Blog

Pitanje pražnjenja baterije iOS 14? Savjeti za poboljšanje trajanja baterije na iPhoneu

Imate li neobičan problem ispražnjenja baterije na vašem iPhoneu s iOS-om 14? Da li se često nađete prazne iPhone baterije i prije nego što dan završi? Ovaj sveobuhvatni vodič sadrži više od 13 savjeta, dorada i rješenja za uštedu baterije na iPhoneu s jednostavnim operativnim sustavom iOS 14 ili 13. Pogledajmo.

 1. ISKLJUČITE Lokacijske usluge
 2. Uklonite nepotrebne widgete s početnog zaslona
 3. Koristite tamni način rada
 4. Onemogući osvježavanje aplikacije u pozadini
 5. UKLJUČITE iPhone-ovu svjetlinu
 6. Zatvorite nepotrebne aplikacije
 7. Redovito ponovo pokrenite iPhone
 8. Postavite iPhone licem prema dolje
 9. Onemogućite automatsko preuzimanje i ažuriranje aplikacija
 10. Omogućite optimizirano punjenje baterije
 11. Uključite način niske potrošnje
 12. Ažurirajte svoj iPhone na najnoviju verziju iOS-a
 13. Općenitiji savjeti za uštedu baterije iPhonea u sustavu iOS 14

1. ISKLJUČITE Lokacijske usluge

Mnoge aplikacije poput onih za dostavu hrane, usluge taksija, karte itd. Trebaju pristup lokaciji kako bi uspješno funkcionirale. Druge aplikacije poput vremenskih i sistemskih usluga također često pristupaju lokaciji u pozadini. U većini normalnih situacija to je u redu.

Ali ako je iPhone baterija preniska, isključivanje lokacije pomoći će joj dulje trajati. Evo kako.

 1. Otvori Postavke aplikaciju, pomaknite se prema dolje i dodirnite Privatnost.
 2. Dodirnite Usluge lociranja.
 3. Isključite prekidač za Usluge lociranja.

Bilješka: Čak i u redovnim danima nema smisla davati lokacijama pristup svim aplikacijama. Možete dodirnuti naziv aplikacije i odabrati "Nikad".

2. Uklonite nepotrebne widgete s početnog zaslona

Da, iOS 14 ima izvrsnu podršku za widgete! Ali ako nepotrebno napunite početni zaslon iPhonea ovima, to može imati danak na trajanju baterije.

To je zato što widgeti (poput Vremena ili Vijesti) neprestano osvježavaju podatke kako bi vam pružili najnovije informacije. A to utječe na bateriju.

Da biste uklonili widget: Dugo pritisnite i odaberite Uklonite widgetUkloniti.

3. Koristite tamni način rada

Tamni način rada može značajno (čak i do 30%) produžiti vijek trajanja baterije na iPhone uređajima s OLED zaslonom - iPhone X, XS, XS Max, 11 Pro, 11 Pro Max. (Nažalost, iPhone XR, 11, SE 2020. i svi drugi stari iPhone uređaji koriste LCD zaslon.)

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Zaslon i svjetlina.
 2. U odjeljku IZGLED dodirnite Mračno.

Savjeti: Također možete dugo pritisnuti klizač okomite svjetline Control Center-a da biste omogućili tamni način rada. Uz to, možete dodati njegov zasebni gumb u Kontrolni centar. Volite koristiti svoj glas? Zamolite Siri da omogući ili onemogući tamni način rada.

4. Onemogućite osvježavanje aplikacije u pozadini

Ova značajka često osvježava podatke aplikacije u pozadini. Unatoč sjajnoj iOS optimizaciji, Background App Refresh opterećuje bateriju. Stoga ga je najbolje isključiti.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito.
 2. Dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini.
 3. Dodirnite ponovo Osvježavanje aplikacije u pozadini, a na sljedećem zaslonu odaberite Isključeno.

5. Uključite automatsko osvjetljenje iPhonea

Prema zadanim postavkama uključena je automatska svjetlina. Ali ako ste ikada promijenili ovo, evo kako to još jednom provjeriti.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Pristupačnost.
 2. Dodirnite Veličina zaslona i teksta.
 3. Pomaknite se do kraja i osigurajte prekidač za Automatska svjetlina je zelena.

6. Zatvorite nepotrebne aplikacije

Nekoliko ljudi ima lošu naviku da često napuštaju svaku aplikaciju! Nepotrebno prisilno zatvaranje i ponovno otvaranje aplikacije, kad se izvodi više puta, usisajte više baterije od prosjeka.

Stoga, uvijek izađite samo iz aplikacije koja se loše ponaša, ne reagira ili vam dugo ne treba. Kad se to već kaže, evo kako prisiliti zatvaranje aplikacija.

 1. Na iPhoneu s Face ID-om prijeđite prstom od dna zaslona prema gore i držite. Ako vaš iPhone ima gumb Početna, dvaput ga brzo pritisnite.
 2. Povucite karticu aplikacije prema gore da biste je zatvorili.

7. Redovito ponovo pokrenite iPhone

Jednostavan način da provjerite rade li stvari ispravno na vašem iPhoneu je redovito ga ponovno pokretati. Možete pitati:kako redovito?' Dobro! Nema fiksnog odgovora, ali svoj iPhone volim ponovno pokrenuti jednom u 2-3 dana. Ovo održava sve glatkim.

8. Postavite iPhone licem prema dolje

Jeste li znali da kada iPhone stavite zaslon prema dolje (okrenut prema površini), zaslon se ne svijetli kad primite obavijest?

To značajno štedi bateriju. Dobra stvar je što još uvijek čujete zvuk obavijesti (i vibraciju.)

Uz to, možete također isključiti obavijesti o aplikacijama za nepotrebne aplikacije poput onih za dostavu hrane ili namirnica koje se svakodnevno šalju s pola tuceta beskorisnih upozorenja!

9. Onemogućite automatsko preuzimanje i ažuriranje aplikacija

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite OpćenitoAžuriranje softveraAutomatsko ažuriranje.
 2. Isključite prekidač za Preuzmite ažuriranja za iOS.
 3. Vratite se na glavni zaslon postavki. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Trgovina aplikacijama.
 4. U odjeljku AUTOMATSKI PREUZIMANJA isključite preklopke za Aplikacije i Ažuriranja aplikacija. U odjeljku MOBILNI PODACI isključite Automatsko preuzimanje. Također, dodirnite Automatska reprodukcija videozapisa i isključite ga.

10. Omogućite optimizirano punjenje baterije

Ova značajka smanjuje starenje baterije učeći se iz vaših rutina punjenja i čeka ispiranje baterije nakon 80% dok je ne budete trebali koristiti.

Primjerice, ako iPhone uključite u punjenje preko noći svaki dan u svojoj kući, naučit će vašu naviku. Sada će se telefon normalno puniti do 80%. Ali nakon toga, zaustavit će se punjenje tijekom cijele noći i završiti punjenje nakon 80% (odnosno do 100%) neposredno prije nego što trebate koristiti iPhone - recimo rano ujutro.

Na zaslonu će se pojaviti obavijest koja vam govori kada je zakazano završavanje punjenja. Da biste ga napunili prije, dodirnite i držite obavijest i dodirnite "Napunite odmah".

Na iOS 13 i novijim verzijama optimizirano punjenje baterije omogućeno je prema zadanim postavkama. Za ponovnu provjeru otvorite Postavke aplikacija → BaterijaZdravlje baterije → pobrinite se Optimizirano punjenje baterije je zelena.

11. Uključite način niske potrošnje

Kad punjenje padne na 20%, vidjet ćete skočni prozor koji traži da omogućite način rada s niskom potrošnjom.

Možete ga i UKLJUČITI kad god želite smanjiti zadatke povezivanja baterije (dohvaćanje pošte, pozadinsko osvježavanje aplikacije, automatsko preuzimanje, neki vizualni efekti itd.) I maksimiziranje sigurnosne kopije.

1. Otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Baterija.

2. Omogući Način male snage.

Više informacija:

 • Dodajte gumb za način rada s niskom potrošnjom u Control Center da biste ga brzo omogućili ili onemogućili.
 • Također možete zatražiti od Siri da uključi ili isključi ovu značajku.
 • Nakon što se vaš iPhone napuni do 80%, LPM se automatski onemogućava.

12. Ažurirajte svoj iPhone na najnoviju verziju iOS-a

Ako se stalno suočavate s lošom sigurnosnom kopijom baterije, vrijeme je da svoj iPhone ažurirate na najnoviju verziju iOS-a.

Cijenjeno je da kada iOS verzija abnormalno isprazni bateriju, korisnici o tome glasno govore na Appleovoj stranici za povratne informacije i društvenim mrežama.

Div iz Cupertina sluša i, u sljedećem ažuriranju, popravlja stvari. Ako se suočite s degradiranom sigurnosnom kopijom baterije, preuzmite i instalirajte bilo koje iOS ažuriranje na čekanju.

Istovremeno, ažuriranje aplikacija također može osigurati bolje performanse.

Općenitiji savjeti za poboljšanje trajanja baterije iPhonea u sustavu iOS 14

 • Isključite Wi-Fi i Bluetooth kada nisu potrebni. Obavezno koristite aplikaciju Postavke umjesto Kontrolnog centra.
 • Postavite interval automatskog zaključavanja na 30 sekundi: otvorite aplikaciju Postavke → Zaslon i svjetlina → Automatsko zaključavanje → odaberite 30 sekundi.
 • Uključivanje Smanjivanja pokreta: Otvorite aplikaciju Postavke → Pristupačnost → Pokret → uključite prekidač za Smanjivanje pokreta.
 • Isključite dinamičke pozadine: Ne koristite živu ili dinamičku pozadinu. Umjesto toga upotrijebite fotografiju.
 • Koristite način rada u zrakoplovu u područjima s slabim signalom, poput dok ste u vlaku.
 • Isključite Raise to Wake na svom iPhoneu: Otvorite aplikaciju Postavke → Zaslon i svjetlina → isključite Raise to Wake.

Odjava

Ovo su neka od dugo testiranih i pouzdanih rješenja za produljenje vijeka trajanja baterije iPhonea. Nadam se da ste slijedili ovdje preporuke prema vašoj upotrebi.

Prije nego što krenete, želio bih vas obavijestiti da biste mogli imati lošu pričuvu baterije nakon instaliranja velikog generacijskog ažuriranja. To je zato što najnovija verzija ponovno indeksira iPhone podatke kako bi mogli biti razumno dostupni u pretraživanju Spotlight. Troši značajnu snagu. Nakon što novi iOS završi indeksiranje sadržaja (obično 24-48 sati), vijek trajanja baterije će se poboljšati i vratiti u normalno stanje.

Imate li dodatnih savjeta? Svi smo mi uši! Podijelite ga u odjeljku za komentare u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found