Blog

iPhone kaže "Ovaj dodatak možda nije podržan"? Evo popravka!

Do sada je vaš uobičajeni kabel radio do oznake. Iznenada se čini da je poludjelo i više puta dobivate pogrešku "Ovaj dodatak možda nije podržan", čitajući da nije kompatibilan za punjenje vašeg iPhonea. Da budem iskren, to nije neobičan problem, a mnogi korisnici iPhonea, uključujući mene, susreli su se s njim u jednom ili drugom trenutku. To se uglavnom događa kada imate neovjereni Lightning kabel. Međutim, postoje slučajevi kada ćete ovaj problem možda vidjeti čak i kada svoj pametni telefon punite Apple MFi kabelom. Postoji nekoliko trikova koji su mi pomogli u rješavanju ovog problema. Nadamo se da će kliknuti i za vas!

Kako popraviti ovaj pribor možda neće biti podržan na iPhoneu ili iPadu

  • Provjerite je li otvor za munje čist
  • Isključite uređaj iz izvora napajanja i ponovno ga pokrenite
  • Isključite uređaj dok se puni
  • Isprobajte drugačiji gromobranski kabel
  • Ažurirajte iOS

Provjerite je li otvor za munje čist

Prvo što biste trebali provjeriti je da provjerite je li priključak Lightning čist. Uzmite pomoć klinova da biste se riješili otpadaka ili džepnih vlakana koji možda sprečavaju dodatak da puni uređaj.

To mi se dogodilo u nekoliko navrata. Kad sam očistio port, mogao sam bez problema napuniti iPhone. Dakle, pokušajte prije nego što prijeđete na druga rješenja.

Isključite uređaj iz izvora napajanja i ponovno ga pokrenite

Još jedan trik koji mi je uspio je priključiti iPhone da se puni kad se ponovno pokrene. Dakle, kad dobijete pogrešku, isključite punjač. Zatim ponovno pokrenite uređaj. A kad se ponovno pokrene, ponovo uključite punjač.

Kad se iPhone ponovo pokrene, punjenje će i dalje teći bez problema. Ako je to slučaj, dobili ste bitku - za sada.

Isključite uređaj dok se puni

Da biste spriječili da se poruka o pogrešci više puta pojavljuje, isključite uređaj dok se puni. Da, nije idealno rješenje i možda ćete propustiti važne pozive. Ako je to zbog softverskih smjernica, isključenje telefona najvjerojatnije će ga zaobići i pustiti da se iPhone napuni. Ali kad drugi trikovi ne uspiju, ne bi bilo pametno ne dati mu priliku.

Isprobajte drugačiji gromobranski kabel

Ako se problem nastavi, pokušajte napuniti iPhone drugim kabelom. Ako svoj iPhone možete napuniti bez ikakvih problema, kabel je možda glavni krivac problema.

Dodatak bi mogao biti oštećen. Pregledali smo najbolje Lightning kabele za iPhone, tako da možete brzo odabrati učinkovitiji za svoj uređaj. Oni su certificirani za MFi i pružaju sigurno rješenje za punjenje. Osim toga, ti su kabeli dobro građeni i u potpunosti sposobni odoljeti trošenju.

Ažurirajte iOS

Još nemate sreće? Čekajte, postoji još jedno pouzdano rješenje koje možete isprobati.

Nova verzija iOS-a često dolazi s više ispravki programskih pogrešaka i poboljšanjima performansi. Ako je dostupno ažuriranje, pokušajte ažurirati svoj iPhone na najnoviju verziju iOS-a. Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera, a zatim preuzmite i instalirajte ažuriranje.

To je poprilično to!

Video: Ispravak: Ova dodatna oprema možda nije podržana

Završavati

Pod pretpostavkom da je problem iza vas i da više ne prati vaš iPhone. Mogu li znati trik koji je kliknuo za vas?

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:

  • Kako poboljšati vijek trajanja baterije na iPhoneu
  • Kako riješiti problem s Wi-Fi mrežom na iPhoneu i iPadu
  • iPhone X trči presporo: Savjeti za ubrzavanje zvijeri
  • Kako ukloniti zaglavljeni dodatak glazbenog playera sa zaključanog zaslona iPhonea
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found