Blog

Najbolje aplikacije za čitanje e-knjiga za iOS 2021. godine

Mlada generacija voli čitati knjige, ali ne u fizičkom obliku. Oni više vole digitalni čitač knjiga. Umjesto da trošite novac na namjenski čitač knjiga, možete zamoliti svoju djecu da preuzmu neke aplikacije za čitanje na njihov iOS uređaj. Ako niste upoznati sa svijetom e-knjiga, evo našeg popisa aplikacija za čitanje e-knjiga za iPad i iPhone.

Jedan od primarnih razloga za odobravanje čitača e-knjiga je što su neki besplatni i omogućuju korisnicima preuzimanje e-knjiga besplatno. Kao i vaše uobičajene tiskane knjige, i e-knjige vam pomažu da označite stranice i istaknete neke tekstove. Na Apple App Storeu možete pronaći razne aplikacije za čitanje e-knjiga. Sastavili smo popis najboljih aplikacija za čitanje e-knjiga koje možete preuzeti na iPad ili iPhone.

Najbolje aplikacije za čitanje e-knjiga za iPad i iPhone

1. Apple Books

Naš osobni favorit je Appleova knjiga, koja je zadani dio na vašem iPhoneu ili iPadu. Apple Books ima impresivnu knjižnicu knjiga; možete birati knjige različitih žanrova od fantastike, nefikcije, kriminalističkih trilera, znanstvene fantastike i fantazije, kratkih priča, povijesti, putovanja i avanture, politike i još mnogo toga.

Izuzetno je ugodno čitati preuzete e-knjige na iPadu ili Macu. Appleov jedinstveni ekosustav omogućuje vam pristup tim sadržajima na svim vašim iOS i Mac uređajima.

Cijena: Besplatno (samo na Apple Watchu)

preuzimanje datoteka

2. Amazon Kindle

Ne morate trošiti novac na uređaj Kindle nakon što preuzmete ovu aplikaciju na iPad ili iPhone. Nosite biblioteku sa sobom kamo god krenuli. Kada kupite e-knjige na Amazonu, one će se automatski prikazati u aplikaciji. Ako ste pretplatnik Amazon Prime ili Kindle Unlimited, e-knjige možete preuzeti izravno u aplikaciji.

Upečatljiva značajka Kindlea je uzorak; aplikacija nudi besplatni uzorak bilo koje e-knjige, pa prije nego što pritisnete gumb za kupnju, pročitajte taj uzorak i zatim naprijed. Osim knjiga, ova aplikacija nudi vam časopise, novine, grafičke romane i udžbenike.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Wattpad

Wattpad predstavlja jedinstveni koncept otkrivanja vaše priče. Za razliku od ostalih običnih aplikacija za čitanje e-knjiga, ova vam omogućuje da svoju priču ispričate svijetu. Ova aplikacija ima globalnu zajednicu s više od 70 milijuna čitatelja, a svi pisci povezani su snagom priče.

Možete čitati ili pisati originalne priče i otkriti ih snagom Wattpad tehnologije i zajednice. Postoje priče na više od 50 jezika širom svijeta. Wattpad je također prenio izuzetno popularne priče koje su nadahnule blockbuster filmove.

Cijena: Besplatno (Wattpad Premium - mjesečno - 5,99 USD)

preuzimanje datoteka

4. Kutak

Barnes & Noble omogućuje vam pristup preko četiri milijuna e-knjiga na svom čitaču e-knjiga Nook. Uz ovo, dobili ste pristup grafičkim romanima, časopisima i stripovima u izdanju Barnes & Noble. Ova aplikacija nudi vam više od 75000 besplatnih naslova; tako da možete isprobati nove naslove ili novu seriju.

Za ugodno čitanje, ova iOS aplikacija ima značajke poput prilagodljivih fontova, razmaka između redova, margina, animacija stranica i svjetline zaslona. Tijekom čitanja knjiga možete dodavati bilješke, oznake i istaknute dijelove.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

5. Scribd - audio knjige i e-knjige

Scribd je vaše rješenje na jednom mjestu za uživanje u nekoliko audio knjiga, e-knjiga, članaka iz časopisa, odabranih notnih zapisa i istraživačkih dokumenata. Možete preuzeti e-knjige i čitati ih izvan mreže. Ova aplikacija također vam omogućuje udobno stvaranje bilješki i napomena. Možete dodati i oznake, kao i prilagoditi veličinu fonta, vrstu i boju pozadine. Mogućnost izbora između vodoravnog ili okomitog pomicanja stranice lijep je dodatak.

Da biste uživali u Scribdu, potrebna vam je pretplata. Pristupačan je, koristan i otvara nekoliko ekskluzivnih pristupa. Ako redovito čitate knjige ili volite slušati audioknjige, ova je aplikacija pouzdana opcija.

Cijena: Besplatno (članstvo u Scribd - 8,99 USD)

preuzimanje datoteka

6. Kobo knjige

Kobo ima više od 6 milijuna naslova; to znači da ste razmaženi za izbore. Osim e-knjiga, Kobo ima i audio knjige. Obje vrste knjiga možete kupiti s Koboove police. Bogata biblioteka knjiga Kobo zadovoljava vaše ukuse za različite žanrove u čitanju.

Ako čitate knjige za liječenje nesanice, upotrijebite noćni način rada na Kobo Books; ova značajka olakšava vam čitanje na očima prije spavanja. Zaslon možete zaključati u portretnom ili pejzažnom načinu; pa čak i ako okrenete uređaj, knjiga nikada neće promijeniti način rada.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. Pretraživanje e-knjiga putem softvera Inkstone

Za razliku od ostalih čitača e-knjiga i knjižnica, ovaj ima modernu zbirku knjiga. Ako klasika nije vaš tip, možete pregledavati moderne naslove u svim žanrovima. Kao i druge aplikacije, knjige možete preuzeti u aplikacije Kindle, Nook, iBooks ili Megareader.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

8. KyBook 3

Značajna značajka KyBook 3 je da možete spremati e-knjige u svim glavnim formatima. Čak i ako ste preuzeli e-knjige iz različitih izvora, možete ih pohraniti i pročitati na KyBook 3. Zatim možete koristiti pohranu u oblaku za pristup svojim knjigama s bilo kojeg mjesta.

Putem podrške za OPDS kataloge imate pristup ogromnoj kolekciji besplatnih elektroničkih knjiga na vašem iPhoneu ili iPadu. Mijenjajte teme i boje ove aplikacije tijekom različitih doba dana. Da biste dobili osjećaj tiskane knjige, ova aplikacija omogućuje vam okretanje stranice pomicanjem, uvijanjem i pomicanjem.

Cijena: Besplatno (nadogradnja na verziju - 4,99 USD)

preuzimanje datoteka

9. Pretraživač knjiga e-knjiga

Pristupite više od 2 milijuna e-knjiga u ovoj aplikaciji za čitanje knjiga koju je razvio WeiZi Liang. Aplikacija se udružila s projektima Gutenberg, Internet arhiva, FeedBooks, Bean Books, SmashWords, Tuebl itd. Čitajte i uživajte u klasicima, fantastici, misterijama, trilerima, romansi, fantazijama, znanstvenoj fantastici i još mnogo toga.

Ako ne želite koristiti ovaj čitač e-knjiga, knjige možete otvoriti u aplikacijama iBooks, Kindle, Kobo, Nook, GoodReader, Stanza i drugim.

Cijena: Besplatno (Pro verzija - 2,99 USD)

preuzimanje datoteka

10. iReader

Ova je aplikacija raj za ljubitelje knjiga. Onog trenutka kada pokrenete ovu potpuno besplatnu aplikaciju, vidjet ćete razne kategorije kao lijepe ikone. Postoje kategorije za beletristiku, povijest, književnost, romane, kratke priče, klasike, poeziju, dječje knjige, misterije i mnoge druge. To je zapanjujuće. Kada dodirnete bilo koju kategoriju, predstavit će vam se razne knjige. Dodirnite onu koju želite preuzeti i počnite čitati.

iReader je ono što bi svaka aplikacija za knjige trebala biti! Jednostavno je do srži i jednostavno. Sučelje je čisto i lijepo. Imate mogućnost čitanja knjiga s tamno crnom pozadinom. Također možete pogledati poglavlje knjige i brzo doći do željene stranice. Svaka knjiga koju preuzmete premješta se u odjeljak "Moje knjige" radi jednostavnijeg pristupa. Ova je aplikacija izvanredna i morate je jednom provjeriti.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

To je sve narode!

Sumirati…

Knjige su nam najbolji prijatelji jer nikad ne varaju i ne vrte iza leđa. U društvu knjiga uvijek ste sretni; čitanje e-knjiga trend je među mladim čitateljima. Dok čitate svoju omiljenu knjigu na bilo kojem čitaču e-knjiga, pripazite da ne zadrijemate; u suprotnom, izbacit ćete svoj premium iPhone ili iPad iz krila.

Možda biste htjeli provjeriti i ove postove:

  • Najbolji čitači posjetnica za iPhone
  • Čitač vijesti za iPhone
  • Najbolje aplikacije za čitanje stripova za iPhone i iPad

Koju aplikaciju za čitanje e-knjiga imate na iPadu ili iPhoneu? Podijelite svoje povratne informacije s u okviru za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found