Blog

Kako očistiti i ubrzati stari iPad?

Ovaj post proizlazi iz pitanja čitatelja Mikea. Imate stari iPad (izvorni, iPad 2 itd.) I s godinama je postajao spor, dodir je izgubio osjetljivost, aplikacije se često patetično polako učitavaju / zaglave i iskoči hrpa drugih problema . Kako se riješiti ovoga?

Čišćenje vašeg iPada može ga u velikoj mjeri ubrzati. Najneposrednije prednosti koje sam doživio su poboljšane performanse baterije, brži iPad koji reagira i sveukupno bolje iskustvo.

Shaun je napisao post o pretvaranju iPhonea u novi uređaj čišćenjem i korištenjem nekoliko aplikacija. To je dobar post za početak, ali pogledajmo detaljnije nekoliko stvari koje možete učiniti sa svojim iPad 1, iPad 2 kako biste ih ubrzali.

Radi li vaš iPad sporo? Evo kako očistiti i ubrzati stari iPad

Evo čime ćemo se baviti:

 • Brisanje podataka: Resetiranje stvari
 • Nadogradnja na novi iOS? Je li vrijedno?
 • Ažuriranje aplikacija u odnosu na korištenje "boljih" aplikacija
 • Oslonite se na stock aplikacije
 • Jailbreak & More
 • Fizički dio: Čišćenje, ciklus suhog punjenja

Brisanje podataka (kako reformatirati iPad)

Jedna od prvih stvari koje biste trebali učiniti je raščistiti sve stvari. Podaci se akumuliraju tijekom duljih razdoblja upotrebe, pa čak i ako napravite sigurnosnu kopiju / sinkronizaciju, podaci se jednostavno akumuliraju. Većina aplikacija lokalno pohranjuje podatke na iPhoneu, tako da se koristi puno. Aplikacije kao što su Camera, Photo Booth, Safari, Mail bit će glavni prioritet.

Naravno, želite zadržati svoje podatke, tako da je najbolje "kustos" - izbrisati podatke koji nisu potrebni. Ponekad mislite da su vam potrebni određeni podaci, ali ih godinama ne dodirujete. Dakle, ključno je biti vrlo strog u onome što želite zadržati.

Uklonite stvari koje ne želite iz svake aplikacije koja pohranjuje podatke. Možete saznati upotrebu ako prijeđete na Postavke → Općenito → Korištenje.

Nakon što izbrišete sve ostalo, možete napraviti sigurnosne kopije putem iTunes / iCloud. iCloud je bolje rješenje ako mene pitate, ali ako vam odgovara iTunes sigurnosna kopija, iskoristite to.

Zatim, nakon što se sve sigurnosno kopiraju, krenite na Postavke → Općenito → Resetiraj i resetirati sve stvari. Zapamtite, uklonit ćete sve - izbriši sve podatke - i postavljanje iPada kao novog.

Najveća je prednost što je vaš iPad očišćen od svih podataka. Trebali biste odmah primijetiti bržu obradu.

Nadogradnja na novi iOS

Apple kaže svakom vlasniku uređaja da pokrene najnoviji iOS koji je objavio. To je u općem interesu, da, ali iz svog iskustva vidio sam da za svaki uređaj postoji vrhunac zbog fizičkih ograničenja. Ako niste nadogradili na najnovije, ponekad je u redu i bolje je pokrenuti nižu verziju. Kao takvo, pokretanje niže verzije neće uzrokovati probleme.

Dakle, kada se odlučite za vraćanje putem iTunesa, odlučite želite li nadograditi ili pokrenuti istu verziju na kojoj je pokrenut iPad.

Da biste instalirali određenu verziju firmvera za iOS, sve što trebate jest:

 • Preuzmite ispravan firmver s ipswdownloader.com
 • Sada spojite svoj iPad s računalom. Otvorite iTunes
 • Držite Shift i pritisnite Restore
 • Odaberite IPSW koji ste preuzeli

Ponekad se pogreške pojave kad pokušate smanjiti verziju, a Apple to ne dopušta. Postoje načini da se zaobiđu.

Ažuriranje aplikacija u odnosu na korištenje "boljih" aplikacija

Nove, ažurirane aplikacije veće su veličine od starijih. To je uobičajena norma jer se uglavnom dodaju nove značajke. Nažalost, ovo se ne uklapa dobro za velike aplikacije koje se izvode na starijim iOS uređajima kao što je iPad 2.

Da biste prevladali ovaj problem, možete učiniti samo jednu stvar: potražiti prikladnu alternativu manje veličine. Da, to je u nekoliko slučajeva spor i zamoran proces. Za razliku od Androida - gdje možete instalirati starije verzije aplikacija iz APK datoteke - ne možete ponovo instalirati stariju verziju aplikacije pomoću IPA datoteke na iPhoneu, osim ako niste geek duboko u instalaciji jailbreakinga i crack-a.

IPad 2 napravljen je za pokretanje velikih aplikacija, ali s vremenom to ne ide dobro s naknadnim ažuriranjima koja povećavaju osnovnu veličinu aplikacije. Zato:

 • Možete se suzdržati od ažuriranja aplikacije ako mislite da već zauzima prilično puno prostora
 • Možete pronaći alternative koje su minimalnog stila

Oslonite se na stock aplikacije

Govoreći o aplikacijama, što je više moguće, oslanjajte se na dionice koje dolaze u paketu s iOS-om. Na taj način štedite puno prostora i koristite resurse kako su zamislili sami Appleovi iOS inženjeri.

Tvrdi da ovo nije "popravak", ali opet, govorimo o optimalnim metodama za ubrzavanje vašeg iPada. Ako upotrebljavate zasebnu aplikaciju za podsjetnike veličine 15 MB, a pohranjuje puno podataka, možda biste se trebali pokušati vratiti na osnovnu aplikaciju Podsjetnici na iPadu. Jednako kao što su vrijeme, bilješke, kalendar, pošta. Mail, posebno. I preglednici naravno.

Jailbreak & More

Jailbreak je smiješan. Ponekad zastarjelo podešavanje baci stvari u nered, a iPad / iOS uređaj postane spor, ne reagira ili sasvim nefunkcionalan. Ali naravno, ne kažem da ne biste trebali bježati iz zatvora ili koristiti ugađanja.

Ako imate stari iPad koji sporo ili ne reagira, podešavanje jailbreaka može biti jedan od uzroka. Zastarjeli, mislim. Provjerite jesu li podešavanja koja upotrebljavate ažurirana. Suprotno aplikacijama iz App Storea, zastarjeli dotjerivanja često uzrokuju puno problema. Zato je bolje da ih povremeno ažurirate. Također, saznajte koje ugađanja ne koristite i uklonite ih.

Fizički dio: Čišćenje, ciklus suhog punjenja

Fizičko čišćenje iPada može igrati vitalnu ulogu u osiguravanju da gumbi - posebno gumb za početnu stranicu - rade u redu. Možete koristiti poluvlažnu krpu za brisanje prašine s iPada, a razgovarali smo i o upotrebi WD-40 za čišćenje gumba Početna. (neki stručnjaci preporučuju NE koristiti ga ili bilo koji drugi sprej koji istiskuje vodu).

Što se tiče baterije, trebali biste - jednom u mjesec dana - dopustiti da se iPad baterija potpuno osuši. A zatim ga pustite da se napuni do punog kapaciteta (dok ga u međuvremenu ne koristi). Da biste to učinili brže, dok se iPad baterija isprazni, UKLJUČITE način rada u zrakoplovu. Zatim ga napunite do 100% - to obično traje puno manje vremena. Kada završite, možete isključiti način rada u zrakoplovu i normalno koristiti iPad.

Postoji naravno nekoliko ograničenja. Vrijeme na iPadu uzima svoj danak i postoje neke stvari koje ne možete promijeniti. Na primjer, osjetljivost na dodir može se vratiti ili ne vratiti u normalu nakon što vratite iPad. Ako se radi o fizičkom problemu, u osnovi ne možete ništa učiniti. Međutim, ako se radi samo o softverskom kvaru, jednostavno resetiranje ispravlja stvari.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found