Blog

Kako riješiti problem iPhone zaslona osjetljivog na dodir koji ne radi

Ne radi li zaslon osjetljiv na dodir vašeg iPhonea ili ne reagira? Ako je odgovor da, riješit ćemo i popraviti. Međutim, prije nego što kopamo, bitno je znati zašto se to događa. Dakle, bez obzira želite li popraviti smrznuti zaslon svog iPhonea, možete brzo prijeći na određeni odjeljak i započeti rješavanje problema sa zaslonom koji loše funkcionira. Krenimo!

Zašto iPhone dodirni zaslon prestaje raditi?

Primarni razlog zašto zaslon osjetljiv na dodir prestaje reagirati je pad ili više padova. Ako je to slučaj, malo možete učiniti jer to postaje hardverski izazov, a ne nešto čime se mogu pozabaviti jednostavni trikovi i upute.

Dakle, ako ste ispustili iPhone i zaslon prestane raditi, najvjerojatnije ćete morati posjetiti Apple Store ili ovlaštenu trgovinu treće strane. No, postoje slučajevi kada zaslon ne reagira samo kad ste unutar određene aplikacije.

Ne reagira li iPhone dodirni zaslon u određenoj aplikaciji?

Ako vaš iPhone zaslon odbije unositi dodir i prestane raditi dok ste u određenoj aplikaciji, tada je najvjerojatnije kriva aplikacija. Da biste to popravili, možete otići na početni zaslon i pokušati ponovo pokrenuti iPhone.

U slučaju da to ne pomogne, deinstalirajte dotičnu aplikaciju i ponovo je instalirajte. Ako i ovo ne pomogne, možete pokušati isključiti Wi-Fi ili mobilne podatke i pokušati upotrijebiti tu aplikaciju. To je u redu za aplikacije kojima nije potreban internet, ali ako je za aplikaciju koja rješava probleme sa zaslonom potreban internet, tada je jedini korak u nadi da kontaktirajte programera, objasnite im problem i zatražite da ga riješe.

Da biste kontaktirali razvojnog programera aplikacije, potražite je u App Storeu, dodirnite je i pomaknite se prema dolje. Pronaći ćete vezu za web mjesto za programere. Dodirnite to i kontaktirajte ih pomoću stranice Kontaktirajte nas na web mjestu.

Dok se popravi, možda ćete pronaći alternative toj aplikaciji i koristiti ih. Tko zna, možda naletite na bolju aplikaciju!

Sad kad smo jasni nekih preduvjeta, krenimo naprijed. Dakle, ako niti jedan od iPhonea niste ispustili i ako vam nevolje zaslona osjetljivog na dodir nisu ograničene na određenu aplikaciju, čitajte dalje. Nabrojao sam nekoliko jednostavnih mogućih ispravki.

Što učiniti ako iPhone dodirni zaslon ne radi?

Sljedeći savjeti rade za sve iPhone uređaje, uključujući iPhone SE 2020, iPhone 11 Pro Max, 11 Pro, iPhone 11, iPhone Xs Max, Xs, X, XR, iPhone 8 Plus, 8, iPhone 7, 7 Plus, iPhone 6s i iPhone 6 Plus.

 • Prisilno ponovno pokrenite iPhone
 • Zamolite Siri da uključi način rada u zrakoplovu
 • Uvjerite se da vaš iPhone nije mokar
 • Povežite se s računalom ili punjačem
 • Neka se potpuno napuni
 • Resetirajte iPhone
 • Ažurirajte svoj iPhone pomoću računala
 • Izradite sigurnosnu kopiju, a zatim vratite pomoću računala
 • Isprobajte DFU
 • Obratite se Apple Storeu i zamijenite zaslon

Ponovo pokrenite ili prisilno ponovno pokrenite iPhone

Prvo što trebate učiniti je ponovno pokrenuti uređaj. Sad se možda pitate kako ćete isključiti iPhone kad zaslon ne radi. Pa, postoji način da ponovno pokrenete iPhone čak i bez upotrebe zaslona osjetljivog na dodir. Učiniti tako,

Na vašem iPhoneu 8 ili novijem, pritisnite i otpustite tipku za pojačavanje, pritisnite i otpustite tipku za smanjivanje glasnoće, na kraju pritisnite i držite bočnu tipku dok se ne pojavi logotip Apple.

Da biste ponovno pokrenuli svoj iPhone 7 ili 7 Plus, pritisnite i držite tipku za smanjivanje glasnoće i tipku za uključivanje dok na zaslonu ne vidite Appleov logotip.

Na tvoj iPhone SE, iPhone 6s ili ranije, pritisnite i držite tipku Home i tipku za napajanje sve dok se na zaslonu ne pojavi Appleov logotip.

Zamolite Siri da uključi način rada u zrakoplovu na iPhoneu

Korak 1. Pritisnite bočni gumb ili upotrijebite Hey Siri da pozovete Siri.

Korak 2. Zamolite Siri da 'Uključite način rada u zrakoplovu.

Korak # 3. Kad Siri pita: ‘Jeste li sigurni?’, Recite Da.

Sada, nakon 30 sekundi, pokušajte upotrijebiti zaslon osjetljiv na dodir vašeg iPhonea. Nadam se da bi to trebalo uspjeti.

Uvjerite se da vaš iPhone nije mokar

Oboje znamo da su iPhone 7 i noviji modeli vodootporni. Ali čak i vodootporni uređaji imaju ograničenje. Ako vjerujete da je vaš uređaj dulje vrijeme bio pod vodom ili kišom, brzo ga osušite.

Prije svega, pokušajte zaslon osjetljiv na dodir obrisati suhom krpom. Čak i ako počne pomalo reagirati, upotrijebite ga i isključite telefon. Uključite ga kad vjerujete da bi mogao biti suh.

Bilješka: Nikada nemojte mokri iPhone (ili bilo koji drugi uređaj) priključivati ​​na punjač, ​​računalo ili bilo koji vanjski izvor napajanja.

Povežite se s računalom ili punjačem

Još jedno jednostavno hakiranje je povezivanje uređaja s računalom pomoću kojeg ste prije sinkronizirali. To može riješiti problem dodirnog zaslona. Čak i ako to ne pomaže u rješavanju problema sa zaslonom osjetljivim na dodir, možete napraviti sigurnosnu kopiju zbog sigurnosti.

Možete i iPhone povezati s punjačem. Ovo nije metoda cjelovitog snimanja, ali nema štete u pokušajima.

Neka se potpuno napuni

Još jedan hack koji zahtijeva strpljenje je pustiti vaš iPhone da se potpuno napuni i pokušati ga koristiti nakon toga. Kad se puni, nemojte se petljati po njemu. Neka se udobno puni do sto posto.

Resetirajte iPhone

Ako je zaslon vašeg iPhonea potpuno neupotrebljiv, prijeđite na sljedeće rješenje. Međutim, ako uspije (ali s poteškoćama), pokušajte resetirati iPhone.

Ažurirajte svoj iPhone pomoću računala

Možete pokušati ažurirati svoj iPhone povezivanjem na Mac ili računalo koje obično koristite za izradu sigurnosnih kopija. Sljedeći vodiči će vam pomoći. Ako ovdje niste uspješni, pokušajte vratiti.

 • Kako ažurirati svoj iPhone i iPad

Izradite sigurnosnu kopiju, a zatim je vratite pomoću računala

Zar ništa nije uspjelo? Isprobajte sigurnosnu kopiju i vraćanje. Ovo je velik korak i obično se bavi većinom problema zasnovanih na softveru koje je vaš iPhone nakupio tijekom redovite uporabe. Prije nego što nastavite, provjerite imate li sigurnosnu kopiju.

 • Kako izraditi sigurnosnu kopiju i vratiti iPhone

Isprobajte DFU

DFU znači Nadogradnja firmvera uređaja. Ovo je zadnji korak koji možete poduzeti. Ako vaš iPhone i dalje ima problema sa zaslonom osjetljivim na dodir nakon isprobavanja DFU načina, možete biti prilično sigurni da je povezan s hardverom.

DFU uklanja sve s vašeg uređaja i ponovno instalira cijeli softver. Svi će se vaši podaci izgubiti. Stoga to učinite samo ako imate sigurnosnu kopiju ili nemate važne podatke na iPhoneu koje ne možete preuzeti iz oblaka.

 • Kako staviti iPhone u DFU način

Obratite se Apple Storeu i zamijenite zaslon

Ništa vam nije pošlo za rukom? Pa, vrijeme je da stanete na noge i posjetite Apple Store ili Appleov ovlašteni servisni centar. Možete pokušati kontaktirati Appleovu podršku putem chata ili poziva, ali ni oni vam možda neće biti od velike pomoći. Najbolje bi bilo posjetiti trgovinu.

Ovdje će najvjerojatnije zamijeniti vaš zaslon. Skupo će biti ako nemate Apple Care plan.

Nakon što uspijete i zaslon osjetljiv na dodir počne raditi, slijedite dolje navedene točke

Nakon što uspijete i riješite probleme s dodirnim zaslonom, imajte na umu sljedeće točke na umu za budućnost.

Izbjegavajte pokretanje previše zadataka / aplikacija: Sad, ovo se može činiti previše ozbiljnim, pa čak i besmislenim. Cijela ideja da imate vodeći, skupi telefon je otvoriti više aplikacija i raditi kako želite. Ali ako ste imali problema s dodirnim zaslonom, izbjegavajte pokretanje više aplikacija do sljedećeg ažuriranja iOS-a.

Slobodni prostor na vašem iPhoneu: Je li vaš iPhone ispunjen datotekama i aplikacijama. Vrijeme je da oslobodite malo prostora. Izbrišite slučajne fotografije ili ih vratite na Google fotografije ili iCloud. Također, izbrišite ili preuzmite aplikacije koje često ne upotrebljavate. Iskrcavanjem će se aplikacija ukloniti, ali podaci će se zadržati za buduću upotrebu.

 • Kako osloboditi prostor na iPhoneu bez brisanja fotografija ili aplikacija

Ažuriranje iOS-a: Nakon što zaslon osjetljiv na dodir počne raditi (bez vraćanja, ažuriranja ili DFU načina, u ranijim koracima), provjerite jeste li na najnovijoj verziji iOS-a. Da biste to učinili, pokrenite Postavke aplikacija → OpćenitoAžuriranje softvera. Ako imate ažuriranje na čekanju, preuzmite ga i instalirajte.

Riječ opreza prije nego što krenete: Za rješavanje problema s dodirnim zaslonom na ranijim modelima iPhonea, neke web stranice preporučuju guranje zaslona s desne strane. To može riješiti problem olabavljene spojnice zaslona. Međutim, na iPhoneu bih zamolio da nastavite s najiskrenijim mjerama predostrožnosti. Ne pokušavajte ništa ozbiljno što bi moglo povećati problem. Ovom pozitivnom notom odjavljujem se.

Video: Kako riješiti problem iPhone zaslona osjetljivog na dodir koji ne radi?

Odjava ...

To su bili neki od načina da se popravi iPhoneov zaslon osjetljiv na dodir koji ne reagira. Nadam se da je jedna od gore navedenih metoda (osim posjeta Appleovom servisnom centru) bila korisna. Ako imate dodatna rješenja za zaslon osjetljiv na dodir koji ne radi na iPhoneu, podijelite to s nama u komentarima dolje.

PROČITAJTE DALJE:

 • Kako riješiti problem zaslona iPhonea
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found