Blog

Kako znati je li netko blokirao vaš broj na iPhoneu

Nekog možete blokirati i spriječiti da vam pošalje poruku, poziv i FaceTime. Ali kako znati je li netko blokirao vaš broj na iPhoneu? Pa, postoji nekoliko naznaka da nam kada se sastave, daju jasnu sliku. Provjerimo sve moguće načine:

  • Nazovite osobu da vidite jeste li bili blokirani
  • Pošaljite iMessage da biste provjerili ima li blokade na iPhoneu
  • Da biste provjerili blokiranje, nazovite nakon skrivanja ID-a pozivatelja
  • Pokušajte nazvati s drugog telefonskog broja kako biste bili sigurni da ste blokirani

1. Nazovite osobu da vidite jeste li bili blokirani

Kad nazovete osobu koja vas je blokirala, promatranje je zanimljivo. U našim internim testovima otkrili smo da čujete točno jedan zvon, a zatim ste preusmjereni na govornu poštu ako je primatelj postavljen na govornu poštu. To se sada može dogoditi čak i ako će netko prekinuti poziv nakon jednog zvona, ali šanse za to vrlo su malene. Pokušajte nazvati nekoliko puta, a kad vas nakon jednog zvona više puta preusmjere na govornu poštu, najvjerojatnije možete pretpostaviti da ste blokirani.

Ponekad se ne dogodi ‘uzorak jednog zvona pa glasovna pošta’. Umjesto toga, ono što čujete je neprekidni zauzeti ton koji se nakon nekog vremena prekida. Ako se ista stvar dogodi bez obzira kad nazovete, to je znak da ste blokirani.

2. Pošaljite iMessage da biste provjerili ima li blokade na iPhoneu

Koristio sam ovaj trik da shvatim stvarnost. I u razumnoj mjeri uspio sam u svojoj misiji. Pa, kako sam prošao? Pa, dostavio sam iMessage svom prijatelju (koji me blokirao). Iako je poruka poslana, Nisam dobio potvrdu "Isporučeno".

Isprobajte ovaj savjet i prilično sam siguran da možete shvatiti jeste li blokirani ili ne, ako ne vidite Potvrda 'Isporučeno' ili 'Pročitano'!

Dodatne informacije: Također sam poslao SMS poruku prijatelju koji koristi Android telefon. Već sam mu blokirala broj na telefonu. SMS je poslan s mog kraja, ali primatelj nije dobio nikakvu obavijest. Međutim, poruku je ipak dobio. Unutar aplikacije za poruke za Android, stoji ‘Blokirani kontakt.’

3. Da biste provjerili blokiranje, nazovite nakon skrivanja ID-a pozivatelja

Prvo, to nije idealan način da saznate je li netko blokirao vaš telefonski broj ili nije. Možda ćete se smatrati nediscipliniranim zbog onemogućavanja osobnog poziva.

Ali za svaki slučaj, ako želite otkriti istinu kako biste uklonili zbrku, možete se poslužiti ovim trikom. U mnogim zemljama možete koristiti kôd ispred svog broja da biste onemogućili ID pozivatelja. Na taj način možete nazvati osobu čak i ako ste blokirani. Ova stranica Wikipedia ID-a pozivatelja sadrži kodove nekoliko zemalja.

Osim toga, također imate mogućnost sakrivanja ID-a pozivatelja izravno sa svog iOS uređaja. Da biste to učinili, otvorite PostavkeTelefonPrikaži moj ID pozivatelja → tada isključite prekidač.

Imajte na umu da mnoge zemlje ne dopuštaju deaktiviranje ID-a pozivatelja. Štoviše, ne možete ga onemogućiti prilikom pozivanja hitnih brojeva poput 911.

4. Pokušajte nazvati s drugog telefonskog broja kako biste bili sigurni da ste blokirani

Ovo je jedan od najjednostavnijih načina za otkrivanje istine. Ako ne možete uspostaviti kontakt pomoću svog jednog broja, isprobajte novi. Zatim, budite malo otvoreni i pitajte je li vam zabranio pozivanje ili razmjenu poruka.

Moglo se dogoditi da je vaš broj slučajno izbrisan s popisa kontakata, a osoba ima postavku UKLJUČENO koja utišava nepoznate pozivatelje. Dakle, ako je to slučaj, možete zatražiti od osobe da doda vaš kontakt natrag na svoj iPhone ili pokrene Postavke aplikacija uključena njihov iPhone i idite u TelefonUtišaj nepoznate pozivatelje i isključite ovaj prekidač.

Bilješka: U određenim jurisdikcijama ponavljano pozivanje osobe s blokiranog ili neblokiranog broja može značiti uznemiravanje.

Što mislite o značajci blokade? Jeste li mogli znati jeste li blokirani na iPhoneu pomoću gore navedenih metoda? Obavijestite nas u komentarima dolje.

Možda biste voljeli čitati ...

  • Kako blokirati broj na iPhoneu
  • Kako popraviti da telefonska aplikacija ne radi na iPhoneu
  • Ne šalje li vaš iPhone slikovne poruke? Ovdje je Popravak