Blog

Sve što trebate znati o dodacima s certifikatom Apple MFi

Jeftini i krivotvoreni Apple dodaci preplavljeni su tržištem. Iako se lažni dodaci za napajanje mogu činiti sjajnim ponudama zbog niske cijene, potencijalno mogu oštetiti vaš skupi uređaj poput iPhonea, pa čak i ugroziti vaš život. Srećom, pronalaženje kabela s certifikatom Apple MFi jednostavno je jednostavno - samo ako vam se ne žuri!

Poznato da sigurnost i zaštitu shvaća izuzetno ozbiljno, Apple nudi program licenciranja nazvan MFi. Nažalost, vrlo mali broj proizvođača pribora (manje od 10%) udovoljava programu Licenciranja, dok većina prodaje krivotvorene kabele Lightning. Uzimajući u obzir štetne učinke lažnih punjača; bolje je znati je li dodatna oprema certificirana za MFi. Pročitajte kako biste pronašli primjetne razlike!

Kako znati je li dodatna oprema Apple MFi certificirana ili ne?

  • Što znači "Apple MFi certificirano"?
  • Što je MFi čip?
  • Zašto moj iPhone ili iPad govori "ovaj dodatak nije certificiran?"
  • Kako prepoznati lažni punjač?
  • Koji su najbolji gromobranski kablovi?
  • Kako pronaći popis dodatne opreme s certifikatom Apple MFi?

Što znači "Apple MFi certificirano"?

MFi je skraćenica od "Izrađeno za iPhone / iPod / iPad". Apple je predstavio “Made for iPad” na Macworld Expu 11. siječnja 2005. Uvođenjem Lightning konektora (12. rujna 2012.) Apple je preimenovao ime u MFi.

Namijenjen je programerima hardvera i softvera koje ponude rade s Apple uređajima. Tehnički div naplaćuje oko 4 dolara kraljevske naknade za svaki konektor.

Program licenciranja sada uključuje i AirPlay (ranije poznat kao AirTunes), koji korisnicima omogućuje bežični prijenos sadržaja.

Štoviše, programeri koji stvaraju aplikacije i dodatke za HomeKit moraju biti dio ovog programa.

Što je MFi čip?

Apple-ov pribor dolazi s ugrađenim MFi čipom. Što je to i kako djeluje?

To je u osnovi čip za provjeru autentičnosti koji kompatibilnoj dodatnoj opremi omogućuje komunikaciju s Apple uređajima. Kao rezultat toga, oni se mogu savršeno igrati s iDevices, a također bez problema izvršavaju zadatke poput punjenja i sinkronizacije podataka.

Zašto moj iPhone ili iPad govori? "Ovaj pribor nije certificiran?"

iPhone i iPad dizajnirani su za brzo otkrivanje lažnih punjača. Zbog toga vas upozoravaju porukom upozorenja, "Ovaj dodatak nije certificiran?" To je jedan od najjednostavnijih načina pronalaska krivotvorene opreme.

Međutim, u nekim ćete slučajevima ovo upozorenje možda vidjeti čak i ako imate certificirani kabel. To bi moglo biti zbog oštećenja ili čestica dlačica koje su se možda ušuljale u otvor za munju. Da biste saznali više o ovoj poruci o pogrešci, prijeđite na ovaj post.

Kako prepoznati lažni punjač?

Neovjereni dodatak Lightning možete lako prepoznati pomnim proučavanjem nekih osnovnih simptoma.

  • Konektor: Možda se neće pravilno povezati s uređajem i pasti
  • Pregrijavanje: Ako upotrebljavate neispravan proizvod, njegov priključak može se vrlo brzo zagrijati
  • Polako punjenje: Vaš iOS uređaj punit će se prilično sporo
  • Problem sa sinkronizacijom: Nećete moći sinkronizirati svoj uređaj s računalom

Prije kupnje bilo koje dodatne opreme, provjerite Apple MFi značku

Prije kupnje bilo kojeg Lightning kabela ili dodatne opreme, provjerite MFi značka. Samo pogledajte ambalažu ili pisanje na kabel može vam uštedjeti dan!

Zasluga za sliku: Apple

Neki dodaci možda imaju prethodnu verziju značke MFi:

Zasluga za sliku: Apple

Dodatak koji je odobrila tvrtka Apple imati će "Dizajnirao Apple u Kaliforniji" i ili "Sastavljeno u Kini," ili “Indústria Brasileira” ili "Sastavljeno u Vijetnamu."

Zasluga za sliku: Apple

Osim toga, kabel može imati i 12-znamenkasti serijski broj. Dakle, sljedeći put kada ga želite nabaviti za svoj uređaj, nemojte propustiti provjeriti ove logotipe.

Jedna stvar koju treba napomenuti jest da na USB-C kablovima Lightning nećete vidjeti MFi logotip.

Općenito, kabeli koje je odobrila tvrtka Apple imaju jednodijelne, glatke, zaobljene i zlatno / srebrne kontakte. Međutim, konektor krivotvorenih kabela imat će više jednog dijela i sportskog proturječnog ili grubog završetka.

Zasluga za sliku: Apple

Istraživši brojne lažne kabele, Apple je objavio opširan post o tome kako uočiti neovjereni kabel. Pređite na članak da biste pročitali više.

Izbjegavajte kupnju super jeftinog kabela

Kao što je gore spomenuto, Apple naplaćuje paušalnu naknadu od oko 4 USD po priključku. Dakle, potpuno kompatibilna dodatna oprema ne bi trebala biti manja od 6 USD. Stoga, ako naiđete na dodatnu opremu čija se cijena čini preniskom, izbjegavajte je.

Većinom vam niska cijena može sama pomoći da otkrijete je li Lightning kabel lažan ili certificiran.

Koji su najbolji gromobranski kablovi?

Postoje neki poznati proizvođači dodatne opreme poput Belkin, Anker i Griffin koji proizvode vrhunske Lightning kabele. Naravno, njihovi su proizvodi nešto skuplji, ali ako želite imati visoku kvalitetu uz pouzdane zaštitne mjere, njihova ponuda vrijedi ozbiljno razmotriti.

Da bismo vam pomogli da lako otkrijete vrhunski kabel, naveli smo najbolje opcije. Dakle, pogledajte ovaj post da biste ih istražili.

Kako pronaći popis dodatne opreme s certifikatom Apple MFi?

Što ako naiđete na nepoznatog proizvođača dodatne opreme koji tvrdi da nudi certificirani proizvod, kako biste utvrdili je li stvaran ili lažan? Prilično jednostavno! Apple je vrlo jednostavno saznao koja je marka dodatne opreme certificirana za MFi.

Da biste to učinili, sve što trebate je prijeći na web mjesto Apple MFi → kliknite padajući izbornik Kriteriji pretraživanja → odaberite marku → unesite naziv marke i pritisnite Search.

Ako je riječ o certificiranoj robnoj marki, web stranica će prikazati svoj dostupni pribor. Ako nije odobreno, neće ponuditi nikakve rezultate.

Izvoli!

Odjava ...

Pod pretpostavkom da ćete sada moći brzo uočiti lažni dodatak Lightning. Imajte na umu gornje točke kako biste osigurali da nikada nećete dobiti punjač za licitacije koji bi mogao nepopravljivo oštetiti vaš uređaj ili čak ugroziti vaš život.