Blog

Kako ispraviti pogrešku aktivacije iPhonea: Isprobajte ovih 7 rješenja

U rijetkim slučajevima mogli biste vidjeti pogrešku aktivacije iPhonea koja vas sprječava da dovršite postavljanje. Kao rezultat toga, ostaje vam neupotrebljiv uređaj. Ali ne brinite jer je to nešto što se lako može popraviti slijedeći donja rješenja. Aktivirajmo vaš iPhone uspješno dosezanjem osnovnog uzroka.

 • Mogući razlozi za pogrešku aktivacije na iPhoneu
 • 7 načina za ispravljanje pogreške aktivacije iPhonea

Mogući razlozi za pogrešku aktivacije na iPhoneu

Prije nego što prijeđete na rješenja, bilo bi pametno odvojiti trenutak i shvatiti zašto se suočavate s pogreškama aktivacije iPhonea. To može biti zbog jednog ili kombinacije sljedećih razloga.

 • Aktivacijski poslužitelj s Appleova kraja možda nije u funkciji.
 • Može doći do pogreške u vašoj internetskoj vezi.
 • SIM kartica možda nije podržana. Ili vaš operater može imati problema, što rezultira pogreškama aktivacije na iPhoneu kupljenom od njega.
 • Zaključavanje aktivacije postavljeno je na uređaju.
 • iTunes nije u mogućnosti potvrditi vaš iPhone.
 • Postoji proizvodni nedostatak na vašoj slušalici. (Vrlo rijetko, ali moguće.)

7 načina za ispravljanje pogreške aktivacije iPhonea

Sad kad znamo za razloge, evo potencijalnih rješenja za uspješno rješavanje ovog problema i ponovno stvaranje vašeg iPhonea!

 1. Provjerite Appleovu stranicu sa statusom sustava
 2. Ponovo pokrenite iPhone
 3. Umjesto pouzdanih podataka koristite pouzdanu Wi-Fi mrežu
 4. Izvadite SIM karticu i ponovo je umetnite
 5. Pokušajte aktivirati svoj iPhone pomoću računala
 6. Zaobiđi zaključavanje aktivacije
 7. Obratite se Apple podršci

1. Provjerite Appleovu stranicu sa statusom sustava

Više od popravka, primarna je kontrolna točka prije nego što pogledamo druga rješenja.

Idite na Appleovu stranicu statusa sustava i provjerite je li 'Aktivacija iOS uređaja'Ima zelenu točku pored sebe ili ne.

U slučaju da nije dostupan, ne možete puno učiniti, osim pričekati neko vrijeme. U većini slučajeva Apple brzo rješava probleme s takvim osnovnim uslugama. Kad se to pobrine, moći ćete aktivirati svoj uređaj.

2. Ponovo pokrenite iPhone

Ako postupak zapne, ponovno pokretanje izvrsno je rješenje koje obično rješava takve probleme.

Na iPhoneima s gumbom Početna isključite ga gumbom za uključivanje / isključivanje.

Na modelima iPhonea s Face ID-om pritisnite bočni gumb i jedan od gumba za glasnoću zajedno.

Ako trebate pomoć, imamo cjelovit vodič za ponovno pokretanje bilo kojeg iPhonea.

Nakon što pričekate najmanje 30 sekundi, uključite iPhone i slijedite korake za aktivaciju na zaslonu.

3. Upotrijebite pouzdanu Wi-Fi mrežu umjesto mobilnih podataka

Morate imati internetsku vezu (ili iTunes ili Finder) da biste aktivirali svoj iPhone.

Obično nema problema s aktivacijom iPhonea putem mobilnih podataka. No, slijedite upute na zaslonu i povežite se s Wi-Fi mrežom ako imate problema. Nakon što to učinite, postojeći problemi s aktivacijom možda više neće postojati!

Bilješka: Ako Wi-Fi usmjerivač ima omogućen VPN ili koristi modificirane DNS postavke, pokušajte se povezati s drugom mrežom.

4. Izvadite SIM karticu i ponovo je umetnite

Svi moderni iPhone uređaji imaju SIM ladicu s desne strane. Upotrijebite alat za izbacivanje koji ste dobili u kutiji da izvadite SIM karticu. Sada ga ponovo umetnite. Pazite da se ladica savršeno zatvori i nije labav.

Oprez! Upotrijebite ladicu za SIM karticu koju ste dobili s iPhoneom. SIM ladica drugog modela možda neće raditi s vašom. Ako prisilite, može čak zapeti i prouzročiti fizičku štetu!

5. Pokušajte aktivirati svoj iPhone pomoću računala

Ako zajednička rješenja ne uspiju, pokušajte ih aktivirati na Macu ili PC-u. Započnite spajanjem iPhonea na računalo pomoću Lightning kabela.

Ako imate Windows PC ili Mac s MacOS Mojave i starijim verzijama, pokrenite iTunesi kliknite na malenu ikonu iPhonea. Na Macu koji ima macOS Catalina ili noviji, otvorite Finder i kliknite svoj iPhone s lijeve bočne trake.

Ako u iTunesu ili Finderu vidite "Postavi kao Novo' ili 'Vrati iz sigurnosne kopije, ’Znači da je vaš iPhone već aktiviran. Ponovo ga pokrenite i trebali biste moći dovršiti preostali postupak postavljanja.

U slučaju da vidite poruku pogreške koja se odnosi na SIM karticu, obratite se svojem mobilnom operateru.

A ako se kaže "podaci o aktivaciji bili su nevaljani" ili "podaci o aktivaciji nisu se mogli dobiti s uređaja, “Morat ćete iPhone prebaciti u način oporavka, ažurirati ili vratiti uređaj i završiti postavljanje.

6. Zaobiđite zaključavanje aktivacije

Pokušavate li aktivirati iPhone u vlasništvu? Vidite li zaslon na kojem piše "Zaključavanje aktivacije? ’Ako da, znači da je ovaj uređaj još uvijek povezan s Apple ID-om prethodnog vlasnika.

Međutim, ako svoj iPhone aktivirate nakon načina obnavljanja ili DFU-a, to će najvjerojatnije biti vaš Apple ID. Pokušajte to shvatiti iz prve abecede Apple ID-a prikazane na zaslonu.Unesite lozinku za Apple ID, i spremni ste za polazak. U slučaju da ste zaboravili lozinku, naučite kako je resetirati.

Ali, ako je Apple ID nije vaš, evo kako zaobići zaključavanje aktivacije.

7. Obratite se Apple podršci

Napokon, ako se čini da ništa ne radi, obratite se Apple podršci. Možete koristiti poziv, chat, Appleovu aplikaciju za podršku na drugom iOS uređaju ili ih čak dobiti putem Twittera!

Ako ga ne mogu riješiti daljinski, možda je vrijeme da svoj uređaj odnesete u Apple Store ili ovlašteni servisni centar na fizički pregled. U slučaju da postoje novi proizvodni nedostaci na vašem novom iPhoneu, možda ćete ispunjavati uvjete za besplatnu zamjenu.

Završavati

Nakon što sam godinama koristio, aktivirao i postavljao više iOS uređaja, uvjeren sam da će se jedno od gornjih rješenja baviti pogreškama aktivacije vašeg iPhonea. Ako moram zaključiti i odabrati svoja prva dva popravka, bilo bi ponovno pokretanje uređaja i ponovni pokušaj te povezivanje sa stabilnim Wi-Fi-jem velike brzine.

Kakav je vaš stav o problemu aktivacije iPhonea? Jeste li to mogli popraviti pomoću ovog vodiča? Čujmo to u odjeljku za komentare u nastavku.

Napokon bih vas pozvao da pročitate naš fantastični post koji govori o 18 stvari koje treba učiniti nakon postavljanja novog iPhonea!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found