Blog

Nevaljani iPhone iPhone? Evo Kako riješiti problem

Zaista je frustrirajuće vidjeti poruku, Nevaljani SIM ili Nema SIM-a na iPhoneu. Samo zbog toga, svoj iPhone ne možete koristiti za slanje uobičajenih tekstualnih poruka, telefoniranje ili upotrebu mobilnih podataka. Prije nego što se uspaničite i požurite u svoju trgovinu ili Appleovu trgovinu, postoji nekoliko rješenja za rješavanje problema na iPhoneu. Iskušajmo bliži pregled i riješimo ovaj problem.

Kako ispraviti neispravnu SIM grešku na iPhoneu

 • Osigurajte da imate aktivan plan
 • Uključite / isključite način rada u zrakoplovu
 • Ponovo pokrenite iPhone
 • Ažurirajte svoj iPhone
 • Provjerite ažuriranje postavki prijevoznika
 • Postoji li PIN na vašem SIM-u
 • Izvadite i ponovo umetnite SIM karticu
 • Isprobajte drugu SIM karticu
 • Resetirajte mrežne postavke
 • Vratite iPhone na tvorničke postavke

Osigurajte da imate aktivan plan

Nazovite podršku svojeg operatora, upotrijebite njegovu aplikaciju ili posebne kodove kratkih brojeva (poput * 123 #) i provjerite imate li aktivan plan ili ne. Neki prijevoznici mogu također prikazati vaš plan unutar Postavke aplikacija → StaničniStanični planovi.

Ako mjesecima niste koristili SIM karticu ili imate dugo nepodmireni račun, prijevoznik je možda privremeno (ili čak trajno) zatvorio vaš broj. Ako je to slučaj, morat ćete ih kontaktirati i obratiti im se.

Uključite / isključite način rada u zrakoplovu

 1. Otvori Postavke aplikaciju na vašem iPhoneu
 2. Dodirnite Zrakoplov Prekidač načina rada da biste ga uključili.
 3. Nakon 30 sekundi dodirnite ga ponovo da biste ga isključili

Ponovo pokrenite iPhone

Da biste ponovno pokrenuli iPhone, gumbe možete koristiti kao i obično. Također možete otvoriti Postavke aplikaciju dodirnite Općenitoi dodirnite Ugasiti. Nakon minute uključite iPhone. Ako i dalje dobivate pogreške povezane sa SIM-om, nastavite čitati.

Ažurirajte svoj iPhone

 1. Otvori Postavke aplikaciju na vašem iPhoneu
 2. Dodirnite Općenito.
 3. Dodirnite Ažuriranje softvera.
 4. Ako imate ažuriranje iOS-a na čekanju, dodirnite Preuzmite i instalirajte.

Provjerite ažuriranje postavki prijevoznika

Prijevoznici donose i ažuriranja. Saznajte više o tome što je to i kako provjeriti ažuriranje postavki mobilnog operatera.

Postoji li PIN na vašem SIM-u

Koristim PIN na svojoj SIM kartici. Nakon svakog ponovnog pokretanja iPhonea, pored zaporke uređaja, moram unijeti i svoj četveroznamenkasti PIN SIM kartice. Inače, prikazat će zaključani SIM i ostati neupotrebljiv.

Ovo se sada razlikuje od problema s Nevažećim SIM-om ili Nema SIM-a. Ali ako ste vi ili dijete (tko zna iPhone lozinku) tri puta slučajno ubacili pogrešan kôd SIM kartice, tada je SIM zaključan.

Morat ćete kontaktirati svog mobilnog operatera putem poziva ili chata i zatražiti osobni ključ za otključavanje (PUK kôd). Nakon toga slijedite korake vašeg mobilnog operatera za unos PUK koda na iPhone da biste otključali SIM karticu i koristili je.

Izvadite i ponovo umetnite SIM karticu

 1. Isključite uređaj. Sada zgrabite iglu za izbacivanje isporučenu uz vaš iPhone ili bilo koju sličnu iglu
 2. Koristite ga za uklanjanje SIM kartice. Na iPhoneu 4 i novijim, ladica za SIM je s desne strane. Na originalnom iPhoneu do iPhonea 3GS, nalazi se na vrhu
 3. Možete lagano i vrlo pažljivo čistiti SIM karticu vrlo mekom krpom
 4. Umetnite ga natrag u iPhone i uključite iPhone

Nadam se da će ovo riješiti problem. Ako nije, iPhone zadržite UKLJUČENO, izvadite SIM karticu i ponovno je umetnite. Možete nekoliko puta lagano pokušati.

Isprobajte drugu SIM karticu

Ovu SIM karticu možete koristiti na drugom iPhoneu ili Android telefonu i provjeriti radi li ili ne. Ili možete upotrijebiti drugu SIM karticu i umetnuti je u svoj iPhone. Ako postojeći SIM radi na drugom telefonu, to znači da imate problema sa SIM ladicom na iPhoneu ili nekim mrežnim postavkama (pogledajte sljedeće rješenje).

Ako trenutni SIM ne radi ni na jednom telefonu, to očito znači da je SIM kriv. Mnogi operateri nude zamjenu SIM-a besplatno ili naplaćuju nominalni iznos. Posjetite svoju trgovinu prijevoznika ili ovlaštenog prodavača s potrebnim dokumentima za provjeru i nabavite novu karticu. Imat će isti broj. Osim toga, vaš će se postojeći plan, stanje, vrijeme razgovora itd. Prenijeti na novu SIM karticu.

Resetirajte mrežne postavke

Resetiranjem mrežnih postavki uklanjaju se svi zapamćeni Wi-Fi, VPN konfiguracije, Bluetooth uređaji itd. To, međutim, neće izbrisati nikakve podatke s iPhonea, poput fotografija, glazbe, aplikacija itd. Ipak, preporučuje se sigurnosna kopija iPhonea a zatim nastavite s resetiranjem.

 1. Otvori Postavke aplikaciju na vašem iPhoneu
 2. Dodirnite Općenito.
 3. Dodirnite Resetirati.
 4. Sada dodirnite Resetirajte mrežne postavke.
 5. Unesite lozinku za iPhone i potvrdite dodirom Resetirajte mrežne postavke.

Nakon završetka postupka, na iPhoneu najvjerojatnije nećete imati SIM pogrešku. Ako još uvijek postoje, to snažno sugerira da je problem na fizičkoj strani, odnosno na samoj SIM kartici. Sljedeći logičan korak bio bi preuzimanje mobilne aplikacije vašeg mobilnog operatera putem Wi-Fi veze i kontaktiranje s njima. Također možete nazvati ili posjetiti trgovinu.

# 10. Vratite iPhone na tvorničke postavke

Izbrisat će sve s vašeg iPhonea. Slijedite ovaj vodič za resetiranje i vraćanje uređaja.

Napokon se obratite Apple podršci

Napokon, ako ništa nije pomoglo, vrijeme je da se obratite Apple podršci. Obavezno napravite sigurnosnu kopiju uređaja na računalu ili iCloudu prije nego što posjetite Apple Store.

Sumirati…

Aktivno tražimo sve vrste rješenja koja rade za ljude širom svijeta. Problem s nevaljanim SIM-om ili bez njega sličan je svim softverskim problemima: ne znate uvijek gdje je problem, ali postoji zaobilazno rješenje. Ako ste se suočili i riješili ovaj problem, javite nam koje vam je rješenje odgovaralo.

Možda ćete voljeti pročitati i:

 • Najbolje aplikacije za upravljanje kontaktima i adresarima za iPhone
 • Kako popraviti iPhone Apps zaglavljen na čekanju
 • Najbolje iPhone aplikacije za drugi telefonski broj
 • SIM nije podržan na iPhoneu? 5 popravaka
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found