Blog

Popravite Safari Clear History, podaci web stranica zasivljeni na iPhoneu

Možda ćete htjeti očistiti povijest pregledavanja i podatke web stranica Safari ako ne želite da itko drugi vidi što surfate. U nekoliko slučajeva brisanje ovih podataka pomaže u rješavanju problema s učitavanjem određenih web stranica. Ali ako vidite da je opcija "Izbriši povijest i podatke o web lokacijama" u Safariju na vašem iPhoneu siva, onda evo nekoliko brzih rješenja za ovaj problem.

Prije nego što počneš: Imajte na umu da će ovaj gumb biti siv ako nema povijesti pregledavanja ili web podataka. Nakon što posjetite bilo koje mjesto, postat će plavo i upotrebljivo. No, čak i ako redovito koristite Safari, a opciju brisanja povijesti i dalje smatrate nepristupačnom, pogledajte ova rješenja.

 1. Onemogući ograničenja vremena upotrebe
 2. Ponovo pokrenite ili prisilno ponovno pokrenite iPhone
 3. Ostala zaobilazna rješenja za rješavanje problema s jasnom poviješću zasivljena u Safariju
 4. Poništi sve postavke

Popravak 1. Onemogućite ograničenja vremena upotrebe

Ako ste koristili vrijeme zaslona da biste omogućili ograničeni pristup webu, opcija "Očisti povijest i podatke o web mjestu" bit će siva. Evo kako ga onemogućiti.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Vrijeme zaslona. Unesite lozinku ako se zatraži.
 2. Dodirnite Ograničenja sadržaja i privatnosti.
 3. Možete isključiti prekidač za Ograničenja sadržaja i privatnosti da biste u potpunosti onemogućili ovu opciju.
 4. Ili dodirnite Ograničenje sadržaja.
 5. Dodirnite Web sadržaj i odaberite Neograničeni pristup.

Sada se vratite na prvi zaslon aplikacije Postavke, dodirnite Safari i vidjet ćete da ‘Očisti povijest i podatke web stranica’ više nije sivo. Bit će plava i možete je dodirnuti.

Popravak 2. Ponovo pokrenite iPhone

Gornje rješenje rješava ovaj problem u gotovo svim slučajevima. No, u rijetkoj situaciji, ako ste slijedili gornje korake i dalje je gumb za brisanje povijesti zasivljen (ili ako uopće niste omogućili vrijeme zaslona), ponovno pokretanje iPhonea ili iPada nedvojbeno će vam pomoći.

Isključite ga pomoću fizičkih tipki na uređaju. To isto možete učiniti putem Postavke aplikacija → OpćenitoUgasiti. Nakon minute upotrijebite tipke ili uključite iPhone u punjenje da biste ga uključili.

Bilješka: Ako jednostavno ponovno pokretanje ne uspije, razmislite o ponovnom pokretanju uređaja.

Popravak 3. Ostala rješenja za rješavanje problema Safari-jeve jasne povijesti sive boje

Osim gornja dva sigurna popravka, neki su dodatni savjeti uspjeli za mali podskup korisnika iPhonea. Kratko razgovarajmo o njima. Nakon što ih slijedite, pogledajte možete li očistiti povijest ili ne. Nakon što završite, možete ponovo omogućiti ove opcije.

 • Isključite Safari iCloud Sync: Otvorite aplikaciju Postavke → vaše ime s vrha → iCloud → isključite prekidač za Safari.
 • Očistite popis za čitanje Safarija: Ovdje smo opisali kako to učiniti.
 • Blokiraj kolačiće: Unutar aplikacije Postavke dodirnite Safari i uključite prekidač za Blokiraj sve kolačiće.

  Bilješka: Mnoga web mjesta neće raditi ispravno kad je to omogućeno. Stoga ga svakako isključite kad završite.

 • Izbrišite podatke o web mjestu iz naprednog okna: Također možete odabrati brisanje povijesti web stranica pokretanjem aplikacije Postavke → Safari → Napredno → Podaci web stranice → Ukloni sve podatke web stranice. (Ili dodirnite Uredi i izbrišite podatke za željenu web stranicu.)

Popravak 4. Resetirajte iPhone sve postavke

Ovo će izbrisati sve postavke koje ste izmijenili ili dodali. To uključuje Wi-Fi mreže, Bluetooth uređaje, postavke tipkovnice, VPN konfiguracije itd. Međutim, osobne stvari poput aplikacija, glazbe, slika, videozapisa itd. Ostat će takve kakve jesu.

Otvori Postavke aplikacija → OpćenitoResetiratiPoništi sve postavke → unesite lozinku za iPhone ako se to zatraži i potvrdite.

Nakon završetka postupka moći ćete obrisati povijest i web podatke Safarija.

Uspješno popravljen Safari Clear History, podaci web stranica zasivljeni na iPhoneu

To su učinkoviti načini da se uspješno riješite povijesti i podataka Safarija. Vjerujem da je jedno od rješenja uspjelo za vas. Samo u slučaju da ste zainteresirani, možete koristiti i neki drugi odabrani preglednik treće strane. Ili, sada s iOS 14, možete čak promijeniti zadani preglednik na iPhoneu i iPadu!

PROČITAJTE DALJE:

 • Kako dodati kreditne kartice u Safari AutoFill na iPhoneu, iPadu i Macu
 • Safari usporen na iPhoneu i iPadu? Evo 8 rješenja kako to popraviti
 • Kako prevesti web stranice u Safariju na iPhone i iPad
 • Kako istovremeno zatvoriti sve Safari kartice na iPhoneu i iPadu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found