Blog

Kako provjeriti zaključavanje aktivacije iPhonea putem Appleove stranice za podršku

Kad je Apple u siječnju ove godine uklonio stranicu sa statusom zaključavanja iCloud Activation Lock, to me nije iznenadilo. To je učinjeno iz sigurnosnih razloga kako bi se spriječilo hakiranje koje iskorištava ukradeni serijski broj.

Pomoću tog web alata svatko može lako provjeriti status značajke Activation Lock. Vjeruje se da bi hakeri koristili ovaj web alat za reaktiviranje opečenih iPhonea. Oni bi unijeli iPhoneov IMEI (International Mobile Equipment Identity) na web stranicu iCloud Activation Lock kako bi promijenili serijski broj pohranjen na uređaju i zaobišli zaključavanje aktivacije.

Potencijalni kupci ili vlasnici i dalje mogu provjeriti status zaključavanja aktivacije iPhonea putem stranice Apple Support zbog rupe. Otkrijmo kako to djeluje!

Kako provjeriti status zaključavanja aktivacije iPhonea putem Appleove podrške

Bilješka: Ovaj trik možda neće uspjeti za sve korisnike, bilo gdje. Apple bi uskoro mogao popraviti ovu rupu koja omogućuje provjeru statusa zaključavanja aktivacije.

Korak 1. Pokrenite bilo koji web preglednik na iOS uređaju ili računalu i idite na web stranicu Apple Support.

Korak 2. Dalje, s dostupnog popisa uređaja morate odabrati iPhone.

Korak # 3. Sada kliknite bilo koju kategoriju pretraživanja koja je povezana s hardverom. Kao na primjer, popravci i fizička oštećenja ili baterija, napajanje i punjenje. Zatim trebate odabrati određeni problem kao što je zaslon puknut, kvalitet zaslona ili zaslona.

Korak # 4. Dalje morate kliknuti na Send / Bring in to repair.

Korak # 5. Sada unesite serijski broj iPhonea, IMEI ili MEID kako biste provjerili status zaključavanja aktivacije.

Za svaki slučaj ako je na vašem iOS uređaju omogućen Find My iPhone i Activation Lock, dobit ćete poruku koja glasi "Žao nam je, ali ne možemo stvoriti popravak dok je Find my iPhone aktivan."

Pokušajte odabrati drugi problem s uređajem ako ne možete provjeriti status zaključavanja aktivacije svog uređaja.

Donja linija

Iskreno govoreći, vrlo sam zadovoljan uklanjanjem web alata koji omogućuje provjeru je li iPhone ukraden. To je važno odvraćanje koje može spriječiti hakiranje. Kakav je vaš stav o tome? Obavijestite nas to u komentarima.

Možda ćete htjeti pročitati: kako daljinski onemogućiti Find My iPhone pomoću iClouda.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found