Blog

Kako spremiti iPhone tekstualne poruke na Mac ili Windows

I za profesionalnu i za osobnu komunikaciju, više volim Appleovu aplikaciju za razmjenu poruka. Bilo da se radi o zabavnom Animojiju ili naprednoj razini šifriranja, aplikacija Messages ima gotovo sve osnove kako bih mogao izraziti sve boje osjećaja. Međutim, što više koristim ovu aplikaciju, to više želim zaštititi razmijenjene medije i tekst. Da bih spremio svoje podatke i ujedno im ponudio dodatni štit, prenosim svoje iPhone tekstualne poruke na računalo.

Za razliku od prije, postalo je puno jednostavnije upravljati iMessagesima na iDevices. I samo u slučaju da niste zadovoljni Appleovom ponudom ili želite dobiti veću fleksibilnost u obradi vaših poruka, možete odabrati isprobavanje softvera treće strane.

Kako prenijeti tekstualne poruke ili iMessage s iPhonea na računalo

Jeste li i vi osjećali potrebu da ponudite dodatnu zaštitu za svoje razmijenjene poruke? Ako je odgovor pozitivan, pogledajte sljedeće trikove!

1. način: Sinkronizirajte poruke s iCloudom

Ako koristite najnoviju verziju iOS-a 11 ili noviju i macOS High Sierra ili noviju, svoje poruke možete sinkronizirati s iCloudom. To je savršen način da svoje poruke ne samo sinkronizirate već i pojednostavnite na svim uređajima. A uz visoku razinu šifriranja, svi vaši podaci imaju naprednu sigurnost. Ipak, koristiti ovu vrlo zapaženu značajku? Slijedite naš cjeloviti vodič za početak.

Metoda # 2: Prenesite iPhone tekstualne poruke na računalo pomoću iTunesa

Još jedan staromodni, ali izravni način spremanja poruka na računalo je upotreba iTunesa. Ali jedan od velikih nedostataka ove metode je što morate napraviti sigurnosnu kopiju cijelog uređaja jer ne postoji mogućnost prijenosa samo poruka na računalo.

Ako želite ponuditi dodatnu zaštitu za svoje podatke ili spremiti neke važne podatke poput zdravstvenih podataka, povijesti web mjesta, spremljenih lozinki, Wi-Fi postavki, možete odabrati šifriranje sigurnosne kopije iTunesa. Da biste to učinili, prijeđite na ovaj praktični vodič.

Metoda 3.: Upotrijebite programe trećih strana za prijenos iPhone poruka na Mac ili Windows PC

Za svaki slučaj, ako niste zadovoljni s gornje dvije metode, možete koristiti softver treće strane za Mac ili Windows za prijenos iPhone poruka na računalo.

Postoje neke aplikacije koje sam isprobao i čine mi se vrlo korisnima: iExplorer, EaseUS MobiMover i Decipher TextMessage. Možete im i vrtjeti besplatnu verziju kako bi shvatili vrijede li vašeg vremena ili ne.

Govoreći o iExploreru, to je cjeloviti iPhone upravitelj koji vam omogućuje prijenos nekoliko datoteka, uključujući Poruke, fotografije, datoteke na vaše računalo i upravljanje njima uz veću fleksibilnost.

Decipher TextMessage čini posve jednostavnim premještanje svih poruka na računalo i obradu s njima prema vašim zahtjevima. Štoviše, omogućuje vam i spremanje vašeg iMessage-a u PDF formatu.

EaseUS MobiMover djeluje kao učinkovit iPhone alat za prijenos podataka. Pomoću nje možete s lakoćom premještati nekoliko vrsta datoteka poput fotografija, glazbe, videozapisa, poruka i još više između iOS i Mac OS / Windows PC uređaja.

U ovom ćemo testu pokazati kako funkcionira njegova značajka prijenosa poruka. Imajte na umu, to je samo za demonstraciju jer vam besplatna verzija softvera ne omogućuje spremanje podataka. Morate nadograditi na pro verziju da biste koristili značajku prijenosa poruka. Početna cijena doživotne licence za Windows PC iznosi 39,95 USD, dok je doživotna licenca za Mac dostupna za 49,95 USD.

Korak 1. Prije početka, preuzmite EaseUS MobiMover za demonstraciju na vašem računalu.

Korak 2. Sada, spojite iPhone na računalo putem USB kabela i pokrenite aplikaciju.

Korak # 3. Dalje, imate mogućnost postaviti mjesto na koje želite spremiti datoteku. Ako nije odabrana, datoteka će se automatski spremiti na radnu površinu. Da biste to učinili, kliknite na ikona mape pored Mac / Desktop a zatim odaberite željeno mjesto i kliknite Otvori.

Spremit ću datoteku na radnu površinu.

Nakon što odaberete odredište, kliknite na Sljedeći.

Korak # 4. Na sljedećem zaslonu, poništite okvir uz Select All.

Korak # 5. Sljedeće, svakako označite okvir samo za Poruke a zatim kliknite na Prijenos za spremanje iPhone tekstualnih poruka na Mac.

Sada pričekajte neko vrijeme dok se postupak ne dovrši. Nakon što završite, vidjet ćete potvrdu "Prijenos završen!" A vaše će se poruke spremiti u mapu pod nazivom Izvezi MobiMover

Što je sa samim spremanjem iMessages na iPhoneu?

Iako ne postoji značajka za spremanje poruka na samom iPhoneu, postoji nekoliko načina koji će gotovo obaviti posao. Iako je jedan način kopiranje tekstualne poruke i lijepljenje u bilješke, drugi način je snimanje zaslona i spremanje u aplikaciju Datoteke ili na vaše željeno mjesto.

Vaše uzimanje?

Kakav je vaš stav prema gornjim rješenjima? Jesu li održivi? Podijelite svoja razmišljanja o njima dolje u komentarima. I da, ako znate bilo koji drugi trik, recite nam i o tome.

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:

  • Kako koristiti iMessage na Androidu i Windows PC-u
  • Alternative aplikacija za najbolje poruke za iPhone
  • Najbolje WhatsApp alternative za iPhone
  • Kako prenijeti tekstualne poruke s Androida na iPhone