj dolazi s nizom pogodnosti da bude vaš održivi HTML uređivač. Značajke poput isticanja sintakse za nekoliko jezika kodiranja i prilagođenih tema čine ga izuzetno praktičnim alatom.

GoCoEdit vam omogućuje uređivanje datoteka na vašem poslužitelju bez potrebe za preuzimanjem. Osim toga, kratke fragmente teksta možete više puta koristiti za ubrzavanje posla.

Još jedna vrlo zapažena značajka ovog HTML uređivača je učinkovito upravljanje datotekama. Na temelju onoga što najbolje odgovara vašem tijeku rada, možete sortirati datoteke i održavati ih u potpunosti organiziranima.

Cijena: $8.99

preuzimanje datoteka

# 4. HTML i HTML 5 uređivač

Ovaj je vrlo učinkovit HTML uređivač izvornog koda; natovaren s nekoliko naprednih alata. Značajke poput bojanja koda, automatskog dovršavanja i funkcije pregleda datoteke povećavaju vašu produktivnost.

Budući da podržava redoslijed i funkcionalnost, moći ćete uređivati ​​web stranice s potrebnom slobodom. Datoteke možete sortirati prema nazivu datoteke, stvoriti vrijeme i vrstu datoteke. Još bolje, omogućuje vam automatsko sigurnosno kopiranje tekstualnih datoteka kako bi osigurali da ostanu sigurne.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 5. Šifrant

Ako je vaša potraga za pronalaženjem briljantnog programskog paketa koji može uređivati ​​univerzalni izvorni kod nepotpuna, morate ozbiljno pogledati Code Master. Budući da podržava preko 170 jezika, nikad vam neće nedostajati mogućnosti.

S više od 70 tema u boji sintakse, moći ćete poboljšati svoje web stranice. Sadrži poprilično unaprijed definiranih HTML5 predložaka. Stoga nećete morati trošiti puno vremena kako biste svojoj kreativnosti dali bolji izgled.

To nije sve; alat za izradu predložaka web stranica omogućuje vam puno glatkiji dizajn weba.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 6. JavaScript bilo gdje JSAnywhere

Za jednostavno pisanje JavaScript, HTML i CSS izvornog koda, ovaj je odavno pouzdana opcija. Na temelju vašeg cilja možete fino prilagoditi stilove uređivača koji odgovaraju vašem tijeku rada.

Pomoću ovog super praktičnog alata za uređivanje uvest ćete svoje projekte i preuzeti željene slike s interneta. Iskoristite više predložaka projekata za dizajn weba, a također ga pregledajte na internom pregledniku. Da bi vam pojednostavio zadatak, prikazuje zapisnike i pogreške konzole.

Štoviše, omogućuje vam izvoz datoteka u Dropbox za dodatnu sigurnost.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 7. Jednostavni kod

Pokazuje li vam se pisanje koda složen zadatak? "Jednostavni kôd" može vam pomoći da se zaljubite u pisanje koda zahvaljujući svom intuitivnom korisničkom sučelju i alatima za uređivanje koji je lako svladati.

Pomoću njega možete prikazati HTML s lokalnim CSS i JavaScript datotekama. Postoji i mogućnost pregleda koda i dijeljenja projekata s prijateljima.

Poput suradnje? Ako je odgovor da, ova vam aplikacija omogućuje zabavan rad zajedno na projektu. Budući da automatski izrađuje sigurnosnu kopiju podataka u oblak, datoteke će ostati sigurne i dostupne na svim uređajima.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 8. Uređivač međuspremnika

"Buffer Editor" prilično je dobar uređivač koda i teksta. Bez obzira želite li razvijati softver, bilježiti ili pregledavati kodove, to vam omogućuje učinkovito izvršavanje zadataka.

Sadrži ugrađeni terminal, zvan SSH klijent, i podržava isticanje sintakse za tonu jezika kao što su HTML (4 i 5), INI, Java, Javascript i drugi. Možete pregledati više formata datoteka poput PDF-a, slika, dokumenata i filmova. Osim toga, omogućuje vam povezivanje s poznatim platformama kao što su BitBucket, Github, GitLab, Custom Git.

Ako imate najnoviji iPad, možete najbolje iskoristiti značajke Split View i Slide Over kako biste povećali svoju produktivnost. Šifrirate li noću? Upotrijebite tamni način da biste uživali u kodiranju noću, a da pritom ne naštetite očima.

Cijena: $8.99

preuzimanje datoteka

# 9. HTML dizajner

Postoji mnogo načina na koje ova aplikacija može poboljšati vaše iskustvo uređivanja HTML-a na vašem iPadu. Jedinstvena značajka ove aplikacije je tehnologija "Prepoznavanje govora" koja vam omogućuje brže dodavanje oznaka.

Zahvaljujući automatiziranom generatoru HTML oznaka, posao možete obaviti glatko. Da biste dodatno pojednostavili svoj zadatak, aplikacija nudi poprilično super zgodnih predložaka.

Možete koristiti prilagođene boje teme da biste dodali jedinstvenu personalizaciju. A s izvanmrežnom podrškom, HTML Designer osigurava da se vaš posao ne zaustavi kad nema internetske veze.

Cijena: $7.99

preuzimanje datoteka

# 10. html + css + js

Naučiti programske jezike kao što su HTML, CSS i JavaScript; ova je aplikacija vrijedna ozbiljnog razmatranja. Uz pomoć ove aplikacije kodirat ćete impresivne predloške. Također nudi mogućnost podešavanja boje koda i veličine fonta.

Ima ugrađeni preglednik za istraživanje weba i pronalaženje korisnih materijala. Budući da podržava mnoge formate datoteka, uključujući txt, pdf, chm, mp3, m4v, zip, gif, png, moći ćete slobodno eksperimentirati.

Možete preuzeti kontrolu nad pozadinskom animacijom i prilagoditi boju teksta kako biste vašem projektu dali idealan oblik. Nadalje, također ćete podijeliti svoj jedinstveni kod sa svojim prijateljima i voljenima.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Vaša omiljena?

Dakle, koji će se od ovih HTML uređivača instalirati na vaš iPad? Je li to onaj prepun vrhunskih značajki ili onaj koji je prilično jednostavan za korištenje? Javite nam svoj odabir u komentarima u nastavku.

Ako ste početnik koji se želi dobro upoznati s web dizajniranjem, preporučio bih vam da započnete s jednostavnim uređivačem. Samo u slučaju da ste profesionalac i želite izvršiti svoj posao uređivanja na sjajnom iPadu Pro, predlažem vam da odaberete opciju bogatu značajkama.

Htjeli biste sustići i ove postove:

  • Najbolje aplikacije za uređivanje videozapisa za iPhone i iPad
  • Najbolje CRM aplikacije za iPhone i iPad
  • Voditelj projekta za iPad
  • Najbolje aplikacije za uređivanje PDF-a za iPhone i iPad