Blog

Ne rade li Mac USB priključci? Isprobajte popravke

Apple stvara izvrsne tehnološke proizvode za korisnike. I općenito postoji percepcija da je vodeća Appleova linija proizvoda, poput Maca i iPhonea, nepogrešiva. U stvari, čak ni Appleovi proizvodi nisu imuni na kvarove. Međutim, u posljednje vrijeme mnogi korisnici Maca prijavljuju probleme s USB priključcima na tehnološkim forumima. Da biste riješili ovaj problem, evo nekoliko mogućih rješenja za Mac USB koji ne radi.

Neradni USB priključak stvara mnoge neugodne situacije za korisnike. Ne mogu povezati miša ili tipkovnicu treće strane na Mac. Štoviše, pričvršćivanje tvrdog diska na Mac može biti problematično ako USB priključci na Macu prestanu raditi. Što je najvažnije, korisnici ne mogu napraviti sigurnosnu kopiju svog iPhonea pomoću kabla za grom.

Kako riješiti problem "USB priključak ne radi na Macu"

Možda postoje problemi s hardverom i softverom vašeg Maca. Ovaj vodič za rješavanje problema bavi se oba problema.

Rješenje br. 1: Provjerite hardver

Prije nego što uđete u softverski labirint kako biste pronašli rješenje, provjerite vezu vašeg Maca. Morate izvaditi kabel i ponovno ga umetnuti u USB priključak. Mnogi korisnici ležerno spajaju kabele, a zatim čekaju do vječnosti da se njihov iPhone pojavi u iTunesu. Zapamtite, potrebno je pravilno umetanje.

Dalje, također provjerite vezu na drugom kraju, tj. Gromobranski kabel sigurno je povezan s vašim iPhoneom ili iPadom. Ako pokušavate povezati vanjski tvrdi disk s Macom, osigurajte da je micro USB točno priključen na tvrdi disk.

Ako za zaštitu iPhonea ili iPada koristite nespretnu futrolu, uklonite je, a zatim spojite uređaj na Mac.

Čak i ako sjedite u nepropusnoj kabini, vaš Mac je izložen nečistoći ili prljavštini. Tijekom određenog razdoblja smeće se skuplja u ili oko USB priključka vašeg Maca. To može spriječiti povezivanje vašeg USB uređaja s Macom. Da biste se riješili ovog smeća, upotrijebite visokokvalitetnu puhalicu ili mekanu pamučnu pupu.

Nakon što provjerite hardver i utvrdite da je sve u ispravnom stanju, možda ćete trebati ponovno pokrenuti Mac. To može riješiti problem i ne trebate silaziti da biste pročitali cijeli članak.

Rješenje br. 2:Neispravan priključak

Ako vaš Mac ima više USB priključaka, možete koristiti sve jedan za drugim. Izvadite USB uređaj i umetnite kabel u drugi priključak. Ako se vaš uređaj uspješno poveže s drugim priključkom, postoji problem s određenim priključkom na vašem Macu. U slučaju da vaš Mac ima samo jedan priključak, možete povezati svoj uređaj s drugim Mac ili Windows računalom.

Vaš Mac zahtijeva pažnju stručnjaka ako su jedan ili svi portovi neispravni. Ako se možete snaći s drugim lukama (zaboravite onu neispravnu), samo naprijed; u suprotnom, odnesite svoj Mac u najbliži Appleov servisni centar kako biste popravili priključke.

Rješenje # 3:Neispravan kabel ili uređaj

Kad se i vaš uređaj ne uspije povezati sa sustavom Windows, možda postoje neki problemi s kabelom ili samim uređajem.

Neispravan kabel ili neuspjeli uređaj teža je situacija jer ćete možda trebati potrošiti nešto novaca. No svoj prijenosni Mac možete odnijeti u Apple servisni centar i zatražiti da vam posude kabel kako biste svoj uređaj mogli sinkronizirati s Macom. Ako ovo uspije, morate promijeniti kabel.

Kupnja novog kabela možda neće biti velika stvar, ali ako postoji problem s vašim uređajem, popravak može biti skupa stvar za svakog potrošača. Da biste provjerili učinkovitost uređaja, trebate zadržati isti kabel i isti priključak, ali promijeniti iPhone / iPad ili USB uređaj.

Rješenje # 4:Resetirajte SMC / PRAM / NVRM

Jednom kada slijedite gore navedene metode, steći ćete poštenu ideju u čemu je problem. U slučaju da su vaš kabel i uređaj u dobrom stanju, vaš Mac treba popraviti. No prije nego što laptop odnesete u Apple Store, možete slijediti tri rješenja kako biste riješili problem.

Bez obzira koje Apple računalo ili prijenosno računalo koristite, možete slijediti cjelovit vodič za donošenje rješenja za gotovo sve probleme.

Rješenje br. 5:Ažuriranje softvera

Ažuriranje vašeg MacOS-a najbolji je način za rješavanje više problema. Kada se vaš macOS ažurira, možete provjeriti učinkovitost USB priključka na prijenosnom računalu.

Rješenje # 6:Deinstalirajte neispravne aplikacije

Ako je sve u redu, a USB portovi i dalje ne rade na vašem MacBook Pro ili iMac-u, mogu biti problemi s nekim sukobljenim aplikacijama. Mnogi korisnici preuzimaju aplikacije iz nepoznatih izvora koje mogu sadržavati zlonamjerni softver.

To su svi prijatelji!

Završavati…

Kad sva gore navedena rješenja ne uspiju funkcionirati, ostaje vam samo jedan odgovor: kupite novo USB čvorište za svoj Mac. Pomoću čvorišta možete povezati više USB uređaja. Za to vaš Mac zahtijeva najmanje više od jednog USB priključka i on bi trebao biti u radnom stanju.

Čitaj više: Kako zaštititi mape lozinkom na Macu

Koje biste rješenje željeli izvesti ako vaš Mac USB priključak ne radi?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found