Blog

Pražnjenje iPhone baterije preko noći? 12 načina da se to popravi

Kad se baterija vašeg iPhonea isprazni preko noći, trebali biste odmah krenuti u akciju. Mnogo je slučajeva kada se korisnici suočavaju s tim problemom. Mnoštvo razloga može se navesti kao krivce, ali primarni je ažuriranje softvera. Primijetio sam da se baterija telefona prazni, posebno nakon nadogradnje iOS-a. Iako telefon tijekom noći ostaje neaktivan, troši bateriju. Situacija zahtijeva neke radnje za rješavanje problema.

Moja iPhone baterija obično preko noći isprazni 15% do 20%; ali kad se taj postotak graniči s 30%, trebate razmisliti o problemu. Prije nego što se odlučite za program zamjene baterije, možete provjeriti nekoliko savjeta i trikova za rješavanje problema s praznjenjem baterije iPhonea u praznom hodu.

12 savjeta za rješavanje problema iPhonea preko noći s pražnjenjem baterije

Ponovno pokretanje ili ponovno pokretanje sile vaš vam uređaj neće pomoći. Dva su zaobilazna rješenja najčešće rješenje mnogih stručnjaka, ali ne mogu funkcionirati za sve probleme s kojima se suočavate na iOS uređaju.

Savjet 1. Isključite Wi-Fi i mobilne podatke

Vaš iPhone ostaje neaktivan uglavnom tijekom noći. Bolji je korak prekinuti vezu uređaja s Wi-Fi mrežom ili mobilnom vezom. To će vam također pružiti čvrst san tijekom noći.

PostavkeWi-FiIsključiti Wi-Fi.

PostavkeStanični (Mobilni podaci) → Isključiti Stanični podaci.

Možete i isključiti Wi-Fi i mobilne podatke iz Kontrolnog centra. Prijeđite prstom prema gore ili dolje po zaslonu iPhonea i isključite Wi-Fi ili mobilne podatke.

Na vašem uređaju neće biti obavijesti iz bilo koje aplikacije, a možete uštedjeti trajanje baterije telefona.

Savjet 2. Isključite Bluetooth kada ga ne upotrebljavate

Tijekom dana na iPhoneu možete slušati glazbu ili podcastove putem Bluetooth slušalica. Ali u svojoj spavaćoj sobi morate provesti vrijeme ili kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom. Odspojite sve Bluetooth zvučnike ili slušalice sa svog iPhonea. Ako ne koristite Apple Watch, također možete isključiti Bluetooth opciju na telefonu.

PostavkeBluetoothIsključiti Bluetooth. Bluetooth možete onemogućiti i povlačenjem prema gore ili dolje na zaslonu telefona. U Kontrolnom centru dodirnite Bluetooth ikona okrenuti isključeno.

Savjet 3. Podesite svjetlinu

Prilagođavanje svjetline na vašem iPhoneu ne samo da će zaštititi vaše oči, već će i uštedjeti život baterije. Osim smanjenja svjetline, na uređaju možete upravljati i opcijama Night Shift i Auto-Lock.

Postavke → Zaslon i svjetlina → Pomaknite klizač BRIGHTNESS ulijevo. To će smanjiti svjetlinu telefona, a rezultate možete vidjeti na zaslonu iPhonea.

Savjet 4. Koristite način noćne smjene

Korištenje načina noćne smjene jedan je od načina na koji možete uštedjeti bateriju na iOS uređaju. Posljednjih nekoliko godina Apple nije napravio velike promjene na ovom području. Ovu opciju možete pronaći u odjeljku Zaslon i svjetlina u aplikaciji Postavke. Kad omogućite Night Shift, automatski prebacuje boje zaslona vašeg telefona na topliji kraj spektra boja nakon zalaska sunca.

Savjet 5. Omogućite način rada s malom potrošnjom

Apple je 2015. godine predstavio način rada male potrošnje sa svojim iOS-om 9. Kada uključite ovu opciju, vaš će Apple uređaj dobiti tri dodatna sata trajanja baterije. Međutim, neke zadatke na iPhoneu možda nećete obavljati dok ne onemogućite način rada s malom potrošnjom. Budući da značajka štedi bateriju vašeg iPhonea, korisnici vole koristiti ovu značajku na svom iPhoneu. Napominjemo da način rada s malom potrošnjom nije dostupan na iPadima. Način male potrošnje energije možete uključiti i pomoću Siri i 3D Touch.

Savjet 6. Onemogućite usluge lokacije

Neovisne iOS aplikacije kao što su Facebook, WhatsApp, Skype i druge koriste GPS za pronalaženje vaše lokacije. I to rade kontinuirano. To troši bateriju iPhonea kada upotrebljavate bilo koju od aplikacija na iPhoneu. Bolji način je isključiti usluge lokacije na vašem iPhoneu.

PostavkePrivatnostUsluge lociranjaIsključiti Usluge lociranja.

S dna zaslona telefona pojavit će se skočni prozor. Od vas će se zatražiti da potvrdite svoj postupak. Imajte na umu da će vaša radnja onemogućiti Usluge lokacije za sve aplikacije. Međutim, vaše će se personalizirane postavke Usluga lokacije za aplikacije privremeno vratiti u slučaju da za pronalaženje izgubljenog načina rada koristite uslugu Pronađi moj iPhone. Napokon, dodirnite Isključiti.

Savjet 7. ISKLJUČITE Osvježavanje aplikacije u pozadini

U jednom danu otvorimo puno aplikacija na svom iPhoneu. Nakon što završimo svoj zadatak u aplikaciji, očistit ćemo zaboraviti ubiti aplikaciju da radi u pozadini. To znači da je aplikacija i dalje otvorena u pozadini. S omogućenom opcijom Osvježavanje aplikacije u pozadini, podaci aplikacije održavaju je aplikacijom osvježenom, a kad ponovo otvorite aplikaciju, dobivate nove podatke o toj aplikaciji.

Iako je značajka korisna na prvi pogled, istinski troši bateriju vašeg iPhonea. Možete onemogućiti osvježavanje pozadinske aplikacije na iPhoneu radi uštede baterije na telefonu.

PostavkeOpćenitoOsvježavanje aplikacije u pozadini → Dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini → Odaberite Isključeno

Možete i isključiti pozadinsko osvježavanje aplikacije za određenu aplikaciju. Na pozadini osvježavanja aplikacije u pozadini možete vidjeti popis aplikacija koje se osvježavaju u pozadini. Možete onemogućiti prekidač za pojedinačne aplikacije da biste isključili osvježavanje aplikacija u pozadini.

Savjet 8. Redovito ažurirajte aplikacije

Kao korisnik iPhonea, trebali biste biti dovoljno oprezni da poduzmete neke proaktivne radnje. Redovita ažuriranja aplikacija održavaju vaš uređaj zdravim i naprednim. Jače trajanje baterije jedna je od prednosti redovitog ažuriranja aplikacija. Apple i nezavisni programeri dodaju i uklanjaju neke značajke iz svojih aplikacija. Iako Apple to čini jednom godišnje, nezavisni programeri slijede ovu praksu dva ili tri puta mjesečno. Ažuriranja ubijaju bugove unutar aplikacija i tako poboljšavaju performanse iPhone aplikacija.

Savjet 9. Ažurirajte iOS softver

Kao što je gore spomenuto, Apple svake godine ažurira svoje dionice. U lipnju Apple šalje pozivnice programerima iOS-a da prisustvuju njegovoj Svjetskoj konferenciji programera (WWDC). Ovo je vrijeme kada Apple predstavlja svoje iOS ažuriranje. Tvrtka uvodi neke značajne promjene i nadogradnje u operativni sustav.

Savjet 10. Uklonite nepotrebne aplikacije

Profesionalni korisnik ima najmanje 100 aplikacija trećih strana na svom iPhoneu. Ali oni znaju kako uštedjeti bateriju na svojim uređajima. Možda niste profesionalni korisnik, ali možda koristite upola manji broj aplikacija na iPhoneu. A može biti gotovo 5-10 aplikacija koje biste koristili za nekoliko mjeseci. Pametnije je od vas uklonite one nekorištene aplikacije sa svog telefona. Ova akcija osigurava nesmetane performanse vašeg telefona i jaču bateriju. Štoviše, na uređaju dobivate nešto više prostora za pohranu ostalih bitnih podataka.

Savjet 11. Provjerite upotrebu baterije

Upotreba baterije omogućuje vam da znate koja aplikacija troši koliko baterije na vašem iPhoneu. Ovu je značajku Apple uveo u iOS 9, a u kasnijim nadogradnjama softvera Apple je tu značajku uvelike poboljšao. Da biste riješili problem praznog pražnjenja baterije, morate provjeriti upotrebu baterije na iPhoneu.

Savjet 12. Program zamjene baterije

Ako je vaš iPhone pokriven jamstvom, možete zamijeniti njegovu bateriju. Međutim, trebali biste se zauzeti za to u krajnjem slučaju kad svi gore navedeni koraci ne daju nikakve rezultate. Niste sigurni u jamstvo vašeg uređaja? Obuhvat svoje usluge i podrške možete provjeriti na stranici Provjera pokrivenosti na Appleovom web mjestu.

To je za sada gotovo sve!

Odjava ...

Moj je najbolji savjet svima da odvojite iPhone od Wi-Fi ili mobilnih podataka; koristite način rada male snage tijekom noći i smanjite svjetlinu. Primjećujem da neki moji prijatelji i kolege pune svoje uređaje iako baterija pokazuje više od 50%. Treba pustiti da se iPhone baterija isprazni na 20% ili manje od toga. Kad napunite potpuno ispražnjeni iPhone, baterija traje dulje.

Ne propustite:

  • Widget za bateriju nedostaje na iPhoneu ili iPadu? Savjeti za vraćanje
  • Osnovni savjeti za iPhone koje trebate znati da biste savladali svoj telefon
  • Kako poboljšati vijek trajanja baterije iOS 14 na iPhoneu
  • Najbolje aplikacije za uštedu baterije za iPhone i iPad

Što činite da uštedite bateriju iPhonea? Podijelite svoje misli i povratne informacije s nama u odjeljku za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found