Blog

Najbolje aplikacije za praćenje leta za iPhone i iPad u 2021. godini

Iako sam strastveni putnik, tek sam nedavno saznao o aplikacijama za praćenje leta na iPhoneu i iPadu. Oni nude praktičnost pregledavanja statusa leta u pokretu, primanja upozorenja o kašnjenjima ili otkazivanjima, provjere dolazaka i odlazaka u bilo kojoj zračnoj luci, organiziranja itinerera putovanja i još mnogo toga. Kao netko tko je uvijek uzbuđen letjeti ili čak primijetiti avion kako prelazi iznad mene, jako sam se zabavljao i osjećao sam popriličan FOMO u igri s tim aplikacijama. Evo mojeg pregleda najboljih aplikacija za praćenje leta za iPhone i iPad koje trebaju svaki putnik.

 1. Flightradar24
 2. Površan
 3. Slijedilac leta
 4. FlightAware Flight Tracker
 5. Aplikacija u zraku
 6. FlightView Flight Tracker
 7. Alat za udaljenost
 8. Letna ploča
 9. Tražilica aviona
 10. Avioni uživo

1. Flightradar24

Od aplikacija koje sam testirao, ova pobjeđuje kada su u pitanju sučelje i značajke. Može se pohvaliti jedinstvenom interaktivnom mapom svijeta koja prikazuje sve letove koji se odvijaju u stvarnom vremenu. Možete dodirnuti avion za detaljne informacije poput njegove rute, vremena polijetanja, procijenjenog vremena dolaska, vrste zrakoplova, brzine, nadmorske visine, fotografija zrakoplova itd.

Naravno, možete pretraživati ​​i pojedinačne letove pomoću broja leta, zračne luke ili zrakoplovne tvrtke i filtrirati letove po zrakoplovnim kompanijama, zrakoplovima, nadmorskoj visini, brzini i još mnogo toga. Možete pogledati i detaljna vremenska izvješća duž rute odabranog leta. Dalje, možete postaviti prilagođena upozorenja o hitnim slučajevima ili jedinstvenim letovima u blizini.

Najzabavnija značajka je 3D prikaz koji vam omogućuje da vidite što pilot zrakoplova vidi u 3D-u. Zbog toga se osjeća poput igre simulacije leta i zadržat će ljubitelje putovanja. Dobivate samo nekoliko sesija ove značajke u besplatnoj verziji i trebat ćete se pretplatiti za još.

Jedan od aspekata koji mi se najviše svidio je kako je nekoliko oglasa koji se pojavljuju u aplikaciji nenametljivi i nikad ne ometaju korisničko iskustvo. Jedan od najzgodnijih aspekata je kako telefon možete u stvarnosti usmjeriti na avion koji leti iznad glave, a aplikacija će vam donijeti detalje o letu. Prilično ugodno za sve putnike i zrakoplovne štrebere! Siguran sam da ćete uživati ​​u isprobavanju i istraživanju mnoštva značajki ove besplatne aplikacije za praćenje leta i toplo ga preporučujem.

Cijena: Besplatno (pretplata počinje od 1,49 USD mjesečno)

preuzimanje datoteka

2. Letno

Pogledajte ovu iOS aplikaciju za praćenje leta da biste zabilježili svoja putovanja i pristupili svim informacijama koje bi vam mogle trebati. Flighty vas informira s prilagodljivim i savršeno tempiranim obavijestima od detaljnih karata leta do praćenja uživo, predviđanja odgoda i još mnogo toga.

Nadalje, lijepo je dizajniran i pravi je povjetarac za korištenje. Posebno cijenim što na prvi let uključujete Flighty Pro, bez potrebe za unosom podataka o kreditnoj kartici ili prijavom za besplatno probno razdoblje. Prednosti Pro uključuju push obavijesti, predviđanja odgoda, sinkronizaciju kalendara i još mnogo toga. Jednom kada iskusite kako ova aplikacija pretvara vaš putni život, nećete moći živjeti bez nje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Slijedilac leta

Evo još jednog obveznog pratioca leta za česte letače. Možete spremiti i pregledati bilo koji let koji želite i organizirati svoja putovanja radi praktičnog pristupa. Interaktivne karte i sveobuhvatne informacije o vašim rutama osigurat će vam da uvijek budete u toku i da možete izbjeći kašnjenja. Dalje, nudi i informacije o zrakoplovima i karte sjedala za letove koje ste spremili ili pratite.

S obzirom na mnoštvo značajki, aplikacija se na početku pomalo škakljivo snašla. Ali, neka vas to ne odvrati od preuzimanja jer je to obvezan dodatak bilo kojem putničkom alatu. Možete dobiti uvid u zračne luke, vidjeti dolaske i odlaske u stvarnom vremenu, biti u toku s najnovijim vremenskim izvještajima i još mnogo toga.

Cijena: Besplatno (članstvo počinje od 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

4. FlightAware Flight Tracker

Evo još jedne izvrsne aplikacije za prikaz statusa leta u stvarnom vremenu i kartu praćenja bilo kojeg komercijalnog leta širom svijeta. Također može pratiti opće zrakoplovstvo u SAD-u i Kanadi, poput privatnih i čarter letova. Morate stvoriti račun u aplikaciji da biste pristupili njezinim značajkama.

Možete postaviti prilagođena upozorenja za letove koje pratite kako biste bili informirani u pokretu. Štoviše, olakšava uvid u letove u blizini i zna za kašnjenja. Možete birati između četiri različita prikaza karte, naime Classic, Streets, Satellite ili Hybrid, plus opcije prekrivanja Weather. Sjajno je vidjeti avione kako se kreću u stvarnom vremenu na karti bilo gdje u svijetu. Dodirnite bilo koji let da biste vidjeli kako se ruta odvija uživo na vašem zaslonu i dobili relevantne detalje, poput vremena i informacija o vratima.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

5. Aplikacija u zraku

Više od puke aplikacije za praćenje leta, ovo je osobni voditelj itinerera putovanja. Nudi cjelovito rješenje koje olakšava pretraživanje i rezerviranje letova, zadržavanje itinerera i ukrcajnih prolaza, praćenje kilometara i još mnogo toga.

Volim ga jer je to prikladno i sigurno mjesto koje u trenutku može imati sve moje informacije o putovanju i pristup. Štoviše, dostupan je na Apple Watchu i unutar iMessagea za brzo dijeljenje podataka o letu s kontaktima.

Štoviše, aplikacija s vremenom uči iz vaših putničkih preferencija, poput onih koje zračne linije i rute preferirate, kako bi pronašla i kurirala najbolje opcije za vas. Definitivno će vam olakšati stres u putničkom životu i pomoći vam da bolje planirate putovanja.

Cijena: Besplatno (4,99 USD za mjesečnu premiju)

preuzimanje datoteka

6. FlightView Flight Tracker

Ovo je još jedan izvrstan resurs za praćenje letova, provjeru zadataka na vratima i redovno informiranje o kašnjenjima i otkazivanjima. Omogućuje izuzetno jednostavno čuvanje podataka o putovanju na jednom mjestu jednostavnim prosljeđivanjem e-poruka s potvrdom puta na [email protected] i automatskim dodavanjem u vaš raspored.

Vaša se putovanja sinkroniziraju između uređaja, a možete dodati bilješke kao što su najam automobila, brojevi hotela, itd. Dalje, možete vidjeti kartu kašnjenja zračnih luka u SAD-u i Kanadi označenu bojama, zajedno s vremenskim prekrivačima. Bez obzira koje informacije trebate o svojim letovima, ova vam aplikacija može pomoći, od podataka o terminalu i prtljazi do uputa za vožnju do zračne luke, integriranih u aplikaciju iOS Maps.

Posebno mi se svidjela mogućnost pozivanja broja zrakoplovne tvrtke izravno sa zaslona Flight Details radi jednostavnosti i praktičnosti. Pozornost prema detaljima je pohvalna!

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. Alat za udaljenost

Evo alata koji vam omogućuje brzo i jednostavno mjerenje udaljenosti između točaka na karti. Također možete izračunati površinu za nacrtane poligone koji se ne preklapaju. Pogledajte rezultate u metričkim jedinicama za udaljenost (metri, kilometri) i carskim jedinicama (jardi, milje, stope za nadmorsku visinu).

Zgodno je za mapiranje parcela granica zemlje / kuće, poljoprivrednih polja ili bilo koje druge udaljenosti / područja. Na karti također možete nacrtati bilo koji oblik i izračunati površinu. Nadalje, način praćenja omogućuje vam izračunavanje udaljenosti ili područja jednostavnim pomicanjem.

Cijena: Besplatno (kupnja u aplikaciji 3,99 USD)

preuzimanje datoteka

8. Letna ploča

Nudeći informacije o više od 16.000 zračnih luka i 1.400 zračnih prijevoznika širom svijeta, ova je aplikacija nužna za redovite letače širom svijeta. Bez obzira jeste li putnik ili član posade, ova aplikacija pomoći će vam provjeriti i pratiti podatke o statusu leta u stvarnom vremenu koji se ažuriraju svake minute.

To je baš kao da imate te divovske letne ploče na dlanu, ali s nekim iznimnim prednostima. Naime, možete pretraživati ​​određene letove prema odredištu ili broju leta. Rezultate možete odmah suziti pomoću dobro promišljenog sučelja za pretraživanje kako biste pronašli upravo ono što tražite.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

9. Plane Finder

Ova je aplikacija koja se plaća, ali vrijedi za one koji traže svijet koji traže pouzdano rješenje za praćenje leta. Nudi najviše informacija o ruti, kao i o zrakoplovu. Nema oglasa i nudi lakoću pronalaska letova, zračnih luka i još mnogo toga.

Moćni filtri omogućuju vam da u trenu dobijete potrebne informacije. Možete čak koristiti i AR značajku koja vam omogućuje prepoznavanje letova oko vas usmjeravanjem kamere na nju. Dalje, možete skočiti na lokacije širom svijeta dodavanjem omiljenih oznaka, provjerom odbora za dolazak i odlazak iz zračne luke i prikazom informacija i statistike uživo. Uzbudljiva opcija je značajka reprodukcije koja vam omogućuje pregled prošlih letova do 2011. godine.

Cijena: $29.99

preuzimanje datoteka

10. Avioni uživo

"Planes Live" dizajniran je da vam omogući precizno praćenje aviona i helikoptera iz cijelog svijeta. Primit ćete trenutna upozorenja o otkazanim letovima, promjenama rasporeda i promjenama leta. Nadalje, možete tražiti bilo koji let, lokaciju i zračnu luku.

Imate mogućnost dodati zračne luke i lokacije na moja mjesta kako biste im s lakoćom pristupili i pratili ih. Pronađite vremensku prognozu za bilo koju zračnu luku ili lokaciju i iskoristite pametne filtere kako biste pratili određenu zrakoplovnu kompaniju ili model zrakoplova.

Ova je aplikacija također kompatibilna s više jezika kao što su engleski, arapski, danski, francuski, njemački, indonezijski, talijanski i japanski. Bez obzira jeste li zrakoplovni radnik ili ljubitelj zrakoplovstva, cijenit ćete ovu informativnu aplikaciju s moćnom funkcionalnošću.

Cijena: Besplatno (premija počinje od 2,99 USD)

preuzimanje datoteka

Jeste li već probali bilo koju aplikaciju za praćenje leta?

Svi ovi razgovori o tragačima za letima za iPhone i iPad ponovno su mi obnovili žudnju za lutanjem i jedva čekam ponovno spakirati kofere i krenuti u neku avanturu. A ti? Recite mi gdje dalje, u komentarima ispod. I ne zaboravite provjeriti najbolje putničke aplikacije za sva putovanja.

Možda biste htjeli zaviriti u:

 • iPhone čišće aplikacije
 • Aplikacije vodenog žiga za iPhone
 • Sigurnosne aplikacije za iPhone i iPad
 • Aplikacije za planere zabava za iPhone i iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found