Blog

Kako izbrisati sigurnosnu kopiju iPhonea s Maca i računala

Bitno je redovito izrađivati ​​sigurnosne kopije iOS uređaja. No s vremenom sigurnosne kopije mogu pojesti puno prostora, pa je poželjno izbrisati sigurnosnu kopiju uređaja ako vam više nisu potrebne. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina da spriječite da uređaj ostane bez prostora za pohranu. Prvo shvatimo što sadrži sigurnosna kopija, a zatim ćemo razmotriti više načina za brisanje sigurnosne kopije iPhonea ili iPada.

  • Što sadrže sigurnosne kopije iPhonea i iPada i zašto biste ih trebali ukloniti?
  • Kako izbrisati sigurnosnu kopiju iPhonea s macOS Catalina
  • Kako izbrisati sigurnosnu kopiju iPhonea i iPada s Maca koji koristi Mojave ili starije verzije i računalo

Što sadrže sigurnosne kopije iPhonea i iPada i zašto biste ih trebali ukloniti?

Sigurnosne kopije vaših iOS uređaja sadrže bitne informacije kao što su postavke uređaja, podaci aplikacije, poruke, fotografije i još mnogo toga. To vam omogućuje lako vraćanje podataka ako slučajno izgubite svoj uređaj ili ako se ošteti ili kada želite postaviti novi iPhone ili iPad.

No, sigurnosne kopije trebate brisati kad vam nisu potrebne. Na primjer, ako je to stari uređaj s uređaja koji ste koristili prije nekoliko godina. To će vam pomoći da raščistite dragocjeni prostor na iCloud-u ili računalu ili Macu. Stoga je sigurno izbrisati staru sigurnosnu kopiju za iPhone sve dok ste sigurni da vam više nije potrebna. Uz to, saznajmo više o procesu brisanja.

Kako izbrisati sigurnosnu kopiju iPhonea s macOS Catalina

Do macOS Mojave, sigurnosne kopije iPhonea mogli ste brisati putem iTunesa. Ali to se promijenilo u macOS Catalini.

Korak 1. Spojite iPhone na Mac pomoću Lightning kabela.

Korak 2. Pokreni Finder i kliknite svoje ime iDevice.

Korak # 3. U odjeljku Sigurnosne kopije pronaći ćete Upravljanje sigurnosnim kopijama. Kliknite na njega.

Korak # 4. Sada, s malog prozora, odaberite sigurnosnu kopiju koju želite izbrisati. Ako želite arhivirati sigurnosnu kopiju, desnom tipkom miša kliknite naziv sigurnosne kopije i kliknite na Arhiva (pogledajte sljedeći snimak zaslona). Nakon što arhivirate sigurnosnu kopiju, ona neće biti zasjenjena (tj. Zamijenjena i uklonjena) novom budućom sigurnosnom kopijom istog uređaja.

Korak # 5. Na kraju, kliknite na Izbriši sigurnosnu kopiju. Potvrdite ako budete pitani.

Kako izbrisati sigurnosnu kopiju iPhonea i iPada s Maca koji koristi Mojave ili starije verzije i računalo

Za razliku od Cataline, ovdje morate koristiti iTunes. Postupak ostaje isti za Mac i Windows.

Korak 1. Otvoren iTunes na računalu Mac / Windows → Kliknite na iTunes izbornik.

Korak 2. Dalje, trebate kliknuti na Postavke.

Korak # 3. Zatim kliknite na Uređaji tab.

Korak # 4. Sad, pogledajte sve sigurnosne kopije. Izaberi sigurnosna kopija želite izbrisati i kliknuti na Izbriši sigurnosnu kopiju. Zatim, potvrdi.

Dakle, na taj način možete izbrisati lokalnu sigurnosnu kopiju. Ako želite izbrisati sigurnosnu kopiju s iClouda, pogledajte ovo.

Završavati…

Očito je da na Windowsima ili Macima imamo GB prostora za pohranu i možemo si priuštiti uštedu onoliko sigurnosnih kopija iOS-a koliko god želimo. No održavanje stvari organizirano će na kraju pomoći u pronalaženju prave sigurnosne kopije u pravo vrijeme. I zato je preporučljivo redovito brisanje sigurnosnih kopija za iPhone i iPad. Održava stvari neurednim.

Što mislite o tome da Apple odustaje od iTunesa i smatrate li da je brisanje sigurnosnih kopija iPhonea jednostavnim pomoću programa Finder nego što je bilo na iTunesu? Vjerujem da je s Finderom lako, ali podijelite ono što osjećate u komentarima u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found