Blog

Kako pronaći i nagomilati nezaobilazne podatke na iPhoneu ili iPadu?

Jeste li suočeni s često postavljanim pitanjima - Što je "Ostalo" na iPhoneu? Dobra vijest je da niste sami prošli ovaj put i proveli puno vremena pitajući se koji su to tajanstveni podaci. Da vam pravo kažem, i ja sam bio tamo!

Prije nego što razgovaramo o načinima i sredstvima za brisanje neželjenih podataka, prvo dobro proučimo što je Ostalo na iPhoneu za pohranu i od čega se zapravo sastoje. Jednostavno rečeno, uključuje brojne stvari, a ako se često ne sruše, vaš uređaj mogu pretrpati prostorom. Više nakon pauze:

Što su ostali podaci na iPhoneu ili iPadu i kako ih izbrisati

"Ostali" podaci često nailaze na nekoliko stotina MB (a u nekim slučajevima i na GB). Na uređaju od 16 GB ili 32 GB to može biti jako loše. Pa čak i ako koristite iPhone koji se može pohvaliti s puno prostora za pohranu, ako "Ostalo" zauzima puno GB, to je zabrinjavajuće.

Što se nalazi unutar "ostalih" datoteka?

Prema Appleu, datoteke "Ostalo" uključuju nekoliko stvari poput:

 • Audio: Pjesme, audio podcasti, audio knjige, glasovne bilješke i melodije zvona
 • Video: Filmovi, glazbeni spotovi i TV emisije
 • Fotografije: Sadržaj u vašoj biblioteci fotografija, fotoaparatu i Photo Streamu
 • Aplikacije: Instalirane aplikacije i sadržaji uključeni u njihove dokumente i podatke
 • Knjige: iBooks knjige, audio knjige i PDF datoteke
 • Dokumenti i podaci: Izvanmrežni popis za čitanje Safari, datoteke pohranjene u instaliranim aplikacijama. Osim toga, također se sastoji od sadržaja aplikacije poput kontakata, kalendara, poruka i e-adresa i njihovih privitaka
 • Drugi: Također uključuje Postavke, Siri glasove, sistemske podatke i predmemorirane datoteke

Provjerite koliko su pohranjene "ostale" datoteke na vašem iOS uređaju

iOS vam omogućuje da provjerite koliko je memorije iskorišteno i koliko je preostalo. Međutim, ne prikazuje količinu pohrane koju je potrošilo Ostalo. Da biste vidjeli koliko je prostora ostalo na vašem uređaju, idite na PostavkeOpćenitoPohrana za iPhone / iPad.

Provjerite pohranu za iPhone / iPad koju koristi "Ostalo" u iTunesu

Da biste provjerili koliko pohrane zauzimaju ostale datoteke na vašem iOS uređaju, povežite ga s računalom pomoću USB kabela → odaberite ga u gornjem lijevom kutu → kliknite Sažetak u lijevom stupcu.

Nakon skeniranja uređaja, iTunes će pohranu grafički prikazati na dnu prozora. Možete zadržati pokazivač iznad žuti presjek grafikona da biste vidjeli koliko je prostora zauzelo "Ostalo" skladište.

Pa, zašto se stvaraju predmemorirane datoteke?

Apple kaže da se predmemorirane datoteke stvaraju kad god strujite ili gledate sadržaj poput glazbe, videozapisa i fotografija. Prvenstveno se radi kako biste vam omogućili ponovni brzi pristup sadržaju. Aplikacije također stvaraju ostatke privremenih datoteka kako bi se brže učitavale na vašem uređaju.

Glavni razlog zašto se količina prostora za pohranu na iOS uređajima ne podudara s onim što iTunes izvještava jest taj što medijska biblioteka razdvaja predmemoriranu glazbu, videozapise i fotografije kao ostalo umjesto stvarnih pjesama, videozapisa ili fotografija.

iOS je dizajniran da se automatski riješi predmemoriranih i privremenih datoteka kada je uređaju potrebno više prostora za pohranu. Međutim, operativni sustav nije uvijek dosljedan ili ne uklanja ostale datoteke s iOS uređaja sa željenom učinkovitošću. Kao rezultat toga, ako ne uštedite vrijeme za čišćenje, predmemorirane datoteke otet će tone prostora za pohranu vašeg uređaja.

Kako izbrisati ostale podatke s iPhonea ili iPada

Sad kad ste razriješili misteriju, pronađite pravi način za brisanje Drugog na iPhoneu. Imate više mogućnosti za brisanje junk datoteka. Na primjer, možete ih ručno očistiti ili iskoristiti pomoć nezavisnih aplikacija ili alata kako biste ih se učinkovitije riješili. Da biste započeli čišćenje misije, slijedite ovaj opsežni vodič.

Završavati:

Nadamo se da više nemate pitanja u vezi s ostalim datotekama. Javite nam svoje povratne informacije dolje u komentarima.

 • Kako očistiti RAM na iPhoneu
 • Kako poboljšati vijek trajanja baterije iOS 14
 • Savjeti za izbjegavanje problema s izgaranjem na iPhoneu X
 • Savjeti za ubrzanje iPhonea X
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found