Blog

8 načina kako popraviti iPhone bez zvuka u vezi s pozivima

Pozivanje je jedna od primarnih funkcija vašeg iPhonea. Međutim, ponekad tijekom redovnih ili FaceTime poziva možda nećete čuti zvuk iz slušalice. Također je moguće da se glas prelomi ili da se ne čuje. Srećom, imamo osam mogućih rješenja kako popraviti iPhone da nema zvuka pri pozivima.

 1. Podesite razinu glasnoće i postavke zvuka
 2. Uklonite žičane slušalice
 3. Ponovo pokrenite iPhone
 4. Isključite Bluetooth
 5. Očistite prijemnike i zvučnike
 6. Ažurirajte iPhone na najnoviji softver
 7. Resetirajte sve postavke na iPhoneu
 8. Obratite se Apple podršci

1. Podesite razinu glasnoće i postavke zvuka

Uvjeren sam da ste možda tijekom poziva pokušali upotrijebiti tipku za pojačavanje glasnoće kako biste povećali izlaz. U slučaju da to niste učinili, pritisnite nekoliko puta tipku za pojačavanje glasnoće da biste povećali razinu zvuka u slušalici na maksimum.

Ipak, ako imate poteškoća sa slušanjem osobe, razmislite o tapkanju gumba ‘zvučnik’ da biste se prebacili na glavni iPhone zvučnik. Za bolje iskustvo možete koristiti i žičane ili Bluetooth slušalice.

Mali broj korisnika također je spomenuo da su uspjeli popraviti prigušeni ili poniženi glas isključivanjem poništavanja šuma. Da biste to učinili, otvorite Postavke aplikacija → PristupačnostAudio / vizualno.

Isključite prekidač za Otkazivanje telefonske buke.

2. Uklonite žičane slušalice

Ponekad samo uklanjanje slušalica i upotreba slušalice uređaja rješava problem sa zvukom.

Ili, ponekad, iPhone može zaglaviti u načinu slušalica. Ovo je situacija u kojoj vaš uređaj pogrešno pretpostavlja da su povezane slušalice. Kao rezultat, možda uopće nećete čuti drugu osobu.

To ćete najlakše riješiti umetanjem slušalica u utičnicu za slušalice ili munjom, a zatim uklanjanjem. Pokušajte ovo nekoliko puta. U slučaju da to ne pomaže u rješavanju problema, imamo zasebni vodič o tome kako popraviti iPhone zaglavljen u načinu slušalica.

3. Ponovo pokrenite iPhone

Često ne prepoznajemo koliko je jednostavno ponovno pokretanje izvrsno! To je brz način za rješavanje više takvih softverskih problema.

Da biste ponovo pokrenuli iPhone, upotrijebite gumb za njegovo isključivanje. Također možete otvoriti Postavke aplikacija → OpćenitoUgasiti. Nakon minute, uključite ga.

U slučaju da uobičajeno ponovno pokretanje nije učinkovito, razmislite o ponovnom pokretanju iPhonea.

4. Isključite Bluetooth

U nekoliko navrata i Bluetooth zvučnici mogu slučajno stvoriti probleme. IPhone možete držati uz uho, ali u stvarnosti je vaš uređaj povezan s Bluetooth zvučnikom ili slušalicama i tamo usmjerava zvuk.

Da biste to riješili, odspojite bežični uređaj. Bluetooth također možete u potpunosti isključiti iz Kontrolnog centra ili aplikacije Postavke.

5. Očistite prijemnike i zvučnike

Prljavština i krhotine drugi su neprijatelji koji su odgovorni za loše iskustvo poziva. Mogu začepiti slušalicu, zvučnike, mikrofon, pa čak i priključak za slušalice ili Lightning port.

Da biste se pobrinuli za to, upotrijebite meku suhu krpu ili malu mekanu četku za nježno čišćenje rešetke na slušalici, rupa za mikrofon itd. Dodatnu pomoć možete potražiti u našem vodiču, gdje ćemo vam pokazati kako očistiti i dezinficirati iPhone.

Koristite li robusnu futrolu, vodootpornu futrolu ili zaštitnik zaslona koji pokriva gornju slušalicu, mikrofon ili zvučnike? Ako je odgovor da, uklonite ih!

6. Ažurirajte iPhone na najnoviji softver

Još jedno korisno rješenje za poboljšanje doživljaja iPhone poziva je osigurati da pokreće najnoviju verziju iOS-a.

Da biste ažurirali, otvorite Postavke aplikacija → OpćenitoAžuriranje softvera. Ako vidite ažuriranje na čekanju, dodirnite Preuzmite i instalirajte.

7. Resetirajte sve postavke na iPhoneu

Na pozivanje mogu utjecati i neke postavke koje ste možda podesili. Ako niti jedno od gornjih rješenja ne riješi problem, razmislite o resetiranju svih postavki.

Ovom se radnjom neće izbrisati vaše datoteke, aplikacije, glazba, fotografije itd. Međutim, svaka postavka iPhonea koju ste promijenili izbrisat će se i vratiti na zadane vrijednosti. To uključuje Wi-Fi, Bluetooth, VPN konfiguraciju, izgled početnog zaslona, ​​postavke privatnosti itd.

Da biste nastavili s ovim, otvorite Postavke aplikacija → OpćenitoResetirati.

Sada dodirnite Poništi sve postavke → unesite lozinku za iPhone → dodirnite Poništi sve postavke potvrditi.

8. Obratite se Apple podršci

Napokon, kad ništa ne uspije, najbolje je kontaktirati Appleovu podršku. U zvučnicima može doći do fizičkih oštećenja koja može pregledati i popraviti ovlašteni Appleov servisni centar.

Odjava

To su najvjerojatnija rješenja za uspješno rješavanje problema bez zvuka tijekom telefonskog poziva. Obavijestite nas koje su metode za vas funkcionirale. U slučaju da imate neki svoj trik, ljubazno podijelite i to.

Kvaliteta poziva ponekad se pogoršava i zbog slabe jačine signala. Kada ste na takvom mjestu s lošom mrežom, razmislite o uključivanju Wi-Fi pozivanja.

Napokon, bilo bi pametno razmisliti o VoIP pozivima trećih strana. U slučaju da imate poteškoća s WhatsAppom, Viberom ili Skypeom, svakako ažurirajte ove aplikacije.

Čitaj više:

 • Kako uputiti i primiti telefonski poziv s Maca
 • Kako izbrisati povijest poziva na iPhoneu
 • Koraci za omogućavanje dolaznih poziva na cijelom zaslonu na iPhoneu
 • iPhone nastavlja odbacivati ​​pozive? Isprobajte ove brze popravke
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found