Blog

3 jednostavna načina za smanjenje veličine PDF datoteke na Macu

Jedan od najboljih načina za uštedu prostora na vašem Macu je smanjenje veličine velikih PDF datoteka. Kad to ne pomogne čak i nakon istovara smeća i brisanja aplikacija, to vam može pomoći da oslobodite dodatni prostor za novi projekt. Istodobno, šanse su da komprimirana verzija može izgubiti stvarnu kvalitetu sadržaja. Pronašli smo način da to učinimo bez ugrožavanja kvalitete. Dopustite nam da vas uputimo kako smanjiti veličinu PDF datoteke na Macu.

 • Kako smanjiti veličinu PDF datoteke na Macu pomoću pregleda
 • Najbolji softver za kompresiju PDF-a za Mac
 • Besplatni internetski PDF kompresor

Kako smanjiti veličinu PDF datoteke na Macu pomoću pregleda

 1. Otvorite PDF datoteku koju želite komprimirati.
 2. Kliknite na Datotekas gornjeg izbornika.
 3. Klik Izvoz.
 4. Dajte mu ime i dodajte oznake ako želite.
 5. Postavite pravo mjesto za spremanje na Mac.
 6. Kliknite traku pored Kvarcni filtar.
 7. Izaberi Smanji veličinu datoteke.
 8. Kliknite na Uštedjeti.

Datoteka će se izvesti na vaše odabrano mjesto. Možete utvrditi razliku u veličini između izvornog pdf-a i komprimirane verzije. Učiniti tako, desnom tipkom miša kliknite datoteku → kliknite Dobiti informacije među opcijama pogledajte veličinu datoteke pored naziva pdf-a.

Kada otvorite komprimiranu datoteku, mogli biste primijetiti kvalitetu sadržaja u kojem nedostaju detalji (uglavnom slike i vizualni elementi) u usporedbi s izvornom verzijom.

Najbolji softver za kompresiju PDF-a za Mac

Dostupno je mnogo web aplikacija koje vam mogu pomoći smanjiti veličinu pdf-a na Mac-u bez gubitka kvalitete. Iako bi neki od njih mogli biti plaćeni, možete pronaći i besplatne programe koji vam omogućuju privremeno sažimanje pdf datoteka. Evo popisa najboljih aplikacija.

 1. PDF stručnjak
 2. PDF element
 3. PDF SAM

Besplatni internetski PDF kompresor

Dolje spomenute web stranice mogu vam pomoći da smanjite veličinu PDF datoteka u roku od nekoliko sekundi.

 1. Adobe Acrobat
 2. PDF kompresor
 3. Volim PDF

Završavati

Pa što mislite, komprimiranjem pdf datoteka pomoglo vam je da uštedite više na svom prostoru? Manje datoteke nemaju smisla, ali veće mogu uštedjeti dovoljno prostora za uvoz novih projekata. Osim toga, na koji način mislite da je najlakše smanjiti veličinu datoteke na Macu? Javite nam u odjeljku za komentare ispod! Osim toga, ako volite koristiti PDF datoteke na Macu, možda biste željeli znati najbolji alat za uređivanje.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found