Blog

Premalen je font u aplikacijama na iPhoneu ili iPadu

Većina iPhone i iPad aplikacija dizajniranih pristojno, dobro brine o veličini fonta. Ali postoje neke aplikacije koje imaju veličine fontova koje su premale da bi bile ugodno čitljive. Ili ponekad, korisnici imaju oštećenja vida zbog kojih je stresno čitati tekst u aplikaciji. Mogućnost povećanja veličine slova u ovim je slučajevima velika pomoć.

Ranije ste na iPhoneu ili iPadu mogli promijeniti samo osnovnu veličinu fonta - to nije utjecalo na veličinu fonta aplikacija (konkretno, na tekst koji se nalazi u aplikacijama). Sada je Apple predstavio dva nova preklopka koja povećavaju veličinu fonta teksta u aplikacijama, čineći ih čitljivijima.

Postavke Veličina teksta i Veća vrsta mijenjaju veličinu fonta. Sve Apple dionice utječu na svaku promjenu u ovim postavkama, a utječu i sve aplikacije trećih strana koje podržavaju iOS-ov dinamički tip. Dynamic Type je značajka koja korisnicima omogućuje podešavanje veličine fonta kompatibilnih aplikacija podešavanjem postavke u aplikaciji Settings.

Kako povećati veličinu teksta na iPhoneu ili iPadu iz postavki zaslona

Korak 1. Otvoren Postavke → Dodirnite Zaslon i svjetlina.

Korak 2. Dodirnite Veličina teksta.

Korak # 3. Povucite klizač udesno da biste povećali veličinu. Približan prikaz kako bi tekst izgledao prikazan je preko klizača.

Veličina teksta samo je jedna od postavki pomoću kojih možete povećati (ili smanjiti) veličinu fonta. Postoji još jedna postavka pristupačnosti koju je Apple stavio u iPhone / iPad.

Kako promijeniti veličinu fonta na iPhoneu ili iPadu iz pristupačnosti

Korak 1. Otvoren Postavke → Pomaknite se prema dolje i dodirnite Pristupačnost.

Na iOS 12 ili starijim verzijama, Otvoren Postavke → Dodirnite Općenito → Pomaknite se prema dolje i dodirnite Pristupačnost.

Korak 2. Dodirnite Veličina zaslona i teksta pod VIZIJOM.

Korak # 3. Dodirnite Veći tekst.

Korak # 4. Uključite prekidač pored Veće veličine pristupačnosti i povucite klizač.

Veličina teksta i veća vrsta mogu raditi u tandemu, a rezultat je da veličinu fonta povećate na vrlo velike veličine. Naravno, ponekad prevelika veličina može pokvariti sučelje i iskustvo. Ali ova je značajka korisna kada maksimalna veličina u veličini teksta nije dovoljna i trebate je malo zarezati.

To je sve, prijatelju!

ČITAJ VIŠE:

  • Najbolje aplikacije za fontove za iPhone