Blog

Kako zaustaviti poruku "Vjeruj ovom računalu" na iPhoneu ili iPadu

Nakon što ažurirate svoj iDevice, kad prvi put povežete iPhone ili iPad s računalom, dobit ćete poruku "Vjerujte ovom računalu". Pritisnite "Povjerenje", a iPhone ili iPad povezuju se i pune.

No, mnogim se korisnicima ova poruka pojavljuje svaki put kad povežete iDevice čak i nakon što su računalo već "povjerili". Ako se poruka pojavi u petlji, ovaj je članak za vas.

Kako zaustaviti poruku "Vjeruj ovom računalu" na iPhoneu i iPadu

Prije nego što prijeđemo na vodič za rješavanje problema, pametno je provjeriti kabel koji koristite. Ovaj problem s čestim upozorenjem "Vjerujte ovom računalu" može se pojaviti ako ne koristite autentični kabel s potvrdom MFi. U slučaju da imate najbolji kabel za punjenje, možete provjeriti i druga rješenja.

# 1. Ažurirajte iTunes

Iako to nije "sigurno" rješenje za petlju poruka, u nekim je slučajevima riješilo problem. Dok ste već kod toga, provjerite i verziju svog macOS-a. Provjerite rade li vaš Mac i iTunes na najnovijoj verziji.

Ako koristite iTunes za Windows, pobrinite se da se iTunes Helper Mobile Device automatski pokreće prilikom pokretanja. Pogledajte Microsoftov vodič za isto. Također, ako koristite bilo koji drugi softver povezan s Appleom, ažurirajte i to. Određene usluge povezane s mobilnim uređajima povezane su sa softverom, a jedini način ažuriranja tih usluga jest ažuriranje softvera.

# 2. Vratite postavke povjerenja na iPhone i iPad

Da biste isključili upozorenje Trust This Computer (Povjeri se ovom računalu), pokušajte promijeniti postavke pouzdanih računala.

Korak 1. Idite na Postavke aplikaciju na iPhoneu ili iPadu.

Korak 2. Dodirnite Općenito i pomaknite se prema dolje za odabir Resetirati.

Korak # 3. Ovdje odaberite Vratite lokaciju i privatnost.

Korak # 4. Unesite svoj Lozinka i dodirnite Poništi postavke.

Ova će radnja vratiti podatke o lokaciji i privatnosti vašeg iPhonea ili iPada na tvorničke postavke. Osim što će opozvati određena dopuštenja iz aplikacija, to će izbrisati sva pouzdana računala. Sada, kad se povežete s ranije pouzdanim računalom, upozorenje o povjerenju ponovno će se pojaviti (nadamo se da ovaj put neće ići u korak).

U slučaju da problem nije riješen, pokušajte resetirati mrežne postavke. To će resetirati sve Wi-Fi mreže i lozinke, mobilne postavke te postavke VPN-a i APN-a. Ići PostavkeOpćenitoResetiratiResetirajte mrežne postavke i slijedite upute.

# 3. Onemogući Apple uređaj

Iako će ova poruka onemogućiti upozorenje Vjeruj ovom računalu, dolazi s značajnijim problemom. Neće dopustiti računalu da "detektira" i poveže iDevice, ali će ga i dalje napuniti. To znači da nećete moći obavljati sinkronizaciju ili druge poslove prijenosa podataka s iPhoneom / iPadom kada slijedite ovaj korak. Pažljivo nastavi.

Korak 1. Spojite svoj iPhone / iPad → Prijeđite na upravljačku ploču.

Korak 2. Kliknite Hardver i zvukovi → Kliknite i otvorite Upravitelj uređaja.

Korak # 3. U prozoru Upravitelja uređaja trebali biste vidjeti popis koji ima naziv vašeg iDevice.

Korak # 4. Desnom tipkom miša kliknite ime iDevice i kliknite Svojstva.

Korak # 5. Kliknite karticu Hardver, a zatim kliknite Svojstva → Idite na karticu Upravljački program → Kliknite na Onemogući.

Kao što sam rekao, problem ove metode je taj što će onemogućiti prijenos podataka (sinkronizaciju). Ali poznato je onemogućavanje petlje poruke "Vjeruj ovom računalu".

# 4. Je li uključena osobna pristupna točka?

Naši čitatelji su dovoljno pametni da daju dobre prijedloge. Dan VanWinkle s pravom je naglasio da "Kada je osobna žarišna točka uključena, tražit će svaki put kada svoj iPhone povežete s računalom jer traži pristup žarišnoj mreži putem kabela."

To je sve narode!

Pokušao sam dati sve od sebe da obuhvatim sva moguća rješenja problema. Slobodno nas kontaktirajte u odjeljku za komentare u nastavku i možda ćemo vam moći dodatno pomoći. U slučaju da se suočite s bilo kojim drugim problemom koji se odnosi na Appleov ekosustav, i za to možete koristiti okvir za komentare.

Možda ćete voljeti pročitati i druge članke povezane s iTunesom ...

  • iPhone je onemogućen Povežite se s iTunesom: riješite problem bez gubitka podataka
  • iPhone se ne prikazuje u iTunesu? Evo kako riješiti ovaj neugodni problem
  • Kako ispraviti pogrešku "Ne mogu se povezati s iTunes Store"
  • iPhone se ne može povezati s iTunesom? Kako popraviti