Blog

Kako prenijeti iPhoto Library u aplikaciju Photos na Mac OS X Yosemite

Apple je sa svojim najnovijim OS X ažuriranjem 10.10.3 donio Fototeku. Za razliku od iPhoto Library, aplikacija Photos ima više user-friendly značajki koje vam omogućuju potpuno novo upravljanje fotografijama. Najbolji dio je što je Fototeka gotovo identična onoj u iOS-u 8 po pitanju funkcionalnosti.

Dolaskom nove aplikacije Fotografije, iPhone knjižnica nema više puno značaja. Štoviše, više ga nije moguće pronaći ni u Mac App Storeu.

Drugim riječima, Apple je odlučio to ostaviti kako bi korisnicima pružio korisniju aplikaciju Photos. Ako ste ažurirali Mac na OS X 10.10.3, željeli biste migrirati sve svoje fotografije iz iPhoto Library u Photo Library. Evo najbržeg načina na koji to možete učiniti. Pogledajmo!

Bilješka: Prije nego što krenete dalje, pobrinite se za brisanje dupliciranih datoteka i ažuriranje svih metapodataka ako želite u vašoj iPhoto knjižnici. Nakon što obrežete svoju iPhoto knjižnicu, zatvorite je.

Kako prenijeti iPhoto Library u aplikaciju Photos na Mac OS X Yosemite

Korak 1. Kliknite na Finder i idite na svoj Slike mapu.

Korak 2. Vidjet ćete Knjižnicu fotografija i Biblioteku iPhoto. Otvoren Biblioteka fotografija i pobrinite se da unutra nema ništa. Sada izbrišite biblioteku fotografija kao i obično kako biste spriječili stvaranje više datoteka.

Korak # 3. Sljedeće, otvori Aplikacija Fotografije s pristaništa.

Korak # 4. Izbornik bi sugerirao da sustav ne može pronaći biblioteku fotografija. Zanemarite prijedlog i kliknite na Otvori Ostalo.

Korak # 5. Izaberi Biblioteka iPhoto a zatim kliknite na Odaberite Knjižnica.

Pričekajte neko vrijeme dok se sve vaše fotografije ne uvezu u novu aplikaciju Fotografije.

To je sve! Ako želite provjeriti jesu li fotografije uvezene iz iPhotoa ili ne, pokrenite aplikaciju Fotografije i osigurajte da je sve savršeno izvedeno.

I dalje možete koristiti iPhoto Library, ali njegovi se podaci ne mogu automatski pohraniti u iCloud. Ako je sada kliknete, prikazat će vam da su sve vaše fotografije migrirane u aplikaciju Fotografije.

Možete ukloniti iPhoto Library ako ne smatrate značajnim zadržavanje na svom uređaju. Iako se toga trenutno neću riješiti, neću ga ni predugo zadržati. Što misliš? Hoćeš li ga uskoro ukloniti?

Želite li sustići još takvih članaka?