Blog

Touch ID ne radi na iPhoneu ili iPadu? Kako to popraviti

Zamorno je unositi lozinku za iPhone ili lozinku za Apple ID svaki put kada želite otključati iPhone, preuzeti aplikacije, detalje o automatskom popunjavanju ili provjeriti autentičnost Apple Pay transakcija. Srećom, Touch ID brine o tim stvarima i čini proces laganim. Međutim, ako imate problema s Touch ID-om, više ne možete izvoditi ove potrebne radnje bez napora. Srećom, ovdje će vam pomoći da popravite da Touch ID ne radi na iPhoneu ili iPadu.

 1. Osigurajte da je senzor za prste i otiske prstiju čist i suh
 2. Provjerite svoju futrolu za iPhone i zaštitnik zaslona
 3. Isključite i uključite Touch ID
 4. Teško ponovno pokrenite uređaj
 5. Izbriši i dodaj novi otisak prsta
 6. Pokušajte potpuno isključiti lozinku
 7. Resetirajte mrežne postavke
 8. Ažurirajte svoj uređaj
 9. Kontaktirajte Apple o mogućem popravku

1. Osigurajte da je senzor za prste i otiske prstiju suh i čist

Ako pokušavate koristiti Touch ID mokrim prstima (čak i ako imate iPhone otporan na vodu), neće raditi ispravno. Stoga morate osušiti prst i obrisati gumb Početna mekom, suhom krpom.

Imajte na umu da ako jeste bilo koja supstanca slična tekućini, recimo voda, sredstvo za dezinfekciju ruku, gel, krema itd. to će uzrokovati probleme s Touch ID-om.

2. Provjerite iPhone kućište i zaštitnik zaslona

Prekriva li zaštitnik prednjeg zaslona iPhone početni gumb? Koristite li određeno vodonepropusno kućište koje se omotava oko cijele prednje i stražnje strane uređaja, blokirajući tako Touch ID?

Ako je odgovor da, morat ćete ukloniti zaštitnik zaslona ili futrolu, ometajući prst i senzor.

3. Isključite i uključite Touch ID

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Dodirnite ID i lozinku. Unesite lozinku za iPhone.
 2. Isključiti prebacuje za Otključavanje iPhonea, iTunes i App Store, Apple Pay *, i Automatsko popunjavanje lozinke.
 3. Zatim ponovo pokrenite iPhone. Kada to učinite, slijedite gornje korake i omogućite sve ove preklopke. Unesite lozinku za Apple ID ako se to zatraži.
 4. Sada zaključajte iPhone i pokušajte ga otključati pomoću Touch ID-a. To bi trebalo djelovati poput šarma!

* Bilješka: Vidjet ćete važan skočni prozor koji kaže "Vaše Apple Pay kartice i ključevi automobila uklonit će se iz Novčanika i morat će ih se dodati ručno da biste ih ponovo koristili. Nećete moći koristiti ovu lozinku za poništavanje lozinke za Apple ID ako je zaboravite.‘Dodirnite Isključiti.

4. Tvrdo pokrenite uređaj

U gornjem koraku govorili smo o jednostavnom ponovnom pokretanju. Međutim, ako to nije pomoglo, poduzmimo to i ponovno pokretanje sile (također se naziva teško ponovno pokretanje). Imamo cjelovit vodič koji vam pokazuje kako to učiniti za sve modele iPhone i iPad.

5. Izbrišite i dodajte novi otisak prsta

 1. Unutar Postavke aplikaciju, dodirnite Dodirnite ID i lozinku. Unesite lozinku za iPhone da biste nastavili.
 2. Dodirnite postojeći otisak prsta. Zatim dodirnite Izbriši otisak prsta. Ponovite ovaj postupak za sve otiske prstiju.
 3. Nakon toga dodirnite Dodajte otisak prsta i slijedite upute na zaslonu.
 4. Sada provjerite je li pod KORIŠTENJE IDA DODIRA ZA, prekidač za Otključavanje iPhonea je omogućen. Na kraju zaključajte uređaj i pokušajte ga otključati otiskom prsta.

6. Pokušajte potpuno isključiti lozinku

U slučaju da vam nijedno od gore navedenih rješenja nije uspjelo, dopustimo da u potpunosti onemogućimo lozinku i ponovo postavimo sve.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Dodirnite ID i lozinku. Unesite svoju trenutnu lozinku da biste se pomaknuli dalje.
 2. Dodirnite Isključite lozinku. Ako vidite skočni prozor, pročitajte ga, a zatim dodirnite Isključiti. Od vas će se možda zatražiti da unesete šifru uređaja ili lozinku za Apple ID ili oboje. Učini to i takni Gotovo ili Isključiti.
 3. Ponovo pokrenite iPhone i nakon toga ponovno slijedite korak 1.
 4. Dodirnite Uključite lozinku. Možda ćete vidjeti skočni prozor koji traži brisanje ili nastavak upotrebe spremljenih otisaka prstiju. Dodirnimo Zadržati.
 5. Upišite željenu lozinku i dodirnite Sljedeći. To može biti onaj koji ste koristili trenutke unatrag. Bilješka: Da biste odabrali alfanumerički, numerički ili četveroznamenkasti kôd, dodirnite ‘Opcije zaporke.’ Ponovno unesite šifru za potvrdu i dodirnite Gotovo. Možda će se od vas zatražiti da unesete lozinku za Apple ID. Učini to i takni Prijaviti se.

Nakon što slijedite gornje korake, trebali biste moći koristiti Touch ID bez ikakvog štucanja.

7. Resetirajte mrežne postavke

To će u potpunosti izbrisati sve spremljene Wi-Fi lozinke, dodane Bluetooth uređaje, VPN konfiguracije, opcije mobilnih podataka i druge slične postavke. Međutim, neće izbrisati nikakve osobne podatke poput glazbe, aplikacija, fotografija itd.

 1. Otvori Postavke aplikacija dodirnite Općenito,pomaknite se prema dolje i dodirnite Resetirati.
 2. Sada dodirniteResetirajte mrežne postavke → Unesite šifru uređaja → Potvrdite dodirom Resetirajte mrežne postavke.

Nakon što ovo završi, problemi s Touch ID-om možda više neće ostati takvi!

Molim Zabilježite: Ako resetiranje mrežnih postavki nije pomoglo, možete nastaviti s tvorničkim resetiranjem koje sve briše!

8. Ažurirajte svoj uređaj

Svakim ažuriranjem iOS-a Apple objavljuje ispravke programskih pogrešaka, dodaje nove značajke i pokušava poboljšati cjelokupno iskustvo. Budući da imate problema s Touch ID-om, preporučio bih da ažurirate iPhone.

9. Kontaktirajte Apple o mogućem popravku

Iako se možda neće uvijek vidjeti unaprijed, moguće je da vaša nova slušalica ima proizvodni nedostatak ili je pretrpjela hardverski problem zbog pada ili ekstremnog pritiska.

Najbolje je kontaktirati Appleovu podršku ili ovlašteni servisni centar, znati točan razlog i riješiti problem.

Ne možete aktivirati Touch ID na iPhoneu ili iPadu?

Jeste li uopće u mogućnosti aktivirati Touch ID! Pa, ako je to slučaj, evo nekoliko brzih točaka koje treba razmotriti.

  • Isključite uređaj: Neki punjači, zidne utičnice, neispravni kabeli i utičnice u vlakovima i avionima mogu vam spriječiti upotrebu Touch ID-a ili završetak postupka postavljanja. Dakle, razmislite o isključivanju iPhonea, a zatim pokušajte dodati otisak prsta.
  • Odjavite se s Apple ID-a i prijavite se ponovo: Još jedan trik koji možemo pokušati riješiti ovaj problem je odjava iz Apple ID-a i ponovna prijava.
  • Napokon, kao što je ranije objašnjeno, obratite se Apple podršci i saznajte više o mogućnostima popravka. Možda ste nesvjesno kupili uređaj s neispravnim ili slomljenim Touch ID senzorom.

Odjava

Želim znati koje vam je od gore navedenih rješenja uspjelo! Nadam se da ste sada u mogućnosti koristiti Touch ID bez ikakvih komplikacija.

Dalje, bilo bi korisno naučiti kako preuzeti besplatne aplikacije bez unošenja lozinke za Apple ID ili čak upotrebe Touch ID-a. Samo dodirnite ‘GET’ i bum, aplikacija se počinje preuzimati!

Uz to, ne zaboravite provjeriti kako zaključati aplikacije na iPhoneu. Ako imate privatne razgovore, ovaj morate znati!

Napokon, imate li vi ili član obitelji problema s Face ID-om? Ako je odgovor da, provjerite naš jednostavan vodič koji rješava ovaj problem.

Čitaj više:

 • MacBook Pro Touch ID ne radi? Kako to popraviti!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found