Blog

Kako otključati zaključanu SIM karticu na iPhoneu

Nedavno smo pisali o promjeni PIN-a za SIM da biste zaštitili iPhone prilikom ponovnog pokretanja ili premještanja SIM-a na drugi uređaj. Zaključavanje SIM-a sprječava upotrebu glasa i podataka, ali one također imaju problema ako zaboravite PIN. Ako tri puta unesete pogrešan PIN, izgubit ćete pristup vlastitom uređaju; bez glasa, bez podataka, bez ičega.

Ako se ikada nađete u takvoj situaciji, možete pogledati ovdje dati vodič. Ovdje treba napomenuti da zaključani SIM ne možete otključati bez pomoći svog operatera. I nikako se ne preporučuje pokušati bez savjetovanja s mrežnim operatorom.

Kada je SIM zaključan, tražit će PUK kôd. Ako mislite da možete guglati PUK kod svog operatera, dopustite mi da vam kažem da je to užasna ideja. Unošenjem pogrešnog PUK koda 10 puta trajno ćete zaključati SIM. Tada je jedina mogućnost otići do mrežnog operatora i nabaviti potpuno novu SIM karticu za svoj iPhone.

SIM zaključan na iPhoneu: Kako dobiti PUK kôd za otključavanje SIM kartice

  • Najlakši način je nazvati mrežnog pružatelja usluga i objasniti problem. Oni će odmah podijeliti PUK kôd za vašu SIM karticu
  • Također možete stupiti u kontakt sa svojim mrežnim davateljem putem opcije Live Chat na njihovoj web stranici. Ova je opcija poželjnija jer ste zaključali SIM, a pozivanje je onemogućeno
  • Dugi način za dobivanje PUK koda je slanje e-pošte svom mrežnom pružatelju usluga i traženje pomoći. To može potrajati jer pomoćno osoblje neće odmah odgovoriti na vaš upit. Ali ovo zasigurno može pomoći ako ste na udaljenom mjestu gdje pozivanje ili chat uživo nije izvediva opcija

Kad imate PUK kôd za SIM karticu, provjerite jeste li ga unijeli ispravno. To je 8-znamenkasti kod; ako je pogrešno unesete 10 puta, SIM kartica će se trajno zaključati, a jedina mogućnost je zamjena kod davatelja usluga.

Ako ste se povukli sa zaslona PUK koda, možete mu se vratiti odlaskom na Postavke → Mobilni podaci i unesite PUK kôd koji ste dobili od mrežnog operatora.

Završavati…

Zaključavanje SIM kartice PIN-om izvrsna je značajka, ali istodobno dolazi s odgovornošću pamćenja. Ako ga zaboravite, ova sigurnosna značajka može vam stvoriti noćne more. Doslovno vas odvaja od svijeta i može potrajati satima dok stvari ne dođu u normalu.

Možda biste željeli istražiti:

  • Flash poruka s iPhonea: „Vaš je SIM igrao ton“: Kako popraviti
  • Kako koristiti dual SIM na iPhoneu
  • Kako otključati iPhone s Apple Watchom kada nosite masku
  • SIM nije podržan na iPhoneu? 5 popravaka

Jeste li se ikad zaključali jer ste zaboravili SIM PIN? Podijelite svoje iskustvo s nama u komentarima.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found