Blog

Evo kako onemogućiti geografsko označavanje za fotografije na iPhoneu ili iPadu

Geografsko označavanje je mjesto na kojem su vaše fotografije označene podacima o lokaciji. Ako ste kliknuli sliku u New Yorku, u metapodatke fotografije (zvani EXIF) ugrađivat će se ovi podaci o lokaciji. Korisno je kad se slike sortiraju prema mjestu.

Ali ponekad biste možda trebali zadržati ta mjesta ili posjete osobnim. Možda ne biste željeli dodati svoje mjesto na fotografiju svaki put kad je kliknete. Vaš iPhone omogućuje vam onemogućavanje geografskog označavanja tako da vaše fotografije nemaju podatke o lokaciji.

Kako isključiti geografsko označavanje fotografija na iPhoneu ili iPadu

Korak 1. Ići Postavke aplikacija → Dodirnite Privatnost.

Korak 2. Izaberi Usluge lociranja → Dodirnite Fotoaparat.

Korak # 3. Izaberi Nikada.

Uvijek možete promijeniti postavku za sljedeću upotrebu. Omogućavanje / onemogućavanje postavki privatnosti usluga lokacije ne utječe na funkcioniranje GPS-a Apple Maps ili Google Maps.

Onemogućavanje geo-označavanja ima nekoliko nuspojava. Prvo, budući da EXIF ​​podaci više ne sadrže informacije o lokaciji, nećete moći izrađivati ​​albume na temelju lokacije / mjesta za ove fotografije. Ako imate naviku filtrirati / označavati fotografije na temelju lokacije, možda ne biste željeli isključiti geografsko označavanje.

Također imajte na umu da ovo onemogućavanje funkcionira samo u aplikaciji stock camera. Ostale aplikacije koje pristupaju kameri (poput Instagrama, Twittera, Facebooka, Camera +, Whatsappa) i dalje će moći označavati podatke o lokaciji na vašim fotografijama. To je zato što ove aplikacije možda imaju dozvolu za upotrebu vaše kamere i podataka o vašoj lokaciji (a aplikacije mogu objediniti oboje.)

Ako želite biti Snowden i privatnost zadržati kao prioritet, možda ćete htjeti u potpunosti onemogućiti usluge lokacije (što će, naravno, utjecati na vaše Karte i GPS iskustvo).

Fotografije koje su snimljene prije isključivanja ove značajke i dalje će sadržavati podatke o lokaciji. Da biste se riješili podataka, možda ćete morati upotrijebiti neki EXIF-editor.

To je to!

Podijelite s nama povratne informacije u komentaru u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found