Blog

Ne možete izbrisati aplikacije na iPhoneu i iPadu u iOS 14? Kako to popraviti!

Obično je prilično jednostavno deinstalirati aplikacije na iPhoneu ili iPadu. Međutim, ponekad možete naići na neke neočekivane probleme, a to može biti nevjerojatno frustrirajuće. Da bismo vam pomogli, imamo nekoliko provjerenih rješenja koja možete isprobati. Dakle, ako ne možete izbrisati aplikacije na iPhoneu i iPadu u iOS 14, iOS 13 ili iPadOS 14, evo kako to popraviti.

 • Zašto ne možete izbrisati aplikacije na iPhoneu i iPadu?
 • Onemogućite ograničenja za brisanje aplikacija na iPhoneu i iPadu
 • Izbrišite aplikacije koje čekaju
 • Ponovo pokrenite iPhone

Zašto Ne mogu Izbrišete aplikacije na iPhoneu i iPadu?

  • Možete izbrisati sve aplikacije trećih strana i nekoliko ugrađenih Appleovih aplikacija. Ali ne možete ukloniti osnovne sistemske aplikacije kao što su Telefon, Poruke, Postavke, Fotografije, Kamera, Safari, App Store, Sat, Find My, Health i Novčanik.
  • Mogućnost brisanja aplikacija ograničena je u odjeljku Vrijeme zaslona.
  • Preuzimanje aplikacije na čekanju zamrznuto je.
  • Ako iPhone daje vaš poslodavac, škola ili druga takva organizacija, možda ima određeni profil koji možda sprječava deinstalaciju određenih aplikacija. Za pomoć kontaktirajte nadležnog administratora.

Onemogućite ograničenja za brisanje aplikacija na iPhoneu i iPadu

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Vrijeme zaslona.
 2. Dodirnite Ograničenja sadržaja i privatnosti. [Napomena: Ovdje, ako vidite, Uključite vrijeme zaslona, to znači da ova značajka nije aktivna. Preskočite donje korake i prijeđite na sljedeće rješenje.]
 3. Dodirnite Kupnje u iTunes i App Storeu. Na upit unesite šifru vremena zaslona.
 4. Dodirnite Brisanje aplikacija i odaberite Dopustite.

Sada se vratite na početni zaslon iPhonea i pokušajte izbrisati aplikaciju. Sad ne bi trebalo biti problema.

Izbrišite aplikacije koje čekaju

Aplikacije za čekanje su one koje nisu u potpunosti preuzete (ili ažurirane) i zaglavljene su s tekstom "Čeka se ...‘Ispod sive ikone aplikacije.

Da biste to popravili (odnosno neka aplikacija preuzme), pobrinite se da vaš iPhone ima dovoljno slobodnog prostora i da je povezan s jakim Wi-Fi mrežom ili mobilnim podacima. Nakon završetka instalacije možete normalno ukloniti aplikaciju.

U slučaju da želite prekinuti instalaciju aplikacije na čekanju i izbrisati je, dugo pritisnite ikonu aplikacije i odaberite Otkaži preuzimanje iz skočnog prozora.

Ako ne vidite ovu opciju, nastavljajte pritiskati ikonu aplikacije dok ne budete u načinu migovanja. Sada, u iOS 14, dodirnite čekajućiikona minus aplikacije (ako ga vidite) i onda Izbriši aplikacijuIzbrisati. U iOS 13 dodirnite križna ikona i konačno Izbrisati.

Ponovo pokrenite iPhone

Ovo je gotovo sigurno rješenje za uspješno rješavanje ovog problema. Kada ne možete ukloniti aplikacije, samo naprijed i ponovo pokrenite iPhone.

Možete koristiti gumbe (kao što to obično činite) ili otvoriti Postavke aplikacija → OpćenitoUgasiti, za isključivanje uređaja.

Nakon minute uključite iPhone i pokušajte izbrisati aplikaciju. Ne biste trebali imati problema s izvođenjem ove radnje.

Odjava

To je ono što morate učiniti kada ne možete izbrisati aplikacije na iPhoneu ili iPadu. Napokon, ako ništa ne pomogne, resetirajte sve postavke iz aplikacije Postavke → Općenito → Resetiraj → Resetiraj sve postavke. Kada se postupak dovrši, pokušajte deinstalirati aplikaciju.

PROČITAJTE DALJE:

 • Najbolje aplikacije za iPhone 11 i iPhone 11 Pro
 • Najbolje aplikacije za upoznavanje za iPhone
 • Kako zaključati aplikacije na iPhoneu i iPadu
 • Koji iPad imam? Pronađite model i generaciju iPada
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found