Blog

WiFi ne radi u iOS-u 14 na iPhoneu ili iPadu? 10 načina da se to popravi!

Ponekad će vam možda biti teško da Wi-Fi radi ispravno na vašem iPhoneu. Unatoč povezivanju, web stranice ili aplikacije možda se neće učitati. Ponekad čak postane nemoguće da se vaš uređaj pridruži WiFi mreži. Srećom, pronašli smo nekoliko testiranih rješenja za rješavanje problema s WiFi-jem koji ne radi na iPhoneu s iOS-om 14 ili 13.

 1. Provjerite usmjerivač
 2. Isključite Wi-Fi i ponovno se povežite
 3. Omogućite i onemogućite način rada u zrakoplovu
 4. Ponovo pokrenite iPhone
 5. Zaboravite Wi-Fi mrežu i ponovno se pridružite
 6. Isključite VPN
 7. Ažurirajte iPhone na najnoviji iOS
 8. Resetirajte mrežne postavke
 9. Koristite prilagođeni DNS
 10. Obratite se Apple podršci

1. Provjerite usmjerivač

Prvi korak je osigurati da se nalazite u dometu bežičnog usmjerivača i da su stvari na tom mjestu točne.

Otvori Postavke na iPhoneu i dodirnite Wi-Fi. Provjerite jeste li povezani s ispravnom mrežom. Plava oznaka ispred imena označava da ste povezani. Nakon toga dodirnite ‘ja‘Pored ispravnog pridruženog naziva Wi-Fi-ja i uključite prekidač za Automatsko pridruživanje.

Bilješka: Ponekad se vaš uređaj umjesto stvarne mreže (dom, ured itd.) Može automatski pridružiti otvorenoj, neradnoj mreži koju ste možda slučajno ili namjerno povezali u prošlosti. Da biste to riješili, dodirnite 'ja‘Pored ovog Wi-Fi naziva i isključite prekidač za automatsko pridruživanje.

Konačno, i što je najvažnije, ponovno pokrenite Wi-Fi usmjerivač. Ovo je jedan od najlakših, najsigurnijih i najbržih načina rješavanja ovog problema. Možete koristiti glavni prekidač ili gumb za napajanje na usmjerivaču da biste ga isključili i ponovno uključili nakon minute.

2. Isključite Wi-Fi i ponovno se povežite

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Wi-Fi.
 2. Isključite prekidač za Wi-Fi.
 3. Nakon 30 sekundi dodirnite isti prekidač da biste ga ponovno uključili.
 4. Neka se vaš iPhone poveže s poznatom mrežom. Ili, ako je potrebno, dodirnite naziv Wi-Fija da biste mu se pridružili. Unesite lozinku za Wi-Fi ako se zatraži.

3. Omogućite i onemogućite način rada u zrakoplovu

 1. Otvorite Control Center: Na iPhoneu s Face ID-om prijeđite prstom od gornjeg desnog zaslona prema dolje. Na modelima s gumbom Početna prijeđite prstom od dna zaslona prema gore.
 2. Dodirnite zrakoplov ikonu da ga omogućite.
 3. Nakon 15 sekundi dodirnite istu ikonu da biste je onemogućili.

Vaš iPhone trebao bi se automatski povezati s Wi-Fi mrežom i stvari bi trebale raditi ispravno. Ako je potrebno, povežite se s Wi-Fi mrežom ručno iz aplikacije Postavke (gornja metoda).

4. Ponovo pokrenite iPhone

Ovo je učinkovito rješenje za rješavanje nekoliko mrežnih problema iPhonea. Kad ponovo pokrenete uređaj, RAM se briše, neispravni zadaci se resetiraju, aplikacije koje se loše ponašaju dobivaju novi početak i još mnogo toga. Kao rezultat, rješavaju se privremeni problemi.

Ponovno pokretanje uključuje isključivanje uređaja, a zatim ponovno uključivanje. Možete koristiti fizičke tipke kao i obično ili slijediti naš vodič za ponovno pokretanje iPhonea.

5. Zaboravite Wi-Fi mrežu i ponovno se pridružite

Prije sljedećih koraka provjerite znate li lozinku za Wi-Fi.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Wi-Fi.
 2. Dodirnite 'ja‘Pored pridružene mreže.
 3. Dodirnite Zaboravite ovu mrežuZaboraviti.
 4. Neobvezno, ali preporučljivo: Ponovo pokrenite iPhone.
 5. Otvori Postavke aplikacija → Wi-Fi. Dodirnite ime Wi-Fi-ja i unesite lozinku za ponovno povezivanje.

6. Isključite VPN

Možda ćete se suočiti s problemima kada je VPN povezan (u nekim slučajevima i s nekim aplikacijama i web lokacijama). Da biste to popravili, isključite VPN pomoću njegove aplikacije. Ili otvorite Postavke aplikaciju i isključite prekidač za VPN.

7. Ažurirajte iPhone na najnoviji iOS

Dobra je ideja imati najnoviju verziju operativnog sustava. To osigurava da imate najnovije značajke i najnovija poboljšanja. Stoga za glatko, bezbrižno iskustvo ažurirajte svoj iPhone. Nakon ovoga, vaši problemi s Wi-Fi mrežom možda su prošlost!

8. Resetirajte mrežne postavke

Ovim ćete izbrisati sve mrežne postavke na iPhoneu, poput spremljene Wi-Fi mreže, Bluetooth uređaja, VPN konfiguracije itd. I vratiti ih na zadane vrijednosti. Međutim, to neće utjecati na osobne podatke poput fotografija, videozapisa, kontakata, aplikacija.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito.
 2. Idite do kraja i dodirnite Resetirati.
 3. Dodirnite Resetirajte mrežne postavke.
 4. Unesite šifru uređaja i potvrdite.

9. Koristite prilagođeni DNS

Nijedno od gore navedenih rješenja ne radi za vas? U takvoj situaciji možete pokušati promijeniti DNS na iPhoneu. To može riješiti problem da Wi-Fi ne radi, posebno ako imate problema s pristupom određenim web mjestima i aplikacijama.

10. Obratite se Apple podršci

Konačno, kad se čini da ništa ne rješava problem, vrijeme je da se obratite službenoj Appleovoj podršci. Možete ih dobiti putem internetskog chata, poziva ili čak Twittera.

Odjava

Nadam se da ste uspjeli riješiti problem i ponovno pokrenuti Wi-Fi. Molimo podijelite s nama i budućim čitateljima koja su vam rješenja odgovarala. Možete spomenuti i bilo koji dodatni trik koji imate.

Ako imate problema s Wi-Fi mrežom na Macu, pokriće vam naš opsežni vodič.

Napokon bih vam predložio da provjerite neki novi sadržaj vezan za iOS 14. Najnovija verzija donijela je nekoliko novih značajki koje ne smijete propustiti!

 • Koraci za promjenu ikona aplikacija u iOS-u 14 na iPhoneu
 • Kako se koristiti Natrag Dodirnite iPhone s iOS-om 14
 • Kako koristiti iPhone knjižnicu aplikacija u iOS-u 14
 • iOS 14: Kako promijeniti WiFi mrežu u Control Centeru na iPhoneu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found