Blog

Kako izvesti iPhone kontakte kao VCF ili Excel

Zahvaljujući iCloud-u sigurnosno kopiranje vaših iOS kontakata prilično je jednostavno. Ali što ako želite promijeniti uređaj ili dijeliti kontakte s drugim uređajima? I to je sasvim jednostavno. Kako postoji više načina za izvoz iPhone kontakata iz iClouda.

Ovisno o vašim potrebama, kontakte možete izvesti putem VCard (VCF) formata ili u Excel / CSV formatu. I podijelit ćemo detaljni vodič za obje metode.

No prije nego što nastavimo, osigurajte da su vaši kontakti pravilno izrađeni na sigurnosnoj kopiji na vašem iCloud računu.

  • Što je vCard ili VCF
  • Kako izvesti iPhone kontakte iz iClouda kao VCF (vCard)
  • Pretvorite iPhone kontakte iz VCF u Excel / CSV format
  • Kako izvesti iPhone kontakte u Excel / CSV pomoću Apps

Što je vCard ili VCF

vCard ili VCF (Virtual Contact File) je standardni format datoteke za elektroničke posjetnice. Mogu sadržavati ime, adresu, telefonski broj, e-adresu, URL, fotografije i audio isječke.

Bez obzira koriste li se iOS, Android, Google kontakti, aplikacije za poštu, većina platformi koristi vCard kao zadanu. I evo kako možete izvesti kontakte iz iClouda u vCard:

Kako izvesti iPhone kontakte iz iClouda kao VCF (vCard)

Korak 1. Pokrenite bilo koji web preglednik na računalu i idite na Korak # 3. Na sljedećem zaslonu bit će navedeni cijeli vaši kontakti. Klikni na Postavke ikona u donjem lijevom kutu. Korak # 4. Zatim će se pojaviti izbornik s nekoliko opcija. Kliknite na Odaberi sve za izvoz cijelog popisa kontakata. Korak # 5. Morate ponovo kliknuti ikonu Postavke i odabrati Izvoz vCard.Korak # 6. Datoteka vCard vaših kontakata preuzeta je u mapu Preuzimanja na vašem Macu.

Bilješka: Nakon što preuzmete vCard, lako možete uvesti kontakte na podržavajući uređaj ili platformu. Ovu se metodu također može koristiti ako za dodatnu sigurnost preferirate lokalnu sigurnosnu kopiju iCloud kontakata.

Pretvorite iPhone kontakte iz VCF u Excel / CSV format

Postoje slučajevi kada aplikacija u koju želite uvesti svoje kontakte ne podržava VCF format. Ili biste možda željeli izvesti svoje iPhone kontakte u Apple Numbers, Microsoft Excel ili druge Officeove alternative.

Kasnije je posebno korisno kada svakodnevno imate posla sa stotinama kupaca, CSV format je malo učinkovitiji. U takvim scenarijima potreban je CSV format.

Međutim, ne postoji službeni način kopiranja kontakata s iPhonea u Excel, ipak postoje neka zaobilazna rješenja za prevladavanje barijere. Trebat će vam alati treće strane za pretvorbu vCard u Excel formatu.

Web-aplikacije poput Online vCard Converter ili VCF u XLS mogu vam pomoći u pretvorbi.

U ovom članku idemo na vCard u LDIF / CSV Converter pomoću vašeg web preglednika.

Korak # 7. Sljedeće kliknite na Pretraživati.

Odaberite vCard datoteku koju ste preuzeli prije samo nekoliko trenutaka. Kliknite Otvori da biste prenijeli datoteku. Sada morate napraviti neke promjene:

#1. Kliknite padajući gumb pored Format i odaberite CSV.

#2. Kliknite padajući gumb pored Tab i odaberite Comma.

#3. Potvrdite okvir Dodaj zaglavlje

#4. Kliknite padajući izbornik pored Encoding i odaberite Unicode (UTF-8) - ako već nije odabran.

Bilješka: Nemojte odabrati Modifikacije ili Filtar.

Nakon što ste savršeno konfigurirali opcije, pritisnite tajnu opciju.

Kako izvesti iPhone kontakte u Excel / CSV pomoću Apps

Izvoz kontakata dobra je opcija za izradu sigurnosnih kopija i prijenos kontakata. Neke od ovih aplikacija omogućuju vam izvoz kontakata u razne vrste datoteka, uključujući Excel (.xlsx), CSV (.csv) i vCard (.vcf).

Štoviše, možete odabrati i način izvoza. Izvezite kontakte koristeći e-poštu, SMS, iMessage, Dropbox, Google Drive, iCloud Drive, Slack, Evernote i još mnogo toga.

Cijena: $2.99

Kontakti u CSV još je jedan učinkovit način izvoza kontakata s iPhonea. Možete odabrati koje ćete kontakte odabrati i ostaviti iza sebe.

Omogućuje vam i odabir podataka koje želite izvesti. Na primjer, možete odabrati dodavanje / uklanjanje e-pošte, adrese itd. Na kraju ćete dobiti čistu prilagođenu proračunsku tablicu koju možete izvesti putem e-pošte ili Dropboxa.

Cijena: Besplatno

Odjava

Kontakti su postali važan dio naše upotrebe pametnih telefona. Od prijatelja kojeg smo slučajno stekli do povremeno potrebnog električara, naša knjiga kontakata sadrži sve to i još više. Stoga ne čudi da želimo da ih se pravilno zaštiti, sigurnosno kopira i prenese na uređaje koje trenutno koristimo.