Blog

Wi-Fi ne radi na MacBooku Pokreće macOS Big Sur? Kako to popraviti

Wi-Fi je preferirani medij za povezivanje s nevjerojatnom svjetskom mrežom. Nakon ažuriranja Maca na macOS Big Sur, možda ćete se suočiti s nekim Wi-Fi problemima, poput odsustva interneta, čestog prekida veze, neuspjeha u pristupu mreži, niskih brzina mreže i slično. Srećom, ovi se problemi mogu uspješno riješiti slijedeći jedno ili kombinaciju rješenja spomenutih u nastavku. Krenimo odmah i riješimo macOS Big Sur Wi-Fi probleme.

Savjeti za rješavanje problema s Wi-Fi mrežom na MacBooku

 1. Ponovo pokrenite usmjerivač
 2. Ponovo pokrenite svoj Mac
 3. Zaboravite mrežu i ponovno spojite svoj MacBook na nju
 4. Ažurirajte softver na Macu
 5. Pokušajte koristiti opseg od 5 GHz
 6. Pokrenite Apple Diagnostics
 7. Koristite Appleovu bežičnu dijagnostiku
 8. Pogledajte DNS postavke
 9. Promijenite DNS postavku za svoju mrežu
 10. Resetirajte SMC, PRAM ili NVRAM

Imati na umu:

 • Pazite da se usmjerivač ne pregrije. Osigurajte da nije prekriven ili postavljen na mjestu gdje nema puno ventilacije
 • Pazite da usmjerivač ne stavljate na velike metalne površine ili blizu njih. Na primjer, ako je postavljen na ormariću za knjige ili u blizini radijatora, neće raditi ispravno

1. Ponovo pokrenite usmjerivač

Jedna od prvih stvari koje biste trebali pokušati riješiti probleme s Wi-Fi-jem je ponovno pokretanje usmjerivača. Češće vam može odraditi posao. Da biste to učinili, isključite usmjerivač na napajanje na nekoliko sekundi, a zatim ga ponovo priključite.

2. Ponovo pokrenite svoj Mac

Vjerovali mi ili ne, ovaj mali trik mi je uspio nekoliko puta. Stoga bih vam predložio da i vi isprobate. Klikni na Wi-Fi izbornik i ugasi to. Sada kliknite na Izbornik Apple i odaberite ponovno pokretanje.

Nakon što se računalo ponovno pokrene, uključite Wi-Fi. Trebalo bi početi raditi sada. Ako jest, prekrasno! Ali ako nije slučaj, prijeđite na sljedeće rješenje.

3. Zaboravite mrežu i ponovno spojite svoj MacBook na nju

Još jedan pouzdan trik kojim možete pokušati ukloniti ovaj problem, prisiliti prijenosno računalo da zaboravi mrežu i ponovno se poveže s njom.

Korak 1: Otvoren Postavke sustava i kliknite na Mreža.

Sad odaberite Wi-Fi na popisu s lijeve strane i kliknite Napredna.

Korak 2: Sljedeći, odaberite mrežu želite zaboraviti i ondakliknite na (-) ukloniti.

Sada se pokušajte ponovno povezati s mrežom.

4. Ažurirajte softver na Macu

"Ažuriranje softvera" uvijek je bilo jedno od najpovjerljivijih rješenja za rješavanje uobičajenih ili raznih problema. Štoviše, Apple nastavlja objavljivati ​​ažuriranje s nekoliko ispravki programskih pogrešaka i poboljšanjima performansi. Pa, dajte i njemu priliku.

Otvorite da biste preuzeli i instalirali najnoviju verziju macOS Big Sur Postavke sustava, kliknite na Ažuriranje softvera, i na kraju kliknite na Ažurirati sada.

5. Pokušajte koristiti opseg 5 GHz

Ako se još uvijek trudite riješiti problem, pokušajte se prebaciti na opseg 5 GHz, ako je dostupan. Razlog zašto vam predlažem da mu pružite priliku je taj što pruža veću širinu pojasa u usporedbi s opsegom 2,4 GHz. Štoviše, učinkovitiji je.

Da biste započeli s opsegom 5 GHz na vašem dvopojasnom usmjerivaču, odvojite mreže od 2,4 GHz i 5 GHz na usmjerivaču. Bilo bi bolje da im daju drugačija imena.

Možete postaviti svoj Mac da se pridruži 5GHz. Da biste to učinili, prijeđite na Postavke sustava → Mrežno okno. Zatim kliknite na Wi-Fi i odaberite Gumb Napredno. Napokon, moraš povucite mrežu od 5 GHz na vrh.

6. Pokrenite Apple Diagnostics

"Apple Diagnostics" može vam pomoći otkriti korijen problema. Dakle, pokrenite ih na bilježnici da biste saznali problem.

 1. Kao prvo, odspojite sve vanjske uređaje. Ako ste svoj Mac povezali na slušalice, odspojite ih.
 2. Sada, ugasio Mac.
 3. Zatim uključite računalo dok pritiskom i držanjem tipke D..
 4. Sljedeće bi se od vas tražilo odaberite Wifi mrežu a zatim i vaš Jezik.

Sada pričekajte nekoliko minuta da Apple Diagnostics omogući otkrivanje problema. Kad završi, ponudit će prijedloge za njihovo popravljanje.

7. Koristite Appleovu bežičnu dijagnostiku

macOS dolazi s uslužnim programom za bežičnu dijagnostiku koji vam omogućuje otkrivanje uobičajenih problema s Wi-Fi mrežom. Štoviše, ova vam aplikacija također može pomoći u praćenju bežične veze radi povremenih kvarova u povezivanju. Također vas obavještava kada se otkrije kvar u povezivanju.

Korak 1: Otvoren Bežična dijagnostika na vašem Macu. Možete se poslužiti Spotlightom kako biste ga brzo otvorili.

Korak 2: Sada kliknite na Izbornik Windows i odaberite Izvođenje.Korak 3: Dalje, trebali biste vidjeti tri grafikona koji prikazuju znak brzina prijenosa, kvaliteta signala, i razina signala i buke.

Prikazuje brzinu prijenosa podataka vaše mreže u Mbps. U većini slučajeva brzina prijenosa podataka je dosljedna. Međutim, ako ga smatrate nižim, to znači da nešto nije u redu.

Pogledajte srednji grafikon koji nosi naziv Kvaliteta i prikazuje omjer signala i šuma. Ako ima pomalo ravnu liniju sa sićušnim klasovima, znači da je na visini. Ali ako nije slučaj, nešto se sprečava signalu.

Postoji donji graf koji se naziva Signal. Prikazuje jačinu signala i izmjerenu buku i prikazuje se kao dBM ili Decibel-milliwatts. Ako se pitate što su oni, dopustite mi da vam kažem da su oni često korištena jedinica snage radio signala.

Ako je jačina signala između 60 i -10dBm i razina buke ispod -75dBm, to je prilično dobro. Pratite graf kako biste shvatili kada se signal spusti ispod očekivane razine.

8. Pogledajte DNS postavke

Sad kad ste isprobali sve gore navedene opcije, vrijeme je da pažljivo pogledate DNS postavke. Pitate se čemu je namijenjen? Pa, da vam razjasnim. To je skraćenica od Domain Name System i pomaže vašem Macu da pretvori imena domena, kao što je apple.com, u IP adrese. I samo u slučaju da je kriv DNS poslužitelj koji računalo koristi, ne možete se povezati ni s jednom web lokacijom s tim imenom.

Pa, kako saznati radi li DNS ili ne? To je sasvim jednostavno. Otvorite svoj web preglednik i unesite sljedeći URL:

//17.172.224.47

Sada biste trebali vidjeti Appleovu web stranicu. Ako je to slučaj, internetska veza ispravno radi i problem bi mogao biti u imenima domena.

Korak 1: Da biste se riješili ovog problema, otvorite Postavke sustavaMrežno oknoodaberite svoju mrežnu vezu na popisu s lijeve strane.

Korak 2: Zatim kliknite Napredna i odaberite DNS. U polju DNS poslužitelji pojavit će se IP adrese.

Korak 3: Sada trebate kliknuti na gumb sa znakom plus (+) i uđite 208.67.222.220.

Morate ponoviti isti postupak koristeći 208.67.222.222.

Važno: Te su adrese poznate pod nazivom OpenDNS. U usporedbi sa zadanim poslužiteljima, ova besplatna DNS usluga smatra se funkcionalnijom.

Korak 4: Sljedeće kliknite u reduPrijavite se.

Sada provjerite je li problem riješen ili ne.

9. Promijenite DNS postavku za svoju mrežu

Ako niti jedan od trikova nije riješio problem, vrijedilo bi promijeniti DNS postavku za mrežu. Imajte na umu da ćete morati izbrisati svoju datoteku Wi-Fi postavki. Stoga ih pobrinite za sigurnosnu kopiju.

Korak 1: Otvoren FinderIći → Idite u mapu.

Zatim unesite:

/ Biblioteka / Postavke / Konfiguracija sustava /

a zatim kliknite na Ići.

Korak 2. Sada pronađite dolje spomenute datoteke, a zatim to trebate povucite ih u sigurnosnu kopiju na radnoj površini:

 • com.apple.airport.preferences.plist
 • com.apple.network.identification.plist
 • com.apple.wifi.message-tracer.plist
 • NetworkInterfaces.plist
 • preferencije.plist

Za svaki slučaj, ovaj trik ne rješava problem, pokušajte stvoriti novo mjesto Wi-Fi mreže dodavanjem prilagođenih MTU i DNS detalja.

Obavezno zatvorite sve aplikacije koje možda koriste Wi-Fi.

Korak 1. Otvoren Postavke sustava i kliknite na Mreža.

Korak 2. Sada kliknite na Wi-Fi.Zatim trebate kliknuti na padajući izbornik pored Lokacija i odaberite Uredi lokacije.

3. korak Zatim nakon, kliknite “+” stvoriti novo mjesto, a zatim Imenuj. Klik Gotovo.

4. korak Zatim kliknite na Napredna.

Korak 5. Pod, ispod Kartica TCP / IP, trebate odabrati Obnovite zakup DHCP-a.

Sada ćete dobiti upozorenje u kojem stoji: „Obnavljanje DHCP zakupa uzrokovat će gubitak svih nespremljenih promjena. Želite li primijeniti svoje promjene prije obnavljanja najma DHCP-a? " Kliknite na Prijavite se.

Krenite prema Kartica DNS i dodati 8.8.8.8 i 8.8.4.4 na popis DNS poslužitelja.

Bilješka: Za one koji nisu upoznati, to je Googleov DNS koji se smatra bržim i učinkovitijim.

Korak 6. Sljedeće odaberite Hardver i konfigurirajte ručno.

Zatim se trebate promijeniti MTU do Prilagođen i postavite ga na 1453 i kliknite U REDU.

Na kraju kliknite na Prijavite se.

10. Resetirajte svoj SMC, PRAM ili NVRAM

U nekoliko sam navrata uspio riješiti problem Wi-Fi-ja resetiranjem PRAM-a i SMC-a. Ako ih ne poznajete, dopustite mi da vam kažem da su poznati kao kontrolor upravljanja sustavom i mogu vam pomoći u rješavanju ovog problema. Da biste to učinili, slijedite ovaj brzi vodič.

To je to!

Često postavljana pitanja

1. Zašto je moj Mac povezan s Wi-Fi mrežom, ali ne radi?

Ako su postavke usmjerivača netočne, DNS je izmijenjen, došlo je do greške na kraju davatelja internetskih usluga ili je zbog pogrešaka u macOS softveru, neispravnih aplikacija i vanjski povezanih uređaja vaš Mac možda povezan s Wi-Fi mrežom, ali neće raditi.

Rješenja u ovom članku pomažu vam u rješavanju svih ovih problema.

2. Zašto se moj WI-FI nastavlja izrezivati ​​na mom Macu?

Kad su Mac i Wi-Fi usmjerivač udaljeni, jačina signala je slaba. Kao rezultat, vaš Mac često može prekinuti vezu. Slično tome, kad već dugo niste ponovno pokrenuli usmjerivač i Mac, takvi se problemi mogu uvući.

3. Kako pokrenuti WIFI dijagnostiku na svom Macu?

Prvo zatvorite sve otvorene aplikacije. Zatim se pokušajte pridružiti Wi-Fi mreži, ako već niste. Zatim pritisnite tipku s opcijama i kliknite ikonu Wi-Fi na gornjoj traci izbornika. Na kraju kliknite na „Otvori bežičnu dijagnostiku“ i slijedite upute na zaslonu.

Riješeni problemi s Wi-Fi mrežom!

Nadam se da ste napokon popravili problem. Javite mi koje vam je od gore navedenih rješenja odgovaralo.

Možda biste htjeli pročitati i ove postove:

 • Kako promijeniti boju sustava Accent na Macu
 • Vratite se s macOS Big Sur Beta na macOS Catalina
 • Kako se koristi kamera kontinuiteta u macOS Mojave i iOS
 • Stvorite pokretački pogon za instaliranje macOS Mojave USB
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found