Blog

Upravljajte 10 stvari koristeći iPhone kao daljinski upravljač

Tehnologija je tako moćna stvar. Sastavite popis stvari koje iPhone može učiniti, a onda kad pomislite da je "to gotovo", pojavi se još jedna značajka. Za većinu redovnih korisnika iPhone je pametni telefon koji šalje tekst, poziva, povezuje se s internetom, igra igrice, glazbu, videozapise, video chatove itd., Ali onda, za nekolicinu nas, ima još jednu svrhu.

IPhone se često koristi kao daljinski upravljač za povezivanje s puno uređaja. Vjerojatno znate da iPhone može daljinski upravljati glazbom koja se reproducira na iTunesu (na Mac / PC-u), ali onda je to samo vrh ledenog brijega. Uz korištenje iPhonea kao daljinskog upravljača, možete kontrolirati mnoštvo naprava oko sebe. Od protuprovalnih alarmnih sustava do vašeg Xboxa, iPhone postaje savršeni univerzalni daljinski upravljač putem određenih aplikacija. Više nakon skoka!

10 najpopularnijih stvari kojima možete upravljati pomoću iPhonea

Evo popisa 10 popularnih stvari kojima možete upravljati pomoću iPhonea kao daljinskog upravljača. Oh, imajte na umu da je ovo ionako samo "vrh ledenog brijega". Bezbroj je stvari kojima možete upravljati svojim iPhoneom. Upravo smo ovdje sastavili popis od deset.

# 1. Apple TV

Pa, ovo je najjednostavnije što može dobiti. Appleova aplikacija Remote omogućuje vam upravljanje Apple TV-om s bilo kojeg mjesta unutar Wi-Fi dometa. To stvari stavlja u perspektivu jer se možete kretati kroz sav sadržaj na Apple TV-u izravno s iPhonea, reproducirati / pauzirati, FF-a i učiniti puno više bez potrebe za ponovnim traženjem originalnog daljinskog upravljača.

Još bolje, s iOS-om 11 ili novijim, Apple TV-om možete upravljati izravno iz Control Center-a na iPhoneu.

# 2. iTunes

Na Mac / PC-u, pomoću aplikacije Remote, možete upravljati svojom iTunes bibliotekom s iPhonea. I pod kontrolom, ne mislimo samo na reprodukciju / pauzu / premotavanje / reprodukciju glazbe. Govorimo o potrazi za sljedećom pjesmom na popisu, stvaranju Genius popisa za reprodukciju izravno s vašeg iPhonea ... da, ovdje govorimo o punopravnoj kontroli.

# 3. Uređaji s omogućenim HomeKit-om

Upravljanje uređajima s omogućenim HomeKitom jednostavno je jednostavno s iPhoneom. Možete bez problema kontrolirati gotovo sve što postoji u vašem raju. Od svjetla, klima uređaja, stropnog ventilatora, brave do termostata, moći ćete ih fino podesiti izravno sa svog iOS uređaja. Ipak iskoristiti prednost ove impresivne značajke? Slijedite ovaj cjeloviti vodič za upotrebu aplikacije Home i prilagodbu dodataka HomeKit na iPhoneu.

# 4. Pametni televizori

Samsung, Viera, LG, Sony, Panasonic i gomila drugih proizvođača pametnih televizora izdaju aplikacije za iPhone koje pretvaraju vaš pametni telefon u moćan daljinski upravljač. To koristi na dva načina: ne morate više koristiti daljinski upravljač i ne morate brinuti o vidljivosti IR daljinskih upravljača. Budući da iPhone daljinski upravlja putem WiFi-ja, na kraju upravljate televizorom bilo gdje u svojoj kući.

# 5. PowerPoint i uvodne prezentacije

Aplikacije poput MyPoint i Keynote Remote omogućuju vam upravljanje onim džez prezentacijama koje izvodite izravno sa svog pametnog telefona. Ionako iPhone stalno nosite sa sobom, pa zašto se mučiti držeći još jedan maleni daljinski upravljač kad možete obaviti stvari s onim što već imate?

# 6. Desktop, Mac

Ah, ovdje stvari postaju najzanimljivije. Pa, VNC aplikacije za iPhone nisu nove i one su ovdje već dugo. Možete koristiti osnovni softver poput Team Viewera, a zatim Mac / PC povezati s iPhoneom - i njime nevjerojatno upravljati.

# 7. Kućni stereo

Kućna stereo scena prilično je defragmentirana, ali provjerite pruža li vaš kućni stereo aplikaciju koja vam omogućuje kontrolu glazbe na njoj putem vašeg iPhonea! Neki playeri omogućuju vam upravljanje glazbom putem Bluetootha, ali većina modernih stereo postavki dolazi s aplikacijom i podrškom za Wi-Fi: pa, to je poprilično dobro, zar ne!

# 8. VLC Media Player

VLC Remote za iPhone je nevjerojatna mala aplikacija koja vam pomaže u kontroli VLC playera na vašem Mac / PC-u. Postoji besplatna verzija koja je prilično dovoljna da pokrene stvar. Ako puno koristite VLC, ovo bi dovršilo paket.

# 9. Xbox Media Center

Nisam sasvim siguran koristi li puno ljudi Media Center na Xboxu (XBMC), ali XBMC možete kontrolirati izravno sa svog iPhonea pomoću službene aplikacije.

10. Pametni zvučnik

Pametni zvučnici postali su velika pomama ovih dana. Omogućeni virtualnim asistentom, dizajnirani su da vas ne samo zabave vrhunskom glazbom već i čitaju vijesti, pričaju viceve i zovu, šalju poruke i još mnogo toga. Pomoću iPhonea možete besprijekorno upravljati pametnim zvučnicima poput Amazon Echo, Sonos One i HomePod.

To je sve, prijatelji!

Pratite nas!

Postoji nekoliko prilično pametnih daljinskih aplikacija poput AnyMote i SURE koje vam omogućuju upravljanje raznim stvarima poput DVD-a, set-top box uređaja, medija playera, klima uređaja i još mnogo toga. Ako ste u potrazi za nekim praktičnim aplikacijama za rješavanje nekoliko stvari, provjerite ih. Jasno je da je vaš iPhone više nego samo telefon.

Možda biste htjeli zaviriti i u ove postove:

  • Najbolje produktivnosti za iPhone i iPad
  • Prezentacijske aplikacije za iPhone
  • Najbolje aplikacije za upravljanje projektima za iPad
  • Najbolje aplikacije za upravljanje datotekama za iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found