Blog

Kako napraviti savršeni selfie s iPhoneom: savjeti za klikanje strašnog selfija

Snimanje vrućih selfieja i njihovo postavljanje na društvene mreže postalo je pop kultura. I većina nas nikada ne propusti priliku za snimanje svakog divnog trenutka. Riječ selfie postala je toliko popularna i uobičajena da je čak dodana u Oxfordov rječnik.

Selfiji vam nude izvrstan način da pokažete stvari kao što su vaša nova frizura, neka nevjerojatna nova stvar koju ste pronašli, brzi izrazi lica kao alternativa za emojije, brzo i neobično škljocanje s prijateljima ili poznatim zvezdama na koje naiđete itd.

Snimanje fotografije može se činiti jednostavno, ali ne svi uspijete dobiti savršenu sliku koju očekujete svaki put kad kliknete na snimak. Ako mislite da za vaše vrijeme za selfie trebaju neki profesionalni savjeti za dobivanje zapanjujućih fotografija, krenite u potragu za najboljim savjetima koji vam mogu pomoći da napravite savršeni selfie sa svojim iPhoneom!

13 savjeta za postavljanje hladnih selfieja s iPhoneom

# 1. Držite se dalje od Blanda

Vitalna stvar koju morate imati na umu tijekom snimanja selfija jest da je na najosnovnijoj razini selfie nekonvencionalna fotografija vlastitog ja. Stoga je potreban dah inovacije čak i u vašim izrazima lica kako bi to uspjelo.

Dok nekome šaljete selfi ili ga prenosite na Internet, trebate mu posuditi neki karakter, neku osobnost. Reakcijske snimke čine neke od najbolje prihvaćenih selfieja tamo jer daju određeni kontekst kadru umjesto uobičajenog ravnog osmijeha.

Štoviše, selfiji povezani s kontekstom također nose više emocionalnog unosa čineći sliku viralnom jer prikazuje ljudski trenutak umjesto lažnog postavljenog snimka.

# 2. Povećajte kvadratni metak

Većina selfieja dijeli se na mreži na Instagramu i drugim takvim web lokacijama za društveno dijeljenje s prijateljima i širom svijeta. U tom slučaju, logično je napraviti metak odgovarajuće veličine kako bi se izbjegao nepotreban postupak obrezivanja prije stavljanja na mrežu.

# 3. Upotrijebite tipku za glasnoću ili daljinski okidač

Zahvaljujući izdašnoj veličini najnovijih iPhona, sada ih možete prihvatiti na prikladan način da biste napravili jasan selfie. Veličina je dovoljno velika da vam omogućuje pravilno držanje iPhonea kako bi se palac lijeve ruke ili kažiprst desne ruke mogao pravilno smjestiti na gumb za pojačavanje glasnoće kada pružite ruke za pucanje.

Jednom postavljeni na ovaj način, možete snimiti fotografiju pritiskom na gornju tipku za glasnoću, umjesto da pokušavate probno zadržati dno telefona i dodirnuti virtualni gumb na zaslonu. Takva tehnika također vam omogućuje da odustanete od brige zbog odlaganja telefona.

# 4. Snimak iz pravog kuta može biti čaroban

Kao i kod općenite fotografije, osjet kutova igra vrlo važnu ulogu u fotografiranju nevjerojatnih selfieja. Snimanje slike iz vrlo niskog kuta ispod vašeg lica može vam ostaviti nepoželjni profil lica s nepostojećim dvostrukim bradama i vjerovatno umornim kapcima. Ako idete za kutom previsokim, također možete izgledati čudno i u pozi izvan stila.

Razuman kut, možda čarobni kut za selfie, za vježbanje možda držanjem telefona u ruci izravno iz prsa što rezultira kutom od 90 stupnjeva između ruke i gornjeg dijela tijela. Zatim ga pomaknite za oko 15 stupnjeva u stranu, ostavljajući ruku u ravnini s ramenom, a zatim za oko 10 stupnjeva.

Na ovaj način dajete lijepu dodatnu dimenziju vašim selfijima dajući im mali uvid u pozadinu iza vrha vaše glave. Može se koristiti bilo koja ruka, ovisno o vašim željama. Ako je u selfieju potrebno zarobiti više ljudi, korištenje selfie štapa ima smisla.

# 5. Zamrznite premještanje stvari pomoću Burst načina

Način snimanja u nizu postaje izuzetno popularan ovih dana kao izvrstan način za snimanje pokretnih radnji. iPhone vam nudi opciju brzog snimanja za vašu prednju kameru, omogućavajući vam tako da snimate selfie s mobilnim objektom u pozadini. Kamera pametnog telefona može snimati više slika zaredom koristeći serijski način rada klikom samo jednog gumba.

U okviru ove opcije postoji i dodatni dodatni način rada koji vam omogućuje da odaberete između različitih verzija fotografije i odaberete onu najbolju. Pucajući način selfie-grafiku čini uzbudljivim, otvarajući mnoštvo mogućih eksperimenata za isprobavanje entuzijasta.

# 6. Prilagodite ekspoziciju ručno

Jedan od najjednostavnijih načina na koji možete snimati najtoplije selfie je ručno podešavanje selfieja. To je sasvim jednostavno učiniti i može donijeti presudnu razliku.

Da biste to učinili, jednostavno dodirnite određeno mjesto na kojem želite da se aplikacija fokusira. Sada, kada će se na ekranu pojaviti žuti kvadrat zajedno sa suncem. Da biste povećali svjetlinu, prijeđite prstom bilo gdje na zaslonu. Da biste smanjili svjetliji, prijeđite prstom po zaslonu prema dolje.

# 7. Iskoristite Flash najbolje

Kad imate posla s osvijetljenim okruženjima, bljeskalica vam može vrlo dobro doći. Ako imate iPhone 6s ili noviji, nikada ne biste smjeli najbolje iskoristiti ovu značajku.

Prije snimanja snimka pritisnite gornju lijevu ikonu malene bljeskalice, a zatim odaberite Uključeno. Zatim pritisnite gumb okidača i spremni ste za polazak!

# 8. Iskoristite filtere

Razumljiva je činjenica da su prednje kamere niske razlučivosti, pa je očito da selfieji koje snimite izlaze sa zrnima. Pogotovo ako je stanje slabog osvjetljenja, sve što dobijete je jadna slika vas. Tu su filteri dobro došli.

Filteri i proširenja za fotografije u iOS-u značajno poboljšavaju vaše selfieje na koje se klikće u slabom osvjetljenju ili u drugim izobličenim uvjetima. Napokon, nitko od vas neće ispisati svoj selfie, pa se ne trebate bojati ili brinuti da ćete oštetiti originalnost fotografije. Primjerice, ekstenzija fotografija Afterlight jedan je od takvih nevjerojatnih filtara.

# 9. Ogledalo na zidu

Naravno, svi volimo napraviti selfie i podijeliti ga kad god eksperimentiramo s novom frizurom ili šminkom radi mišljenja. Pa, zašto ne biste škljocnuli ogledalo stražnjom kamerom iPhonea?

Na taj način možete jasno pregledati kadriranje selfieja. Također, kliknuta fotografija je visoke kvalitete kao rezultat korištenja stražnje kamere. Te prednosti ne dobivate dok koristite prednju kameru za klikanje selfieja.

# 10. Osvjetljenje je važno za selfije

Osvjetljenje igra ključnu ulogu u ishodu savršene fotografije i selfiji nisu iznimka. Bez obzira na rezoluciju vašeg fotoaparata ako je osvjetljenje slabo, tada ništa ne može spasiti fotografiju od nesavršenosti.

Obavezno isključite bljeskalicu na iPhoneu, posebno kad fotografirate selfije na otvorenom. Ako fotografirate selfije u zatvorenom, pazite da ste okrenuti prema svjetlu, a ne leđima prema svjetlu. Izbjegavajte koristiti pretamno ili presvijetlo svjetlo. Umjesto toga, većinu vremena ovisite o prirodnom svjetlu.

U ono što bi ljubiteljima selfija moglo biti šlag na torti, Apple je upakirao nekoliko zaista sjajnih načina osvjetljenja. Iskoristite ove značajke nalik DSLR-u kako biste poboljšali svoju mobilnu fotografiju. Da biste saznali da rade, krenite ovamo.

Imati na umu; trebaju vam najnoviji iPhoni za snimanje slika s efektom dubinske oštrine. Nemate kompatibilne iPhone uređaje? Pogledajte ove najbolje aplikacije Portretni način za iPhone.

# 11. Koristite iPhone Self Timer App

Ako želite snimati selfieje pomoću tehnike samookidača, postoji mnoštvo nezavisnih aplikacija za samookidače koje će vam obaviti posao. Sve što morate učiniti je postaviti iPhone na stol s solidnom potporom, ići i stajati na fokusiranom području i pozirati, aplikacija čini ostatak čarolije.

# 12. Ako treba ... Zašto ne iskoristite pomoć selfie štapića

Kad ste na odmoru i uživate u divnim trenucima sa svojim najmilijima, selfie stick mogao bi biti sjajna prednost za snimanje sjajnih snimaka. Većina modernih selfie štapova također se udvostručuje kao stativ i rješava se štucanja u zadnji čas. Dakle, nema šanse da vam neugodni meci pokvare zabavu!

  • Najbolji selfie štapići za iPhone

# 13. Aplikacije fotoaparata treće strane mogu osvijetliti cijelu emisiju

Iako je Appleova aplikacija Kamera moćna, neke aplikacije treće strane mogu je dugoročno koristiti. Dolaze s mnoštvom vrhunskih značajki koje vam omogućuju snimanje sjajnih slika i videozapisa. Dakle, ako želite poboljšati svoju mobilnu fotografiju, pokušajte i vi s njima.

Da biste lakše pronašli bolju opciju; pregledali smo najbolje aplikacije za fotoaparate i selfie kamere za iPhone. Krenite u krugove kako biste odabrali najbolju okladu.

  • Najbolje aplikacije za fotoaparate za iPhone i iPad
  • Najbolje iPhone selfi aplikacije za snimanje i uređivanje vau selfieja

Izvoli!

Nastavite snimati cool selfieje ...

Vrijeme je da se svi pametni hakeri uvedu na snagu za snimanje hvalevrijednih slika. I usput, ako naiđete na nešto što vrijedi podijeliti s nama, pucajte u komentare.

Možda biste htjeli pročitati i sljedeće postove:

  • Najbolje aplikacije za uređivanje fotografija za iPhone i iPad
  • Najbolje aplikacije za video uređivanje za iPhone i iPad
  • Najbolje DJ aplikacije za iPhone i iPad
  • Kako napraviti kvadratne fotografije na iPhoneu 11 Pro Max, 11 Pro i 11

Imate li zgodan savjet? Zašto nam ne biste o tome rekli i možda bismo mogli razmisliti o tome da to uključimo u gornji pregled.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found