Blog

iPad se polako puni? Savjeti za brže punjenje iPada

Do nedavno se vaš iPad punio normalnom brzinom. I bili ste (više ili manje) zadovoljni zadanom učinkovitošću punjenja. No, nešto krene po zlu - niotkuda - što uzrokuje da se vaš iPad puni prilično sporo. Dakle, polako, čini se da to traje zauvijek!

Pa, ako vam gornji scenarij zvuči poznato, stigli ste do pravog vodiča za rješavanje problema. Za početak, moglo bi biti više razloga za tromim punjenjem vašeg iPada. Dakle, zabijanje određenog krivca bilo bi ključ za rješavanje ovog problema. Pogledamo različite razloge zašto se iPad polako puni i kako riješiti te probleme.

iPad se polako puni? Savjeti za brže punjenje iPada

Riješite se dvostrukih punjača

Ovaj se uopće ne trudi, zar ne? Dvostruke punjače treba držati na uvali jer mogu biti vrlo opasni. Kada na iPad spojite lažni kabel - za punjenje ili prijenos podataka / sinkronizaciju itd. - vaš će vam iPad prikazati upozorenje da kabel nije podržan. Iako to nije ništa zabrinjavajuće jer još uvijek možete sinkronizirati i raditi stvari, pa čak i puniti, problem je u tome što će punjenje biti patetično sporo. Pazite da izbjegavate lažne punjače.

Vrag bi mogao biti u luci!

Pazite da je priključak za punjenje čist i bez vlasi. Ako se prikazuje skočni prozor "Dodatna oprema možda neće biti podržana", čak i ako je vaš punjač certificiran, pokušajte očistiti priključak. Prvo isključite iPad, a zatim pomoću uobičajene čačkalice nježno uklonite dlačice iz otvora. Nakon što sam nekoliko puta bio na istom kraju primanja, mogu jamčiti za održivost ovog malog trika.

USB punjenje u odnosu na zidne punjače

Kada pokušate napuniti iPad putem računala / prijenosnog računala, snaga koju dobiva je daleko manja od snage koju dobiva kad je spojen na zidni punjač. Zato svi preporučuju da ga punite kroz zid.

U slučaju da ga morate nužno napuniti putem računala, uklonite uređaje povezane s drugim USB priključcima tako da je sva snaga usmjerena prema priključku koji je povezan s iPadom. Ipak, iPad neće napuniti brže od zidnog punjača.

Iskoristite moćnije adaptere

Iako iPad Pros 2018 (12,9-inčni i 11-inčni modeli) dolaze s USB-C adapterom za napajanje od 18 W, ostali iPad-i još uvijek imaju 12 -WW-A adapter za napajanje. Dakle, ako imate vrhunske iPad modele, možete iskoristiti 18 -WWW-C adapter za napajanje kako biste puno brže i učinkovitije napunili svoj tablet. Usporedno s tim, adapteru za napajanje USB-A od 12 W trebaju gotovo 4 sata da u potpunosti napuni iPad.

Ljepljiva napomena: Možete jednostavno provjeriti broj vata na vašoj cigli. Razlikuje se ovisno o iPad modelu: adapter za napajanje od 5 W, 10 W, 12 W ili 18 W.

No, pričekajte trenutak prije nego što ćete se razočarati što ne možete ubrzati punjenje iPada. Iako ne možete brzo napuniti iPad modele opremljene Lightning portom s istim štihom, definitivno možete pojačati brzinu punjenja. Da, dobro ste čuli! Pa, što je rješenje?

Pa, da biste povećali brzinu punjenja svojih klasičnih iPada (onih koji imaju gumb Home), potreban vam je robusni USB-C adapter za napajanje i Lightning to USB-C kabel. Na tržištu su dostupni mnogi visokokvalitetni adapteri i Lightning kabeli. Dakle, odabir učinkovitih nije velika stvar.

Bočna napomena: Postoji li neka kvaka? Ova metoda izvrsno radi samo s najnovijim iPadima, uključujući iPad profesionalce. Međutim, to može pomoći da se drugi iPad modeli malo brže pune. Dakle, imajte na umu ovu važnu izjavu o odricanju odgovornosti prije nego što očekujete da će tablet za samo 30 minuta podići ogromnih 50% punjenja!

Od sada Apple odvojeno prodaje adapter snage 18 W USB-C po cijeni od 23 dolara. Tehnički div također prodaje 30 -WWW-C adapter koji je trenutno dostupan za 35,84 dolara. Što se tiče kabela, Apple Lightning na USB-C kabel košta 18,99 USD. Dakle, nabavite ovu dodatnu opremu za brže punjenje iPada.

Smatrate li ovaj Appleov pribor nešto skupljim? Nema problema, neki značajni proizvođači dodatne opreme nude jednako učinkovite adaptere i kabele po relativno niskoj cijeni.

Ankerov PowerPort II (49,5 W USB-C adapter) dostupan je po cijeni od 29,99 USD. A njegov USB C ka Lightning kabelu [3 ft Apple MFi certificiran] dolazi po cijeni od 14,99 USD.

I u pogledu brzine i učinkovitosti mogu se podudarati s najboljim u poslu.

Ako želite istražiti više USB-C adaptera i Lightning za USB-C kabele, pogledajte naše preglede:

 • Najbolji USB-C punjači
 • Najbolji USB-C kablovi za munje

Što ako niste zadovoljni brzinom punjenja iPad Pro 2018? Pa, možete ići s istim gore spomenutim pravilom. Trebat će vam snažniji USB-C adapter i USB-C na USB-C kabel.

Trenutno je Appleov kabel USB-C to USB-C dostupan za 13,99 dolara. Jeftinija, ali učinkovita opcija tvrtke AkoaDa (3 pakiranja) košta 10,99 USD.

Ne koristite iPad dok se puni

Dok se vaš iPad puni, suzdržite se od upotrebe. Ljudi imaju tu naviku puštati glazbu da pušta dok se njihovi iPadi pune. U redu je ako vrijeme koje je potrebno za punjenje iPada nije važno. Ali ako ga želite brzo napuniti, ne puštajte glazbu, ne gledajte videozapise i ne radite stvari koje mogu potrošiti bateriju vašeg iPada. To je sindrom "ne možeš imati tortu i pojesti je". Punjenje iPada ne znači da ga možete koristiti bez trošenja baterije.

Bočna napomena:

  • Način rada u zrakoplovu može igrati vitalnu ulogu u povećanju brzine punjenja vašeg Apple tableta. Dakle, ako neko vrijeme možete živjeti bez poziva ili poruka, isprobajte ovaj stari hak
  • Ako želite dodatno otkloniti problem polaganog punjenja, ne zaustavljajte se samo s trikom u zrakoplovnom načinu rada. Isključite usluge lokacije (Postavke → Privatnost → Usluge lokacije), Osvježavanje aplikacije u pozadini (Postavke → Općenito → Osvježavanje aplikacije u pozadini), Bluetooth, Wi-Fi, preuzimanja / ažuriranja aplikacija i u osnovi sve što jede u bateriji.

Nekoliko rješenja za rješavanje problema s tromim punjenjem iPada

Iako sam siguran da gore spomenuti trikovi mogu uspjeti u ubrzavanju punjenja iPada, možda neće uspjeti kliknuti ako je u srcu problema skrivena pogreška. U ovoj situaciji moglo bi vam dobro doći nekoliko pouzdanih rješenja u rješavanju problema.

Prisilno ponovno pokrenite iPad

Prisilno ponovno pokretanje poznato je kao alat za rješavanje problema. Dakle, kad naiđete na razne probleme, ne propustite ovog poznatog spasitelja.

 • Na iPad uređajima bez gumba Početna: Pritisnite tipku za pojačavanje glasnoće. Zatim pritisnite gumb za smanjivanje glasnoće. Na kraju pritisnite i držite gornji gumb oko 5 sekundi dok se uređaj ne pokrene i ne pojavi Appleov logotip
 • Na iPadima s gumbom Početna: Pritisnite i držite tipku za uključivanje i isključivanje odjednom dok na zaslonu ne vidite Appleov logotip

Sada pokušajte napuniti iPad. Najvjerojatnije, tablet će se puniti prema očekivanjima.

Ažurirajte softver na iPadu

Ako se i dalje borite da biste se riješili problema s punjenjem na iPadu, ažurirajte softver. Zapanjili biste se kad biste saznali broj problema koje popravlja svako novo ažuriranje softvera (i naravno mnoštvo problema koji se pojave nakon svakog novog izdanja). Idite do aplikacije Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera. Sada znate što trebate učiniti, zar ne?

Brzo uključite iPad ...

Sad kad se čini da je vaš iPad u načinu turbo punjenja jer se već riješio problema, očekujemo da se vratite na posao kao i obično. No prije nego što uskočite u svoje omiljene Netflixove emisije ili preuzmete kontrolu nad svim svojim projektima, podijelite sitnice o tome što vam je pošlo za rukom.

Također, pogledajte ove postove:

 • iPad Pro 12,9-inčni kućišta
 • Najbolji iPad Pro 11-inčni kućišta
 • Najbolji iPad 10,2-inčni kućišta
 • Kožne futrole za iPad Pro od 11 inča