Blog

Kako deaktivirati ili izbrisati svoj Facebook račun na iPhoneu ili računalu

Zabrinutosti povezane s Facebookovom politikom privatnosti i kontrolom nad korisničkim podacima postoje već duže vrijeme. S vremena na vrijeme vodeći portal društvenih mreža dao je pojašnjenja o istim. Međutim, strah ostaje konstantan među brojnim korisnicima širom svijeta. Možda je to ono što nas okuplja na istoj stranici ovdje. Pogledajmo kako možete deaktivirati ili izbrisati svoj Facebook račun na iPhoneu i računalu.

  • Kako deaktivirati ili izbrisati svoj Facebook račun na iPhoneu ili iPadu
  • Kako trajno izbrisati svoj Facebook račun s računala
  • Razlika između deaktiviranja i brisanja Facebook računa

Kako deaktivirati ili izbrisati svoj Facebook račun na iPhoneu ili iPadu

    • Privremena deaktivacija Facebook računa
    • Trajno izbriši Facebook račun
  1. Otvori Facebook aplikaciju na vašem iPhoneu.
  2. Ićiizbornikdodirom na ikonu od tri vodoravne crte.
  3. Pomaknite se prema dolje i uđite u Postavke i privatnost.
  4. Dodirnite Postavke.
  5. Pomaknite se prema dolje i otvorite Vlasništvo i kontrola računa.
  6. Izaberi Deaktivacija i brisanje.

    Privremena deaktivacija Facebook računa

  7. Izaberi "Račun za deaktiviranje."
  8. Dodirnite Nastavite na Deaktivacija računa.
  9. Na sljedećoj stranici unesite lozinku.
  10. Facebook će vas pitati zašto želite deaktivirati svoj račun, pa odaberite željeni razlog i dodirniteNastaviti.
  11. Ako ste sigurni, pogodite Nastaviti opet.
  12. Na kraju dodirnite Deaktiviraj moj račun da privremeno odmoriš.Bilješka: Ako želite, možete i dalje koristiti Messenger i komunicirati sa svojim prijateljima, dok je vaš račun i dalje deaktiviran. Da biste to učinili, samo označite polje Nastavite koristiti Messenger na stranici Deaktiviraj moj račun.

    Trajno izbriši Facebook račun

  13. Odaberite Izbriši račun a zatim pogodio Nastavite na Brisanje računa.
  14. Na sljedećoj stranici Facebook će ponuditi neke opcije za izmjene računa, umjesto da ga trajno izbriše.
  15. Ako ste sigurni da ga želite izbrisati, dodirnite Nastavite na Brisanje računa opet.
  16. DodirniteInformacije o preuzimanju za sigurnosnu kopiju svih vaših bitnih podataka, uključujući vaše postove, slike profila i naslovnice i sve ostalo.Bilješka: Ako odaberete Preuzmi informacije, a morat ćete dodirnuti Stvori datoteku i dajte Facebooku neko vrijeme da napravi kopiju vaših podataka.
  17. Ako ne želite sigurnosno kopirati podatke, dodirniteIzbriši račun.
  18. Unesite lozinku i dodirnite Nastaviti.
  19. Napokon tapnite Izbriši računda biste potvrdili trajno brisanje računa.

Kako trajno izbrisati svoj Facebook račun s računala

  1. Posjetite Facebook stranicu za brisanje na webu.
  2. Prijavite se na svoju adresu e-pošte i lozinku.
  3. Kliknite na Izbriši račun. Ako želite privremeno onemogućiti svoj Facebook račun, možete odabrati “Deaktiviraj račun” opcija.
  4. Unesite lozinku i kliknite Nastaviti.
  5. Pogoditi Izbriši račun ponovno trajno izbrisati račun.Važna nota:Facebook vam daje vrijeme od 30 dana za preuzimanje vašeg računa ako se stvarno želite vratiti. Nakon 30 dana više se ne možete prijaviti.

Razlika između deaktiviranja i brisanja Facebook računa

Kada deaktivirate svoj račun,

    • Nitko na Facebooku ne može vidjeti vaš profil osim vas.
    • Vaš će profil biti onemogućen, a vaše ime i fotografije bit će izbrisani iz većine stvari koje ste podijelili.
    • Moći ćete koristiti Messanger.
    • Samo će određene informacije biti vidljive poput poruka.
    • Vaše ime bit će vidljivo na popisu prijatelja vaših prijatelja.
    • Vaše ime, postovi i komentari bit će vidljivi administratorima grupa čiji ste dio.

Kada izbrišete svoj račun,

    • Ne možete ponovno aktivirati svoj račun. (samo ako se prijavite u roku od 30 dana)
    • Nakon što izbrišete račun, uklonit će se svi vaši podaci, uključujući prijenose, a kasnije ih više nećete moći dohvatiti.
    • Ne možete koristiti aplikacije trećih strana poput Instagrama koje ste koristili putem prijave na Facebook račun.
    • Nećete moći koristiti Messenger. Međutim, poruke poslane prijateljima i dalje će biti vidljive u njihovim chatovima.

Završavati…

Dakle, kakav je vaš stav o korištenju Facebooka. Odlučujete li se za deaktiviranje ili brisanje? Koja je vaša preferirana opcija? Ne zaboravite nam reći u odjeljku za komentare u nastavku!

Možda biste i ovo htjeli pročitati.

  • Kako vidjeti tko je gledao vaš Facebook profil
  • Facebook ne radi na iPhoneu? Pametni savjeti za popravak
  • Kako trajno izbrisati WhatsApp račun s iPhonea
  • Kako trajno izbrisati Apple ID račun