Blog

Kako popraviti izdanje "iMessage mora biti omogućen za slanje ove poruke"

iMessage je jedna od osnovnih aplikacija Appleovih uređaja. Usluge razmjene trenutnih poruka koje je Apple Inc. razvio za svoj ekosustav suočava se u posljednje vrijeme s nekim pogreškama. Ako ste vidjeli skočnu poruku "iMessage treba omogućiti slanje ove poruke" na vašoj aplikaciji iMessage, onda ste završili na pravom mjestu jer ću dati nekoliko rješenja za to.

Pa, ako ste korisnik iPhonea, znali biste koliko je važan iMessage. Ova Appleova usluga razmjene poruka ima puno više korisnosti u usporedbi s ostalim kolegama. Možete slati i primati Apple Pay novac, igrati igre, dijeliti lokaciju i još mnogo toga. Sve iz izvorne aplikacije za razmjenu poruka na vašem Apple uređaju. Ovi uslužni programi čine iMessage bitnim i najkompletnijim dijelom Apple ekosustava.

Rješenja za popravak pogreške "iMessage treba omogućiti slanje ove poruke"?

Rješenje # 1. Provjera iMessage poslužitelja

Provjerite postavke poslužitelja iMessage posjetom web stranici Apple System Status i provjerom točke na iMessageu. Ako je zeleno, vaš je iMessage poslužitelj potpuno u redu i poslužitelj nije u kvaru. Ako nije, tada je poslužitelj u kvaru i morat ćete pričekati dok se poslužitelj ne oporavi.

Rješenje # 2. Brisanje poruka ili niti

Možete pokušati izbrisati poruke ili niti razgovora (obrišite nit ako dobijete pogrešku dok pokušavate poslati poruku u toj niti.) Ovo je rješenje uspjelo za nekoliko korisnika, možda bi i vama pomoglo.

Rješenje # 3. Ponovo pokrenite iPhone

Ovo je rješenje poput vintage rješenja za većinu pogrešaka s kojima se susrećemo na našim uređajima. Pokušajte ponovno pokrenuti iPhone da biste riješili ovaj problem. Budući da Apple još nije dao službeno rješenje za ovu pogrešku, možda ćete trebati isprobati razne permutacije i kombinacije da biste je riješili.

Rješenje # 4. Onemogućavanje i ponovno omogućavanje iMessagea

Pokušajte onemogućiti iMessage odlaskom na PostavkeiMessageisključiti. Nakon što onemogućite svoje iMessages, pričekajte nekoliko minuta prije nego što ih ponovno omogućite slijedeći iste korake. Ovo rješenje moglo bi uspjeti jer pogreška navodi da za slanje poruke morate omogućiti iMessage. Pokušati.

Rješenje br. 5. Odjavite se i ponovo prijavite na iMessages

Ako omogućavanje i onemogućavanje vašeg iMessagea nije uspjelo, možda biste se htjeli pokušati odjaviti i prijaviti na iMessage. To možete učiniti slijedeći ove korake PostavkePorukePošaljite i primiteApple IDOdjavi se. Nakon što se odjavite iz iMessagea, morate ponovno pokrenuti iPhone i slijediti iste korake za ponovnu prijavu.

Rješenje br. 6. Resetirajte mrežne postavke

Možete pokušati resetirati mrežne postavke da biste riješili pogrešku "iMessage treba biti omogućen za slanje ove poruke" na vašim iPhoneima ili bilo kojim drugim Apple uređajima.

Mrežne postavke možete resetirati do PostavkeOpćenitoResetiratiResetirajte mrežne postavke → Unesite svoj Lozinka i Potvrdite. Čineći ovo, vaše WiFi mreže, APS i druge postavke mreže bit će izbrisani, ali ne i vaši podaci ili bilo koje druge datoteke.

Rješenje # 7. Poništi sve postavke

Ako resetiranje mrežnih postavki ne riješi problem, možete resetirati sve postavke svog iPhonea i kasnije pokušati poslati iMessages.

Za sve postavke vašeg iPhonea morate otići na PostavkeOpćenitoResetiratiPoništi sve postavkeUnesite šifru i potvrdite. Ovo će resetirati vaše postavke, ali ne i vaše podatke.

Rješenje br. 8. Vratite svoj iPhone u način oporavka

Nažalost, ako nijedna od gore navedenih metoda ne uspije, ovo bi vam trebalo biti krajnje sredstvo. Ali sve nije izgubljeno, jer ako iPhone vratite u način oporavka, nakon cijelog procesa moći ćete vratiti sve svoje podatke natrag.

Da biste ga vratili, morat ćete svoj iPhone priključiti na Windows PC ili Mac pomoću iTunes računa. Nakon što povežete iPhone u pokretanju računala iTunesPrisilno ponovno pokrenite iPhone, ovisno o modelu → Dodirnite Vratite iPhone i slijedite upute na zaslonu. I trebali biste biti u mogućnosti riješiti problem.

Odjava ...

Kao što sam ranije rekao da Apple tek treba dati službenu izjavu i rješenje ovog problema, pa ćete morati biti strpljivi i pokušati ga riješiti različitim permutacijama i kombinacijama. Nadam se da je vaša pogreška 'iMessage treba omogućiti slanje ove poruke' sada riješena. Pomozite drugima komentirajući koja vam se metoda svidjela kako bi i oni to mogli isprobati.

Možda biste voljeli i pročitati:

  • Kako onemogućiti potvrde o čitanju u iMessageu na iPhoneu
  • Kako pravilno postaviti iMessage na više uređaja
  • Pošaljite rukom napisane iMessages na iPhone ili iPad
  • Kako ukloniti korisnika iz iMessage Group na iPhoneu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found